Persuasion of Communication MCQ

Persuasion of Communication MCQ  

1. What route to persuasion relies on the receiver’s emotional involvement with the persuasive appeal?

Answer

Correct Answer: Peripheral

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Joan loves watching infomercials. One recent infomercial claimed that “viewers should act fast because only 100 products are available.” Joan was persuaded to buy using which type of cue?

Answer

Correct Answer: Scarcity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Which of the following persuasion theories suggests that persuasion can occur when a target is provided with a weakened version of a contrary argument?

Answer

Correct Answer: Inoculation theory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. The elaboration likelihood model contains two routes to persuasion. What are they?

Answer

Correct Answer: Central and peripheral

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Jasmine recently saw a texting and driving PSA. She was not persuaded to stop texting because she felt the characters were not believable. This PSA likely has a problem with ______.

Answer

Correct Answer: Characterological coherence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Which of the following theories adds to the theory of reasoned action by including perceived behavioral control?

Answer

Correct Answer: Theory of reasoned action

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Peter recently saw an anti-smoking PSA. In the PSA, the narrator tells a story about how lung cancer affected his life. Which persuasion theory uses storytelling as a means of persuasion?

Answer

Correct Answer: Narrative paradigm

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. What two factors predict a behavioral intention?

Answer

Correct Answer: Attitudes and belief strength

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Characterological Coherence is a Part of narrative fidelity where the credibility or believability of the story’s “characters” is assessed.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. A forewarning of a potential persuasive attack on beliefs is known as__________.

Answer

Correct Answer: Threat

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The degree to which a ______has a logical structure and flow is structural coherence.

Answer

Correct Answer: Narrative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Persuasive messages that focus on peer pressure is called ______Proof.

Answer

Correct Answer: Social

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. An individual’s belief that she or he can't perform a behavior is self efficiency.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. A peripheral persuasive message that preys on people’s worry of missing out on somethingis called ____________.

Answer

Correct Answer: Scercity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A counter persuasive effort that involves raising specific challenges is called ________.

Answer

Correct Answer: Refutational preemption

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Reciprocity is Influence of efforts that emphasize a give-and-take relationship

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Persussion is the human communication that is designed to influence others by modifying their _____________.

Answer

Correct Answer: All

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. A route for processing persuasive messages when motivation or ability is missing is term as______.

Answer

Correct Answer: Peripheral route

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Components of perceived behavioral control are

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Aristotelian focus on emotion as a means of persuasion is pathos.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Perceptions about what others in your social network expect you to do is called___________.

Answer

Correct Answer: Normative belief

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. A logical method of reasoning by which a person can determine how believable another’s narrative is_________.

Answer

Correct Answer: Narrative rationality

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. A narrative that appears truthful and congruent with our own experiences is called

Answer

Correct Answer: Narrative fidelity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. A narrative that appears to flow smoothly, make sense, and be believable is called___________.

Answer

Correct Answer: Narrative coherence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. The symbolic words and actions people use to assign meaning is called ________.

Answer

Correct Answer: Narrative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Mythos is collection of stories expressing ideas that are verified.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Material coherence is the extent to which a narrative is ______with other stories already accepted by the receiver

Answer

Correct Answer: Consistent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. The Aristotelian focus on logic as the foundation for persuasion is term as _______.

Answer

Correct Answer: Logos

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. A method of preventing persuasion is known as ________.

Answer

Correct Answer: Inoculation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. ––––––––which influence us to accept a narrativ.

Answer

Correct Answer: Good

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Elaborated Argument is designed to be processed in the central route.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. __________ is extent to which a given action is within the actor’s contro

Answer

Correct Answer: Controllability

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. The use of uneven points of comparison in a persuasive effort is called_______

Answer

Correct Answer: Contrast

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. Commitment is reliance on a person’s dedication to a product, _____,_____ or political party to craft a persuasive effort.

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. –––––– route is an elaborated route for persuasion.

Answer

Correct Answer: Central

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. –––––––– intention is a plan to act a particular way.

Answer

Correct Answer: Behavioral

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Authority use the perception of power.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. A relatively enduring predisposition to respond favorably or unfavorably toward something called–––––––––.

Answer

Correct Answer: Attitude

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one