1. Fake news is a term that emerged in the mid-2010s to describe content that is purposefully false in hopes of drawing audience members through partisan ideology or shocking headlines. It is also used to describe content that individuals dislike in an attempt to discredit the material.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. There are some people who post misinformation and rumours online just for fun.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. Hoaxes and myths used to be present on the Internet in the past, but are now no longer an issue.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. When writing for the media, the key is to examine the fewest number of sources for key facts as you can.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. If you can’t explain it, it’s OK to write it if it attracts readers.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. In order to engage your readers, it’s a good idea to start with an absolute.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. Instead of sticking with vague terms, do more research to solidify your claims or attribute the information to a source.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. One way to avoid confusion is to paraphrase a source’s quotes as much as possible.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. It’s not necessary to check any links you find in a story.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. If you get information from a single source online, don’t pass it along without looking for similar information from other sources.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. When you do basic fact checking, it’s important to look into any numbers included in the story.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. Basic fact checking includes all of the following EXCEPT ______.
Answer
Correct Answer:
Consider different ways to act
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. Good places to verify your information include all of the following EXCEPT ______.
Answer
Correct Answer:
Websites of unknown origins
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. Fake news ______.
Answer
Correct Answer:
Takes on a variety of meanings, depending on who uses the term
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. A primary rule to remember about media writing is ______.
Answer
Correct Answer:
To look up everything you want to include in anything you write
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. Today, ______ help(s) people separate fact from fiction, reality from myth, and honesty from dishonesty
Answer
Correct Answer:
Media writers
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. Today, ______ has opened up the floodgates of information, making the job of professional media operatives different but even more crucial.
Answer
Correct Answer:
The Internet
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. ______ is a selective process, which allowed media officials to determine what people would and would not see.
Answer
Correct Answer:
Gatekeeping
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. ______ is the most important aspect of your job, regardless of if you are publishing a newspaper, broadcasting a news report, issuing a press release, or sending out an advertisement.
Answer
Correct Answer:
A. Accuracy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. Secondary source is information provided by ______.
Answer
Correct Answer:
Second Hand
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. Example of a primary source is a diary written during the civil war.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. Logical lapses are a breakdown in assessing the ______ of a statement brought about by the inclusion of an erroneous statement.
Answer
Correct Answer:
Accuracy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. Hyperbole;a statement that is so ridiculously overblown that it could not be reasonably _____.
Answer
Correct Answer:
Believable
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. Editors are often referred to as “gatekeepers” because they choose what information is published or what not.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. A process to verify information before publication.
Answer
Correct Answer:
Fact check
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one