MCQs > Languages & Communication > Communication (Professional Life) MCQs > Individual and Social Approaches to Communication MCQs

Individual and Social Approaches to Communication MCQ

Individual and Social Approaches to Communication MCQ  

1. Frances and Julie are in the middle of an argument. When Frances yells, so does Julie. Julie also cries every time Frances does. Which communication pattern are Frances and Julie demonstrating?

Answer

Correct Answer: Symmetrical

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. A large body of research has been conducted to examine how men and women communicate. Which of the following statements reflects current findings?

Answer

Correct Answer: There are few differences between men and women based on sex alone.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. According to the communibiological approach, ______ influence(s) ______.

Answer

Correct Answer: Temperament and traits; communication behaviors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Which of the following statements describes how millennial women compare to previous generations in the workplace?

Answer

Correct Answer: Millennial women are more assertive than previous generations were.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Katrina is fairly quiet at the weekly company meeting. She is more concerned with being appropriate than sharing her thoughts. Katrina’s message design logic most likely resembles ______.

Answer

Correct Answer: Conventional logic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Peter is known for being assertive with his colleagues. Many co-workers admire Peter and describe him as confident and ambitious. Peter’s colleagues have described him using ______ qualities.

Answer

Correct Answer: Agentic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Ruth’s boss enjoys working with her. She describes Ruth as helpful and compassionate. In this example, Ruth has been described using ______ qualities.

Answer

Correct Answer: Communal

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. What are four facets of transformational leadership?

Answer

Correct Answer: Idealized influence, inspirational motivation, intellectual stimulation, and individualized consideration

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Sandy and Tim are having a discussion at work. Every time Tim demands, Sandy withdraws. This example most closely reflects which of the following communication patterns?

Answer

Correct Answer: Complementary pattern

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Lindsey often expresses her inner thoughts and feelings without attention to context. This message design logic most closely resembles ______.

Answer

Correct Answer: Expressive logic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Transformational leadership is a style that seeks to inspire exceptional performance by using subordinates’_________ as a catalyst for transformation.

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Transactional leadership is a style to achieve solid, consistent performance from subordinates through a process of

Answer

Correct Answer: Bilateral exchange

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Symmetrical pattern is a pattern of communication in which the sender and receiver use _______ styles of communication

Answer

Correct Answer: Similar

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Standpoint is a position from which an individual views and understands

Answer

Correct Answer: World

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Sex is the biological similarity between males and females.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. The belief that communication is a cooperative game in which participants pursue multiple goals is known as

Answer

Correct Answer: None of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Relationship level are __________ in a message that suggest how to interpret the message and the nature of the relationship between the communicators.

Answer

Correct Answer: Indicators

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Punctuation is the desire to understand _________ of communication.

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Actual evaluations of women as less effective than men.

Answer

Correct Answer: Prescriptive prejudice

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. A belief about how communication should work is known as

Answer

Correct Answer: Message design logic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Intellectual Stimulation includes challenging assumptions and encouraging new approaches

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Intellectual Stimulation includes challenging assumptions and encouraging new approaches

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Inspirational motivation is presenting employees with a

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Considering each individual’s needs and abilities while supporting development and mentoring efforts is known as

Answer

Correct Answer: Individualized consideration

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Serving as a role model for employees is called

Answer

Correct Answer: Idealized influence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Genders include

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. First-Order Change is changing the behaviors of individuals in a system.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Expressive logic is the belief that the purpose of communication is to express one’s

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Emotional intelligence is the ability to monitor _______ emotions

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. ________ is the dilemma women face in leadership. If they behave in a stereotypically female manner they are viewed as ineffective. If they behave in a stereotypically male manner they are viewed as inappropriate.

Answer

Correct Answer: Double bind

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Digital communication is often verbal

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Descriptive prejudice is a stereotype that women have _______ leadership potential than men

Answer

Correct Answer: Less

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. The belief that communication is rule governed and that communicators should follow those rules is known as

Answer

Correct Answer: Conventional logic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. The actual symbols used in a message are known as

Answer

Correct Answer: Content level

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. In complementary pattern of communication the sender and the receiver use _____ styles of communication.

Answer

Correct Answer: Differing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Communibiological approach is an approach that assumes that ___________ temperaments and traits cause variations in the communication process.

Answer

Correct Answer: Neurobiological

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Communal qualities are stereotypically ________ qualities

Answer

Correct Answer: Female

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. Agentic qualities are stereotypically _______ qualities

Answer

Correct Answer: Male

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one