MCQs > Sales & Marketing > Digital Marketing MCQs > Basic Digital Marketing MCQs

Basic Digital Marketing MCQ

1. When calculating the successive discounts of 15% and 10% on a $100 item, _____.

Answer

Correct Answer: Take 10% of $85

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. _____ is a trial mini-launch of a product in limited areas that represent the potential market.

Answer

Correct Answer: Test marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The _________ stage focuses on creating message maps and listening protocols on social media.

Answer

Correct Answer: Preparation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. A/b testing is a process used for ______________ in digital marketing?

Answer

Correct Answer: Optimization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. All of the following are negative factors associated with in-house hosting of data except ________.

Answer

Correct Answer: Little visibility into true security and disaster preparedness

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Search marketing attempts to generate traffic from ______ through both paid and unpaid efforts.

Answer

Correct Answer: Search engines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. The number of leads you generate that actually become paying customers is known as your ________.

Answer

Correct Answer: Average lead-to-customer rate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Fill in the blank: the goal of a marketing test is to _____________.

Answer

Correct Answer: Continuously optimize your channels

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Fill in the blank: a conversion path is the method by which you encourage someone to __________.

Answer

Correct Answer: Move down your funnel

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Fill in the blank: ______________ is used to achieve the best possible content promotion outcome.

Answer

Correct Answer: Optimization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. A ____________ is a portable device for recording audio and video.

Answer

Correct Answer: Camcorder

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Audio books are popular among _____.

Answer

Correct Answer: All of the Above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Fill in the blank: your __________ is your strongest acquisition lever.

Answer

Correct Answer: Current customer base

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. ______ information is error free.

Answer

Correct Answer: Accurate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. _____ Is the testing and evaluation of a site by its owner to ensure ease of use for site visitors.

Answer

Correct Answer: Usability testing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. The _____ is the part of a computer that executes the instructions of a computer program.

Answer

Correct Answer: Click rate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. The _____ is the number of clicks on an ad divided by the number of ad impressions.

Answer

Correct Answer: Click through rate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Today marketing must be understood in a new sense that can be characterized as:

Answer

Correct Answer: Telling selling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. ________ is the major objective of any marketing activity in the world because marketing completes with the real sale of goods & service bought or acquired by the seller or when

Answer

Correct Answer: Transporting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Marketing is both an art and a science there is constant tension between the formulated Sid of marketing and the ________side

Answer

Correct Answer: Management

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Many people want BMW, only new are able to buy this is an example of

Answer

Correct Answer: Demand

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. _______markets are made up of members of the distribution chain.

Answer

Correct Answer: Channel

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Adding new features to a product is advocated by which of the approaches______

Answer

Correct Answer: Product approaches

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. f actual performance exceeds the expected performance of the product, then customer is_______

Answer

Correct Answer: Delighted

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. ________is the act of obtaining a desired object from someone by offering something in return.

Answer

Correct Answer: Exchange

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. The most basic level of a product is called the:

Answer

Correct Answer: Core product.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Institutional markets consist of people who buy products and services for personal use.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. In marketing theory, every contribution from the supply chain adds ________ to the product.

Answer

Correct Answer: Value

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. When a company distributes its products through a channel structure that includes one or More Resellers, this is known as ________.

Answer

Correct Answer: Indirect marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Testing before launching a product known as?

Answer

Correct Answer: Test marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. The key customer markets consist of?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Marketing is a process which aims at?

Answer

Correct Answer: Stratification of customer needs.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. ----------is the father of modern marketing?

Answer

Correct Answer: Peter Drucker.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. Select an appropriate definition of Want

Answer

Correct Answer: Needs directed to the product

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. It up holds the importance of customer in the whole value creation process. The D.A.R.T highlights this aspect in a vivid manner.

Answer

Correct Answer: Contemporary Model

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. …………is the major objective of any marketing activity in the world because marketing completes with the real sale of goods and services bought or acquired by the seller or when intermediary has been affected.

Answer

Correct Answer: Selling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Marketing is both an “art” and a “science” there is constant tension between the formulated side of marketing and the ________ side.

Answer

Correct Answer: management

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. If performance meets consumer expectations, the consumer is ________.

Answer

Correct Answer: Satisfied

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. Marketing managers should adapt the marketing mix to ___________________ and Constantly monitor value changes and differences in both domestic and global markets.

Answer

Correct Answer: Cultural values

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. n marketing theory, every contribution from the supply chain adds ________ to the product.

Answer

Correct Answer: Value

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. The promotion “P” of marketing is also known as ________.

Answer

Correct Answer: Marketing Communication.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. While buying milk which kind of behavior is displayed by a person?

Answer

Correct Answer: Reutinized buying behavior

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. A transition in which the organization is the marketing an initial purchase of an item to be used to perform a new job refers to which of the following purchase?

Answer

Correct Answer: New task purchase

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. One of the key tasks of marketers is ____ and to create consumer perceptions that the product is worth purchasing

Answer

Correct Answer: To differentiate their products from those of the competitors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. What is the last stage of the consumer decision process

Answer

Correct Answer: Post purchase behavior

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. Price is the only element in the marketing mix that produces

Answer

Correct Answer: Revenue

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. The physical distribution involves which activities?

Answer

Correct Answer: Sales for costing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. . Products that are relatively inexpensive and are purchased frequently with minimal effort can be classified ad______ products

Answer

Correct Answer: Convenience

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. Which of the following is not a part of marketing communication mix?

Answer

Correct Answer: Telemarketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. The skimming, penetration, bargaining and bundling are decided in the _____ of the marketing mix strategy

Answer

Correct Answer: Price decision

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. Out of 4ps in the marketing mix three are product, promotion, and price, which is the 4th p.

Answer

Correct Answer: Personal

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. Which one of the following comes under the category of Veblen goods?

Answer

Correct Answer: Conspicuous goods

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. What is the full from of ‘SBU?’

Answer

Correct Answer: Strategic business utility

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. What are 4”ps” in marketing

Answer

Correct Answer: Product ,price ,place , promotion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. “Buying it now” refers to which one of the following options

Answer

Correct Answer: Personal selling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. _______ involves purchase from various source & assemble at one place involves creation & maintenance of the stock of goods purchase & _____ involves transfer of ownership of the goods

Answer

Correct Answer: Assembling & selling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. Guerillas against guerillas” highlight which from of marketing

Answer

Correct Answer: Marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. A necked solution in flexible market consists of those services and product element that

Answer

Correct Answer: All segment members value

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. What is the last stage of the consumer decision process?

Answer

Correct Answer: Post purchase behavior

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. The ______-indentifies the product (or) brand

Answer

Correct Answer: Advertisement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. Which of the following is not a part of marketing communication mix

Answer

Correct Answer: Tele-marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. The skimming, penetration, bargaining and bounding are decided in the ________ of marketing mix strategy

Answer

Correct Answer: Price decision

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. Which one of the following factors relates to family that influences consumer behavior

Answer

Correct Answer: Personal

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. A___________ is an elaborated version of the idea expressed in consumer terms.

Answer

Correct Answer: Product concept

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. .________ Buy products & __________use product

Answer

Correct Answer: Consumer & Consumer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. The key customer market consists of

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. Its combinations of quality, service and price

Answer

Correct Answer: Customer value triad

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. A digital marketing development since _______ and ______.

Answer

Correct Answer: 1990s,2000s

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. A digital marketing only apply to your________.

Answer

Correct Answer: Website

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. A digital marketing _____ product of a company.

Answer

Correct Answer: Specific

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71. A digital marketing _______ and _____ a product brand.

Answer

Correct Answer: Direct advertising, awareness.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

72. The best way to improve search engine ranking is with

Answer

Correct Answer: A Blog

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

73. On page search engine optimization refers to

Answer

Correct Answer: Programming each page of a website.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

74. The best way to promote a business with social media is.

Answer

Correct Answer: Offer a lot of helpful and free information.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

75. Of the following website function, which is the most important?

Answer

Correct Answer: Capturing email addresses of visitors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

76. The digital marketing is divided into ____segments.

Answer

Correct Answer: 2

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

77. _______ web development and hosting are some of the most useful platform for online marketing

Answer

Correct Answer: SEO

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

78. Digital marketing is available in_____.

Answer

Correct Answer: 24/7

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

79. Digital marketing can reach targeted _____ more effectively.

Answer

Correct Answer: Seller

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

80. ______ is the social media platform of choice for over a Billion people world wide.

Answer

Correct Answer: Public

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

81. Explain MMS

Answer

Correct Answer: Multimedia Message Service

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

82. Should I pay for social media advertising

Answer

Correct Answer: Probably

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

83. Does social media affect SEO?

Answer

Correct Answer: It can but indirectly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

84. What is the terms given ads that generally placed between web change’s masthead and content.

Answer

Correct Answer: Leader board ads

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

85. What are the ads that increase in size on “mouse over” called? Choose one of the following.

Answer

Correct Answer: Expandable ads

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

86. View the illustrations shown and identify the ad format indicated with the green arrow. Choose the one of the following.

Answer

Correct Answer: leader board

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

87. You have been running promotion using NFC technology what kind of marketing in this? Choose one of the following.

Answer

Correct Answer: Mobile

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

88. What is the terms given ads that generally placed between web change’s masthead and content.

Answer

Correct Answer: Leader board ads

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

89. What are the ads that increase in size on “mouse over” called? Choose one of the following.

Answer

Correct Answer: Expandable ads

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

90. View the illustrations shown and identify the ad format indicated with the green arrow. Choose the one of the following

Answer

Correct Answer: leader board

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

91. You have been running promotion using NFC technology what kind of marketing in this? Choose one of the following

Answer

Correct Answer: Mobile

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

92. What does the term CPA refer to?

Answer

Correct Answer: Cost-per-acquisition

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

93. What does the term CPM refer to?

Answer

Correct Answer: Cost per million

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

94. What is the term used to describe when a customer arrives at a specific webpage and completes a pre-defined action?

Answer

Correct Answer: Conversion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

95. You have heard about the concept of a display advertising campaign. Choose element from that would form part of such a plan____.

Answer

Correct Answer: Customer definition

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

96. _______Is a digital communications technique which involves Improving visibility and monitoring

Answer

Correct Answer: E-PR

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

97. The benefit of digital marketing that involves interactivity with web users for example through survey and polls ,is known as the ________ benefit

Answer

Correct Answer: Speak

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

98. The main emphasis of the Amazon website belong in which category?

Answer

Correct Answer: Transactional

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

99. The website of a business to business company which does not sell online belongs in website?

Answer

Correct Answer: Relationship-building

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

100. Most of the search engines use programs called ______

Answer

Correct Answer: Spiders to index websites

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

101. The most essential keywords, it should cover the ______

Answer

Correct Answer: Long tail of search

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

102. _______ Make it easy for publishers and marketing to build mobile-friendly web pages

Answer

Correct Answer: Accelerated mobile pages

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

103. What are the areas to utilize your keywords to optimize website ranking

Answer

Correct Answer: Meta tag

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

104. Marketing is the management process responsible for ______ anticipating & satisfying customer requirement profitability

Answer

Correct Answer: Researching

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

105. Delivering e-mail based customer support is an example

Answer

Correct Answer: Anticipating customer requirements

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

106. The main focuses of the BBC website is in which category

Answer

Correct Answer: Transactiona

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

107. Digital platform are increasing in corporate into

Answer

Correct Answer: Marketing plans

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

108. Digital marketing development since ______

Answer

Correct Answer: 1990 and 2000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

109. Type of channel distributing

Answer

Correct Answer: All the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

110. Zero level channel marketing give one examples

Answer

Correct Answer: Dell online

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

111. Important function of marketing channel of distributing

Answer

Correct Answer: All the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

112. State the SEO important one

Answer

Correct Answer: Organic search

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

113. ______ are system based on the internet that is able to create, accelerate and transmit product value from produce to the terminal

Answer

Correct Answer: Channels of digital marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

114. ______is a form of internet marketing

Answer

Correct Answer: Search engine marketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

115. ______ behavior can also be forward looking

Answer

Correct Answer: Online consumer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

116. _____ Exchange is a co-operative effort that support the use and development of information and communication

Answer

Correct Answer: Knowledge

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one