MCQs > Educational Subjects & Techniques > Teaching Methods MCQs > Managing Classroom and Student Behavior MCQs

Managing Classroom and Student Behavior MCQ

Managing Classroom and Student Behavior MCQ

1. Expressing basic acceptance and support of a person regardless of what the person says or does. This term is attributed to Carl Rogers is called

Answer

Correct Answer: Unconditional positive regard

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. The extent to which teachers believe they can control events in the classroom. Teachers with a strong locus of control generally create a well-managed classroom as compared to teachers who believe everything that happens is beyond their control in control of locus

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. A philosophy that creates an environment respectful of the citizenship rights of students is called

Answer

Correct Answer: Judicious discipline

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Messages in communication that avoid placing blame and allow speakers to express their feelings directly and specifically is called

Answer

Correct Answer: I-messages

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Engagement of students in shared decision making and in taking responsibility for building a ______ learning environment is called democratic classroom

Answer

Correct Answer: Democratic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Covenant management explains managing relationships, having highly developed communication skills, and knowing ways the combined effects of content management and conduct management will influence interactions in the classroom.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Planning the physical environment, deciding on the procedures that will be applied during the school day, and instruction of lessons is called

Answer

Correct Answer: Content management

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Maintaining conduct through the establishment of ______ and guidelines of behavior is called conduct management.

Answer

Correct Answer: Rules

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. A set of ______ abilities expressed through thought and action is called

Answer

Correct Answer: Intellectual

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Choice theory explains by William Glasser’s (1997) model that calls for teachers to help students satisfy their five psychological needs (the need for survival, the need to belong, the need for power, the need for freedom, and the need for fun) so that students can choose appropriate behavior individually and as a group.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. An approach of classroom management in which teachers manage the class in a firm but positive manner and insist on responsible behavior from students is called ______ discipline

Answer

Correct Answer: Self Assured

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. In active listening, Intentionally focusing on the ______ and showing respect for his or her needs, interests, and abilities.

Answer

Correct Answer: Speaker

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Laughter should not be used in the classroom as a way to ease the strain of following rules and adhering to schedules.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which statement about the dimensions of psychological support for teachers is true?

Answer

Correct Answer: The emotional-physical dimension focuses on self-esteem, security, acceptance, self-confidence, and even the ability to resist illness.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Iverson’s four stages that can influence management and discipline in the classroom are forming, storming, norming, and performing.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. As a new teacher, it is important for you to establish effective classroom rules, because you know they provide ______.

Answer

Correct Answer: Guidance and clarity to routines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. As you arrange your first classroom, you realize that your planning must include all of the following factors except ______.

Answer

Correct Answer: The neighboring classrooms

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Principle 5 of InTASC standards involves all of the following except which one?

Answer

Correct Answer: In-depth content knowledge

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Why would a teacher use the Time Spent on Organizing and on Classroom Interruptions checklist?

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. The democratic classroom approach depends on all of the following factors except which one?

Answer

Correct Answer: Teachers using elections for all issues

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Social-emotional and group dynamics management approaches involve all of the following except ______.

Answer

Correct Answer: Teacher-driven classrooms

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Assertive discipline involves ______.

Answer

Correct Answer: Teachers insisting on responsible behaviors from students

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. As a teacher using positive reinforcement techniques, you will use all of the following strategies except ______ to guide your students’ classroom behavior.

Answer

Correct Answer: Focusing on negative behaviors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Each developmental level has a set of typical behaviors that can help teachers determine which strategies to use to their advantage.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Which statement about classroom management is accurate?

Answer

Correct Answer: Content management involves planning the physical environment and deciding on daily procedures.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Activation involves the use of advance organizers to bring students’ full attention to instruction.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Managing a classroom is often cited as the number-one concern of beginning teachers.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one