MCQs > Finance & Management > Human Resource Management MCQs > Analysis and Design in Human resource Management MCQs

Analysis and Design in Human resource Management MCQ

Analysis and Design in Human resource  Management  MCQ

1. What has research found about the benefits of telecommuting?

Answer

Correct Answer: It increases job satisfaction.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. ______ refers to remote work, in which the employee works a substantial amount of time away from the office.

Answer

Correct Answer: Telecommuting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. What are companies increasingly offering to employees to enhance work–life balance?

Answer

Correct Answer: flextime

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. The ______ model emphasizes that employees experience stress when there are high job demands and little control over their job.

Answer

Correct Answer: job demands-resources

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. The ______ model proposes that enhancing the characteristics of the job leads to improved psychological states, which leads to improved individual and organizational outcomes.

Answer

Correct Answer: job characteristics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Designing or redesigning jobs based on how workers perceive and experience their work (e.g., stressful, boring, meaningful) can affect ______.

Answer

Correct Answer: worker motivation, job attitudes, and job performance

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. What is a linkage survey?

Answer

Correct Answer: a questionnaire in which SMEs must indicate the importance of each KSAO to each job task

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. What is referred to the involvement of a large group of SMEs rating how critical or essential each task and essential KSAO is?

Answer

Correct Answer: a criticality survey

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. What is a Position Analysis Questionnaire?

Answer

Correct Answer: a premade job analysis survey consisting of 195 generic statements that describe the necessary KSAOs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. The final step of a ______ is to document that all KSAOs are linked to critical job tasks.

Answer

Correct Answer: task-KSAO analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. To be legally defensible, what does U.S. employment law require of selection procedures?

Answer

Correct Answer: They are based on a job analysis.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. The type of job analysis used to set pay in organizations is called ______.

Answer

Correct Answer: job evaluation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. What are the two components of job analysis?

Answer

Correct Answer: analyzing work and identifying the employee characteristics needed to complete it successfully

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which organizational process is considered the cornerstone of other HR functions?

Answer

Correct Answer: job analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A broad, organization-level focus on work within the organization and within organizational units and the input needed is known as

Answer

Correct Answer: Workflow analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. An employee is not physically at an office or other location but instead works a substantial amount of time away from the office.This statement is related for

Answer

Correct Answer: Telecommuting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. The elements of a job analysis that are typically used to describe the job itself is known as

Answer

Correct Answer: Tasks

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. SMEs is stand for

Answer

Correct Answer: Subject matter experts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Duties that can be carried out by one person is known as

Answer

Correct Answer: Position

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Define Linkage survey

Answer

Correct Answer: Where sample of SMEs would be asked to indicate how important each of the KSAOs is to each job task

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. (KSAOs)Knowledge, skills, abilities, and other characteristics employees need to have in order to do their work most effectively

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. ________ focus on the characteristics of an employee who does the job

Answer

Correct Answer: Job specifications

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. ________rotating employees from one job to another

Answer

Correct Answer: Job rotation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Job enrichment allowing workers to have greater decision-making power

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. The addition of more responsibilities to a job so that it is less boring and more motivating for workers is known as

Answer

Correct Answer: Job enlargement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. The process of identifying how a job’s characteristics are experienced from the employee’s perspective in order to enhance well-being and performance is known as

Answer

Correct Answer: Job design

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Job description provides the _______ of the job.

Answer

Correct Answer: title and purpose

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Job Demands-Resources Model can be counteracted by characteristics such as job control, participation, and supervisor support

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. JDC stands for

Answer

Correct Answer: Job Demands-Control Model

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Redesigning one’s own job to fit one’s needs is known as

Answer

Correct Answer: Job crafting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. In Job Characteristics Model is the first complete model of job design, explaining which job characteristics are the _______ worker motivation and productivity

Answer

Correct Answer: most important to increasing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. The analysis of work and the employee characteristics needed to perform the work successfully is known as

Answer

Correct Answer: Job analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. A group of related duties within an organization is known as

Answer

Correct Answer: Job

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. Define Flextime.

Answer

Correct Answer: A work arrangement in which workers can choose from a number of work schedules

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. A more in-depth analysis of the criticality of tasks and KSAOs, in which larger groups of SMEs rate each task and KSAO in terms of how critical or essential it is is known as

Answer

Correct Answer: Criticality survey

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Which technique involves asking SMEs to describe critical job situations that they frequently encounter on the job ?

Answer

Correct Answer: Critical incidents technique

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Contingent employees are hired for a limited, fixed term such as _________ or a project consulting contract

Answer

Correct Answer: a short-term contract

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. ______is a type of job analysis with the goal of understanding what types of attributes and behaviors are required for a group of jobs, perhaps over an entire organization

Answer

Correct Answer: Competency modeling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. A type of job analysis that focuses on cognitive tasks that may not be observable by others but could be described by an SME is known as

Answer

Correct Answer: Cognitive task analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

search
Human Resource Management Subjects