MCQs > Educational Subjects & Techniques > Teaching Methods MCQs > Standards, Curriculum, and Accountability MCQs

Standards, Curriculum, and Accountability MCQ

Standards, Curriculum, and Accountability MCQ

1. A statement about overarching values in education that the majority of people agree on. A standard is an acknowledged measure of comparison for quantitative or qualitative value, a criterion, a norm, or a degree or level of excellence that is achieved is called

Answer

Correct Answer: Standards

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Standards for the teaching of science, mathematics, engineering, and technology at the college level that were developed by the Committee on Undergraduate Science Education in collaboration with the Center for Science, Mathematics, and Engineering Education and the National Research Council is called

Answer

Correct Answer: National STEM Standards

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Publications such as Why Johnny Still Can’t Read and A Nation at Risk: The Imperative for Educational Reform decreased public and professional awareness of standards and accountability issues.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Throughout your teaching career, you will engage in many forms of curriculum development, because it is an ongoing decision-making process.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Oliva and Gordon’s (2012) axioms offer a view of curriculum through 10 different lenses.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Which term is described as providing the link between the standards and instruction?

Answer

Correct Answer: Curriculum

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. As a new teacher, you will rely heavily on standardized test scores, because it is commonly agreed that the results accurately reflect your students’ learning in addition to the quality of your instruction.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The merger of NCATE and TEAC resulted in the creation of which accrediting agency?

Answer

Correct Answer: CAEP

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Only the federal government can establish pedagogical standards for beginning teachers

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What are some measures by which teachers are held responsible?

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. A/An ______ can also be thought of as “a point of curriculum accomplishment.”

Answer

Correct Answer: Benchmark

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. National standards serve as frameworks to assist state departments and local districts in organizing knowledge and skills into curricula.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Which specialized professional association was the first to publish a set of curriculum and evaluation standards in its academic area?

Answer

Correct Answer: National Council for Teachers of Mathematics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which statement about the Common Core Standards is true?

Answer

Correct Answer: They define the knowledge and skills K–12 students should know.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. In most states, when does school attendance become mandatory?

Answer

Correct Answer: First grade

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Statements about overarching values in education that the majority of people agree upon are called ______.

Answer

Correct Answer: Benchmarks

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Statements about overarching values in education that the majority of people agree upon are called ______.

Answer

Correct Answer: Standards

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one