Theory of Development MCQ

Theory of Development MCQ  

1. According to evolutionary theory, people _____.

Answer

Correct Answer: Are driven to survive and reproduce

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Following erikson's lead, ______ distinguished four identity statuses.

Answer

Correct Answer: Marcia

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. There are ____ phases in the adult female development:

Answer

Correct Answer: Three

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. A theory grows by ______ if later research prompts the theorist(s) to add additional concepts to it.

Answer

Correct Answer: Extension

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Interview data is ______ because it is open to many interpretations.

Answer

Correct Answer: Subjective

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Tanya now wants to summarize her findings. She calculates averages for each of her questions. Research that uses statistics to report findings is completed using ______.

Answer

Correct Answer: Quantitative analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. A researcher is using ______ theory when the results of her/his findings inform theory.

Answer

Correct Answer: Inductive

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Charlie is planning to conduct an experiment. He wants to know more about how caffeine affects speech rate. Which of the following is the independent variable in his experiment?

Answer

Correct Answer: Caffeine

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. An ethnographic researcher is about to begin a new study. She notifies the participants that she will be studying them and joins their daily activities. Which of the following roles is the researcher performing?

Answer

Correct Answer: Participant-observer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Tanya asked everyone that lives in her dorm to complete her survey. She used a ______ for her study.

Answer

Correct Answer: Nonrandom sample

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Which of the following research studies can be analyzed using rhetorical criticism?

Answer

Correct Answer: A researcher evaluates the “State of the Union” speeches for the past five U.S. presidents.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Kat recently finished collecting data for her research project. Her next step is to analyze her results and then share her findings. What type of research is Kat conducting?

Answer

Correct Answer: Primary

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. A variable has

Answer

Correct Answer: B & C

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Textual analysis is a research method that studies the characteristics or patterns of a

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A research method that uses advanced data analysis techniques to uncover patterns in large amounts of information is known as

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Specific types of survey research include

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. _________ is the belief that meaning is unique to each person.

Answer

Correct Answer: Subjectivity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. The research reported by someone other than the person who conducted it is known as

Answer

Correct Answer: Secondary research

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Sampling is studying a whole group of people or subjects

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Rhetorical Criticism is a research method that involves _________ texts

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. In random sampling members of the population have an ______ chance of being in the sample.

Answer

Correct Answer: Equal

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Questionnaire is a written survey method

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Quantitative is an approach to analyzing data that focuses on

Answer

Correct Answer: A & B

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. An approach to analyzing data that focuses on rich descriptions of what has been observed, interpreted, or critiqued is known as

Answer

Correct Answer: Qualitative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Primary research is the research reported by the person who conducted it.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. The belief that scholars should focus on the communicative choices people make is known as

Answer

Correct Answer: Pragmatism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Population includes everyone or everything that demonstrates a particular characteristic

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Particularism is the approach of social science whereby ______ defined areas are incrementally studied with the belief that the whole picture will be uncovered eventually.

Answer

Correct Answer: Narrowly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. In a survey, questions that allow a respondent to use his or her own words to respond are known as

Answer

Correct Answer: Open-Ended questions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. _________ is the belief that researchers should be value free when conducting research.

Answer

Correct Answer: Objectivity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. In nonrandom sample all members of the population have equal chance of being included.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Manipulation is establishing casuality

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. Laboratory experiments take place in a location where people would normally engage in particular communication.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. Laboratory experiments take place in a location where people would normally engage in particular communication.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. Interview is _______ survey method

Answer

Correct Answer: Oral

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Interaction/Conversation Analysis is a research method that focuses on the

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Independent variable is the presumed

Answer

Correct Answer: Cause

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. Humanistic approach is the philosophical approach to that study of communication that involves

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. Humanistic approach is the philosophical approach to that study of communication that involves

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. A pattern that holds true across groups, time, and place is called

Answer

Correct Answer: Generalization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. Focus group is a _________ that involves questioning a small group of people at the same time.

Answer

Correct Answer: Survey method

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. A ________ experiment takes place in a location where people would normally engage in particular communication.

Answer

Correct Answer: Field

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. ________ is when new concepts or ideas are added to a theory.

Answer

Correct Answer: Extension

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. Experiment is the _________ method that allows for a determination of cause and effect.

Answer

Correct Answer: Only

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. Ethnography is a research method that requires the researcher to _______ himself or herself into a particular context or culture in order to understand communication rules and meanings.

Answer

Correct Answer: Immerse

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. Determinism is the belief that causes and effects can be ________ when studying human communication.

Answer

Correct Answer: Uncovered

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. Dependent variable is the presumed cause

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. ________ theory is developed by starting with a theory—or hypothesis—then gathering data to support, reject, or refine the theory.

Answer

Correct Answer: Deductive

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. A research method that involves creating categories for communication content and counting the number of times each category appears is called

Answer

Correct Answer: Content Analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one