MCQs > Educational Subjects & Techniques > Teaching Methods MCQs > Families and Communities MCQs

Families and Communities MCQ

Families and Communities MCQ

1. Values are defined as the behaviors, principles, ideals, or morals that reflect what we view as important.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. A dogma stressing the ethical consequences of human decisions that are based on science and philosophy rather than religion and belief is called

Answer

Correct Answer: Secular humanism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Secular is religious in nature. Sometimes identified as based on science rather than religion.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. State-funded scholarships that help parents pay for their children to attend private rather than public school is called

Answer

Correct Answer: School vouchers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Recruit new members to one’s own faith is called

Answer

Correct Answer: Proselytize

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Magnet schools are public schools that are organized around a theme or themes such as Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) or fine and performing arts. Magnet schools draw students from across the school boundaries in a school district.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Schools in which fewer than 25% of the students are eligible for free or reduced-price lunch is called

Answer

Correct Answer: Low-poverty schools

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. A program in which a language other than English is used for instruction that helps students develop their skills in a second language is called

Answer

Correct Answer: Immersions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. English for Speakers of Other Languages (ESOL) is an educational program for children and adults whose native language is not English to develop their English skills and proficiency in processing academic English language.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. In English as a second language ESL educational program for teaching English language learners in which instruction is delivered in ______.

Answer

Correct Answer: English

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The process of learning one’s cultural expectations for behavior, communications, and ways of knowing is called

Answer

Correct Answer: Enculturation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Dual language ______ programs

Answer

Correct Answer: Education

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Judging other cultural groups through the lens of members of that culture rather than applying the standards of one’s own culture is called

Answer

Correct Answer: Cultural relativism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. A social construct based on cultural membership that is political based on differences in power is called cultural borders

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Bilingual education describes that use of English and the native language of students in instruction to ensure that students are able to understand the concepts being taught.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. You encourage the families of your students to join the ______ because it is the best-known organization for families and teachers in the United States.

Answer

Correct Answer: PTA

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. What is the most common format for teachers to share students’ progress with parents?

Answer

Correct Answer: Parent–teacher conferences

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. You applied to teach in a/an ____ because it is a free, public school that is organized according to the theme of engineering.

Answer

Correct Answer: Magnet school

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Opponents of school vouchers feel vouchers will decrease funding for public schools.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Your school uses English as the only language of instruction. This is known as ______.

Answer

Correct Answer: English as a Second Language

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Lau v. Nichols required English to be the only language taught to English Language Learners.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. What percentage of K–12 students speak a language other than English at home?

Answer

Correct Answer: 20%

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. In what year did the Supreme Court rule that organized prayer could not be said in schools?

Answer

Correct Answer: 1963

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. As an educator, you try not to judge other groups by your own cultural standards and try to see the second culture as one of its members sees it, because you understand ______.

Answer

Correct Answer: Cultural relativism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. As a teacher, you will help your students learn the social norms and expectations of society through the ______ process.

Answer

Correct Answer: Socialization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. We acquire our culture and become competent in its language and ways of knowing and behaving through which process?

Answer

Correct Answer: Enculturation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. What statement accurately describes the current birth rate in the United States?

Answer

Correct Answer: It is lower than ever before.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Single mothers, single fathers, grandparents, and other guardians raise over one in three children in the United States.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Which of the following factors does the public continue to rate as the biggest problem in schools?

Answer

Correct Answer: Funding

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. In general, Americans rate their local schools better than they rate schools nationwide.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one