MCQs > Educational Subjects & Techniques > Teaching Methods MCQs > Teaching and Learning Laws MCQs

Teaching and Learning Laws MCQ

Teaching and Learning Laws MCQ

1. A widespread action of public employees to step out of their daily work and protest conditions and too limited support, especially financial is called

Answer

Correct Answer: Walkout

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. ______ explains the exemptions to a required regulation.

Answer

Correct Answer: Resign

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Assessment that provides evidence of a teacher’s performance in improving student achievement as measured by standardized tests is called

Answer

Correct Answer: Improved

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Legislation that is not funded at the level required to meet the goal of the legislation is called

Answer

Correct Answer: Unfunded mandate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. In Tort law Wrongs related to pass to act properly or acting improperly.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Protection against the loss of the rights granted in the Constitution, such as freedom of expression is called

Answer

Correct Answer: Substantive due process

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. A law by a legislative body that sets the general boundaries and some of the limits, but not the specific details, of the legislation, which is the ______ law is called Statue

Answer

Correct Answer: Administrative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The act of using a cell phone or other technology to send or receive sexually explicit pictures, video, and/or text is called

Answer

Correct Answer: Sexting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Schools that fail to make adequate yearly progress in any one disaggregated category, leading to the school being placed on a list of SINOI.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. In procedural due process they ensure that a person has been treated ______ and that proper procedures have been followed.

Answer

Correct Answer: Fairly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. A matter that needs fixing for which one or more solutions can be devised is called

Answer

Correct Answer: Problem

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Placing students with special needs in the general education classroom as their readiness and skills permit is called mainstreaming

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Students from different ethnic, racial, and socioeconomic groups attend the same schools and participate in the same classes and activities within the school is called

Answer

Correct Answer: Combination

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Pecifications in the federal No Child Left Behind legislation to ensure that all classrooms are staffed by teachers who hold a bachelor’s degree, have been fully licensed by the state, and have proven they know each subject they teach by passing a standardized test is called

Answer

Correct Answer: Highly qualified teacher (HQT)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. The conditions under which a teacher and others may use certain materials without the ______ of the copyright holder in fair use

Answer

Correct Answer: Permission

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. A complex problem with two or more solutions is called

Answer

Correct Answer: Dilemma

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. De jure segregation explains the Segregation of residential areas that is brought about through laws and the actions of state and local officials.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. De facto segregation explains the voluntary separation or isolation of racial, ethnic, or socioeconomic groups in a community, leading to neighborhood schools attended by students from one group.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. A teacher paddling or spanking a student is called

Answer

Correct Answer: Beating

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Case Law that is established as a result of judicial decisions.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. A requirement that public employees pay union fees regardless of whether or not they are members is called

Answer

Correct Answer: Agency fees

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. The regulations, rules, and procedures, based on legislation, that specify what states, schools, teachers, and others must do is called

Answer

Correct Answer: Administrative law

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Adequate Yearly Progress describes the specified level of increase in a school’s yearly test scores.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Teachers can be sued under tort law. It deals with civil wrongs, and the plaintiff is seeking compensation for loss or damages.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Teachers can be held liable for not reporting suspected child abuse.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. You used peer grading practices in your classroom. As a result, you violated the confidentiality of student records and are in violation of the law.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Which statute protects the confidentiality of student records?

Answer

Correct Answer: FERPA

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. You want to learn more about the federal law governing the education of students with disabilities, so you will research ______.

Answer

Correct Answer: IDEA

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. There are no provisions in IDEA allowing a child with a disability to be removed from the regular classroom.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. School districts have been put under court supervision regarding desegregation.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Which Supreme Court case declared “separate but equal” has no place in public education?

Answer

Correct Answer: Brown v. Board of Education

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Which court case involved the question of religious holidays being observed at school?

Answer

Correct Answer: Florey v. Sioux Falls School District

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. Which court case involved delivery of prayer over the public address system at home football games?

Answer

Correct Answer: Santa Fe Independent School District v. Doe

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. You are considering using copyrighted materials in your lessons. Which of the criteria listed below provides exceptions to copyright laws for teachers and students?

Answer

Correct Answer: Fair use

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. Which court case addressed a teacher’s improper use of Myspace?

Answer

Correct Answer: Spanierman v. Hughes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Procedural due process has been at the center of a significant number of student suspension cases.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Procedural due process has been at the center of a significant number of student suspension cases.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. The responsibility for education has been assigned to ______.

Answer

Correct Answer: States

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. A formal statement of what is or is not permitted is called a/an ______.

Answer

Correct Answer: Statute

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one