MCQs > Engineering & Manufacturing > Agricultural Engineering MCQs > Automative and tractor engines MCQs

Automative and tractor engines MCQ

1. What valve controls fluid flow in and out of cylinders and hydraulic motors?

Answer

Correct Answer: Third function valve

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. What type of structure is installed in the cab of a tractor to create a protective area around the operator?

Answer

Correct Answer: Rollover protective structure

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. A live Power take-off (PTO) is dependent on what?

Answer

Correct Answer: The tractor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. How many types of Power take-off (PTO) exist?

Answer

Correct Answer: Two

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. What does the PCM contain that prevents tractor brakes from locking?

Answer

Correct Answer: Traction control and anti-lock brake systems

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. What does the PCM manage?

Answer

Correct Answer: Engine and transmission

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. What is the PCM called that combines an engine control unit and a transmission control unit?

Answer

Correct Answer: Powertrain control module

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The PTO power is the measure of what?

Answer

Correct Answer: Energy your tractor engine can drive into the attachments

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. What allows the tractor to transmit energy to attachments that don't have their energy or motor?

Answer

Correct Answer: Power take-off (PTO)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What helps tractors to convert mechanical energy into power and then back to mechanical energy?

Answer

Correct Answer: Hydrostatic transmission

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. What is horsepower?

Answer

Correct Answer: A measure of engine strength

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. What is the maximum weight a tractor can lift at the end of its lower arm?

Answer

Correct Answer: Hitch lift capacity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. What does the ECM do?

Answer

Correct Answer: Manage sensors and electronic injectors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. What system does not need to be present for a diesel engine to work?

Answer

Correct Answer: Electronic system

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. What is the term for fuel injection systems that use the common rail system?

Answer

Correct Answer: CRDI

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. What are some common examples of fixed mounts?

Answer

Correct Answer: Front-end loaders, mowers, or backhoes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. The engine control unit is responsible for controlling all engine requirements including what?

Answer

Correct Answer: Accelerator pedal position

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. What is an example of a naturally aspirated engine?

Answer

Correct Answer: A naturally aspirated engine does not use any special device to push additional power to itself

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. What is the name of the engine modification that has better fuel efficiency?

Answer

Correct Answer: Turbocharger

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. What is a turbocharger?

Answer

Correct Answer: A small turbine

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. What does the term engine displacement refer to?

Answer

Correct Answer: The volume of air displaced across all cylinders

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. How do engines pump air?

Answer

Correct Answer: Through cylinders

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Most sports cars use what type of engine?

Answer

Correct Answer: Six cylinder configuration

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. What type of engine is usually seen on Volvo and Audi?

Answer

Correct Answer: 5-cylinder

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. What are some popular compact SUVs that use three-cylinder engines?

Answer

Correct Answer: Maruti Suzuki Celerio and the Tata Nexon

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. What is the main reason that twin-cylinder engines are not usually found in cars?

Answer

Correct Answer: Low power output

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. What type of engines are rarely found in cars?

Answer

Correct Answer: Twin-cylinder engines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. How were the power and performance of vehicles used to be determined?

Answer

Correct Answer: By the no. of cylinders it possessed

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. The V-engine can be found on almost all what?

Answer

Correct Answer: High performance vehicles

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. In what direction are the cylinders of a Flat engine placed?

Answer

Correct Answer: Horizontally

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. What kind of engines can have more than one cylinder?

Answer

Correct Answer: Straight engines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Why are straight engines used widely?

Answer

Correct Answer: Easy and inexpensive manufacturing and installation process

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. What type of engine is used widely?

Answer

Correct Answer: Straight/inline engines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. The most common engine layout is what?

Answer

Correct Answer: Straight or the Inline engine layout

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. What term describes the arrangement and number of cylinders in an engine?

Answer

Correct Answer: Engine Layout

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. What is the most common example of a hybrid engine?

Answer

Correct Answer: Gas/electric hybrid engine

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. What is the name of the cap that seals a vehicle's fuel filler neck?

Answer

Correct Answer: Fuel filler cap

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. The amount of fuel that a vehicle's fuel tank can hold is called what?

Answer

Correct Answer: Fuel capacity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. What is an example of a vehicle with an engine forward to its passenger compartment but aft of its front axle?

Answer

Correct Answer: Front mid-engine

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. Evaporative control canister captures raw fuel vapors from which location?

Answer

Correct Answer: Fuel tank and carburetor bowl

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. What type of alcohol is commonly used in vehicle fuels?

Answer

Correct Answer: Ethyl

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. What is another name for ethanol?

Answer

Correct Answer: Ethyl alcohol

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. A device that senses the temperature of the engine coolant to regulate the engine cooling system is called what?

Answer

Correct Answer: Thermostat

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. What does an engine oil level warning system do?

Answer

Correct Answer: Automatically brings a low engine oil level to the attention of a driver

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. What does engine oil reduce?

Answer

Correct Answer: Corrosion and the formation of rust

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. What auto safety feature shuts the engine off when a vehicle rests?

Answer

Correct Answer: Auto Stop/Start

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. What type of rearview mirror dims at night?

Answer

Correct Answer: Electrochromatic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. What does the term "electric vehicle" mean?

Answer

Correct Answer: A vehicle that is run entirely on electricity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. What type of battery powers the electric motor in a hybrid or electric vehicle?

Answer

Correct Answer: Lead-acid

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. What does EGR try to do?

Answer

Correct Answer: Lower combustion temperature

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. What are DMV fees often called?

Answer

Correct Answer: Title and license fees

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. What does the differential fluid lubricate?

Answer

Correct Answer: Gears

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. What is the device name showing the hours a diesel engine has run?

Answer

Correct Answer: Diesel engine hour meter

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. What is the term used to describe the loss of a vehicle's value loss over time?

Answer

Correct Answer: Depreciation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. What feature allows the engine to turn off two or more cylinders to maximize fuel efficiency?

Answer

Correct Answer: Cylinder deactivation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. What are cylinder head bolts?

Answer

Correct Answer: Bolts that clamp an engines cylinder heads to the engine block

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. What type of joints allow full suspension movement?

Answer

Correct Answer: Constant velocity joints

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. What are curtain airbags also known as?

Answer

Correct Answer: Head airbags

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. What is the total weight of a vehicle, including a full tank of fuel, all fluids, and standard equipment?

Answer

Correct Answer: Curb weight

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. What type of filter prevents foreign particles from entering the crankcase?

Answer

Correct Answer: Crankcase ventilation filter

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. What could happen if excess pressure is built in the crankcase?

Answer

Correct Answer: Oil leakage past the seals

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. What device shows the direction a vehicle is facing?

Answer

Correct Answer: Compass

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. What type of insurance covers damage from collisions with other vehicles or objects?

Answer

Correct Answer: Collision insurance

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. Collapsible steering columns reduced the risk of injury to the driver in what circumstance?

Answer

Correct Answer: Hard frontal impact

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. What helps disengage the clutch from the flywheel?

Answer

Correct Answer: Clutch fluid

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. What devices are used to maintain a constant temperature?

Answer

Correct Answer: Heating and air conditioning systems

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. What devices could potentially be disabled to prevent injury to children?

Answer

Correct Answer: Windows, door locks and/or passenger airbag

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. What is the purpose of the brake lining in disc brakes?

Answer

Correct Answer: High-friction, heat-resistant material

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. What does the term blind spot detection mean?

Answer

Correct Answer: An electronic system that warns you when there are other cars or motorcycles in your blind spot

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. Where is the blind spot located on a vehicle?

Answer

Correct Answer: The area behind and to the side of a vehicle

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71. What is the name of the measurement used to describe the length of a pickup truck's cargo box?

Answer

Correct Answer: Bed length measurement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

72. What type of sensor is used for backup assistance?

Answer

Correct Answer: Park distance sensor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

73. What is the purpose of an Anti-Theft device?

Answer

Correct Answer: Preventing a vehicle from being stolen

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

74. What does the air pump filter eliminate?

Answer

Correct Answer: Contaminants

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

75. The force exerted by the flowfield of air is known as what?

Answer

Correct Answer: Aerodynamic drag

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

76. What is the name of the connection between an accelerator pedal and a vehicle's throttle body or carburetor?

Answer

Correct Answer: Accelerator pedal linkage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

77. What is the function of the A/C drain hose?

Answer

Correct Answer: To drain condensation from the air conditioner evaporator

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

78. What is used to increase the pressure of the refrigerant?

Answer

Correct Answer: A/C compressor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one