1. If the mean of a normal distribution is 106, and the standard deviation is 17, what percentage of scores are between 93 and 121?
Answer
Correct Answer:
58.70%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. With a normal distribution, over 99% of the z-scores will fall between –3.00 and +3.00.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. If a person’s score on a test is equal to the mean, then their z-score will be 1.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. In a normal distribution, 50% of the scores are below the mean.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. What percentage of z-scores are within three standard deviations of the mean?
Answer
Correct Answer:
99.74%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. If the mean of a normal distribution is 70, and the standard deviation is 10, what percentage of scores are between 50 and 90?
Answer
Correct Answer:
95.44%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. A z-score between 0 and –1.0 will always correspond to a raw score that is below the mean.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. If the mean of a normal distribution is 80, and the standard deviation is 5, what percentage of scores are between 75 and 80?
Answer
Correct Answer:
34.13%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. Assume the data to be normally distributed. If X = 80, µ = 74 and σ = 6, what percentage of the scores are above 80?
Answer
Correct Answer:
15.87%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. Assume the data to be normally distributed. If X = 87 and expressed as a z-score it is z = +2.12, what percentage of the scores are below 87?
Answer
Correct Answer:
98.30%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. A z-score in the standard normal distribution can be interpreted as distance from the mean in standard deviation units, but gives no information of its location relative to the entire distribution.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. Assume the data to be normally distributed. If X = 79 and expressed as a z-score it is z = –1.73, what percentage of the scores are above 79?
Answer
Correct Answer:
95.82%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. Normal distributions are ______.
Answer
Correct Answer:
Symmetrical
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. Lindsey scores an 82 on her Latin exam. The class mean for the Latin exam was 88 with a standard deviation of 2. Lindsey scored a 58 on her Chinese exam. The class mean for the Chinese exam was 62 with a standard deviation of 8. Based on her performance relative to her classmates, on which exam did she demonstrate the best performance?
Answer
Correct Answer:
Chinese
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. Assume µ = 30 and σ = 10. If X = 32, what is X expressed as a z-score?
Answer
Correct Answer:
.20
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. Mathematical transformation of a variable comprising addition, subtraction, multiplication, or division is linear transformation
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. ____score within a standardized distribution is standardized scores
Answer
Correct Answer:
Z
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. Distribution of z-scores for scores in a frequency distribution is standardized distribution
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. Table containing the percentage of the standard normal distribution associated with different z-scores is normal curve table
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. ____ Scores for the standard normal distribution measured in standard deviation units.
Answer
Correct Answer:
Z
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. Standard Normal distribution measured in standard deviation units with a mean equal to 0 and a standard deviation equal to ___
Answer
Correct Answer:
1
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. Normal Distribution based on a population of an infinite number of scores calculated from a mathematical formula
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Statistics (Social And Behavioral Sciences) MCQs | Topic-wise