MCQs > Languages & Communication > Communication (Professional Life) MCQs > Introduction to Communication Theory MCQs

Introduction to Communication Theory MCQ

Introduction to Communication Theory MCQ  

1. The fairly stable perceptions we have of ourselves are referred to as our _____.

Answer

Correct Answer: Self-concept.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Obscene gestures are a form of the nonverbal behavior known as _____.

Answer

Correct Answer: Kinesics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. ____________ is the audience's perception of how qualified a speaker is to speak on a given topic.

Answer

Correct Answer: Credibility

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Semantic barriers to communication involve __________.

Answer

Correct Answer: A poor choice or use of words and mixed messages

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Functions of leadership in small group situations include __________.

Answer

Correct Answer: Guiding members through the agreed-on agenda

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Walther's sip theory describes ___________________ through computer-mediated communication.

Answer

Correct Answer: Relationship Development

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Rahul is developing a new communication theory that contains four ideas. Unfortunately, two of the ideas are in conflict. Rahul’s theory has which of the following concerns?

Answer

Correct Answer: Internal consistency

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Malcolm and Lydia have different beliefs about which messages should count as communication. Malcolm believes all messages should be considered as communication. Lydia does not. Malcolm and Lydia differ across which of the following?

Answer

Correct Answer: Level of observation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. What context includes communication that takes place entirely online?

Answer

Correct Answer: Mediated

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Dance (1970) reported most communication definitions vary in three ways. These differences include ______.

Answer

Correct Answer: Level of observation, intentionality, and normative judgment

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Competent communicators are likely to ______.

Answer

Correct Answer: Achieve a balance between appropriate and effective messages

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. A researcher who is interested in learning more about how two people in a relationship communicate is likely to study which communication context?

Answer

Correct Answer: Interpersonal

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. “More communication leads to better communication” is an example of what type of theory?

Answer

Correct Answer: Common sense theory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. A theory that contains 100 ideas likely has which of the following problems?

Answer

Correct Answer: Succinctness

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Stan recently asked his boss for a promotion. He made an appointment, brought examples of his recent work, and asked politely. His boss did not give him the promotion. Which of the following best represents Stan’s communication with his boss?

Answer

Correct Answer: Appropriate and ineffective

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. A theory that helps you to explain how your significant other communicates with your dog might be useful, but is likely not ______.

Answer

Correct Answer: Practical

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Working theory includes the generalizations made in_____________ about the best techniques for doing something.

Answer

Correct Answer: Particular professionals

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Any systematic summary about the nature of the communication process is known as

Answer

Correct Answer: Theory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Succinctness is the extent to which a theory’s explanation or description is sufficiently

Answer

Correct Answer: Concise

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. ________ theory is the one that has undergone systematic research.

Answer

Correct Answer: Scholarly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. ________ theory is the one that has undergone systematic research.

Answer

Correct Answer: Scholarly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Receiver Orientation is the position in the intentionality debate proposing that anything a receiver considers a message should be considered communication.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Normative Judgment requires _______ in order for an activity to be considered communication.

Answer

Correct Answer: Accuracy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Model is a __________ to a theory

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Level of observation is the focus of a definition of communication

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. When evaluating a theory, the extent to which the ideas of the theory are logically built on one another is known as

Answer

Correct Answer: Internal consistency

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Intentionality is the extent to which a definition of communication focuses on

Answer

Correct Answer: Both of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Vision may be referred to as contexts of communication

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. The extent to which an individual believes a target other typically behaves in a particular fashion is called consistency.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. The extent to which an individual believes a target other typically behaves in a particular fashion is called consistency.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. An agreed-upon aspect of reality is known as

Answer

Correct Answer: Concept

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Achieving a successful balance between effectiveness and appropriateness is called

Answer

Correct Answer: Communication competence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. Common sense theory is,Theory in use. Typically created by an individual’s own personal experiences or developed from helpful hints passed on from family members, friends, or colleagues.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. In evaluating theory, the ability of a theory to provide insight into an otherwise intricate issue is known as

Answer

Correct Answer: Acuity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. In evaluating theory, the extent to which systematic research supports the explanations provided by the theory is called

Answer

Correct Answer: Accuracy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one