Self-Concept, Identity, and Communication Presence MCQ
Self-Concept, Identity, and Communication Presence MCQ
1. The kind of person you think you are best defines the term _____.
Answer
Correct Answer:
Self-concept.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. Student, employee and soccer player are all examples of _____________.
Answer
Correct Answer:
Roles a person may fill
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. What theory argues that we create a self-concept that reflects how we think others see us?
Answer
Correct Answer:
Reflected appraisal theory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. ______ is a composite of everything we think and feel about ourselves.
Answer
Correct Answer:
Self-concept
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. Self-image is your self-evaluation--your estimation of your self-worth.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. Social comparison theory says that we compare ourselves to others to develop a feel for how our talents, abilities, and qualities measure up to theirs.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. Disconfirmation of our self-appraisals occurs when others treat us in ways inconsistent with our sense of self--whether that is good or bad.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. Individuals from high-context cultures tend to communicate in more direct ways.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. A ______ occurs when we verbalize a prediction or internalize an expectation that comes true simply because we act as if it already were.
Answer
Correct Answer:
Self-fulfilling prophecy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. The reflection of your self-concept is called your ______ self.
Answer
Correct Answer:
Perceived
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. An inner sense of being male or female is called our ______.
Answer
Correct Answer:
Gender identity
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. People who are primarily individualistic in their thinking and behaving have an idiocentric orientation.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. Social Comparison Theory affirming that Individuals compare their ______________ to others.
Answer
Correct Answer:
Both of These
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. The ________ Picture one has of oneself is called Self-Image.
Answer
Correct Answer:
Mental
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. Self-Fulfilling Prophecy is a prediction that comes true simply because one acts as if it were false.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. Self-Esteem is the estimation of Your_______________.
Answer
Correct Answer:
Self-worth
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. A positive belief in one’s own abilities, competence, and potential is called
Answer
Correct Answer:
Self-Efficacy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. Self-Concept is relatively stable set of _________ one attributes to oneself
Answer
Correct Answer:
Perceptions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. Personal reflection on and monitoring of one’s own behavior is?
Answer
Correct Answer:
Self -Awareness
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. Rejection is the __________ with a self-appraisal.
Answer
Correct Answer:
Negation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. A theory that states that the self a person presents is in large part based on the way others categorize the individual is Known as
Answer
Correct Answer:
Reflected Appraisal Theory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. The extent to which individuals are willing to accept power differentials is known as
Answer
Correct Answer:
Power distance
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. Possible self is the self that one might become oneday.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. A positive pygmalion is a positive perception of one’s abilities.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. A reflection of one’s self-concept is
Answer
Correct Answer:
A) Perceived self
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
26. Negative Pygmalion is an individual who negatively influences one’s perceptions of one’s own ------.
Answer
Correct Answer:
B) Abilities
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
27. The purpose of Make-Believe Media is to make us ------ fake things.
Answer
Correct Answer:
A) Believe
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
28. Low-Context cultures in which people typically exhibit a -------communication style.
Answer
Correct Answer:
A) Direct
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
29. Individual cultures are based on -----.
Answer
Correct Answer:
A) One person
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
30. Impression Management is the exercising of control over one’s behaviors in an effort to make the desired impression.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
31. An orientation displayed by people who are primarily individualistic in their ways of thinking and behaving is known as
Answer
Correct Answer:
B) Idiocentric
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
32. Ideal Self is self-everyone would like to be.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
33. Cultures in which people tend to be very ------ and indirect when interacting with others are High-Context Cultures.
Answer
Correct Answer:
B) Polite
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
34. A combination of passion and perseverance of a single goal in combination with tolerance for feeling frustrated is -------.
Answer
Correct Answer:
A) Grit
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
35. Gender identity is the inner sense of being --------.
Answer
Correct Answer:
C) Both
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
36. The self that others assume one will exhibit.
Answer
Correct Answer:
A) Expected self
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
37. Disconfirmation is communication that ------- another person’s significance.
Answer
Correct Answer:
B) Denies
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
38. A term defining affirms a person his/hers self-image.
Answer
Correct Answer:
A) Confirmation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
39. Collectivistic Cultures are cultures in which ----------- are given a higher priority than individual goals.
Answer
Correct Answer:
B) Group goals
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
40. A perspective displayed by people who are primarily collectivistic in their thinking and behaving is known as --------.
Answer
Correct Answer:
A) Allocentric orientation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one