1. A special occasion speech should highlight the significance of the event or person as well as unite the audience on the occasion of celebration for the event or person.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. A commencement address is a speech designed to praise and congratulate a graduating class.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. It is not always necessary to be in sync with the speaker when making an introduction. The speaker should be able to stand alone.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. A speech of presentation is only required to be brief if there are more than two speakers on the program.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. A ______ is given in response to a speech of presentation.
Answer
Correct Answer:
Speech of acceptance
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. Whenever you are introducing or presenting the speaker, it is important to remember you are ______.
Answer
Correct Answer:
Not the star of the occasion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. A speech of acceptance should be a full length speech with an introduction, body, and conclusion.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. If you give a speech to celebrate a friend’s birthday, you are likely giving a ______.
Answer
Correct Answer:
Toast
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. When delivering a ______, you pay tribute to a person who has died.
Answer
Correct Answer:
Eulogy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. The purpose of the ______ is to motivate and inspire an audience at a meeting or special event.
Answer
Correct Answer:
Keynote address
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. Speech of tribute honours a/an_____
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. A speech presenting an award is known as Speech of Presentation
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. A speech designed to create a desire among audience members to listen to a featured speaker is known as Speech of Acceptance
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. 222-Speech of Acceptance is a speech given in response to a _____
Answer
Correct Answer:
Speech of Presentation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. A speech usually given at a conference and designed to generate enthusiasm for and commitment to a desired outcome is known as
Answer
Correct Answer:
Keynote Address
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. A special form of tribute speech that pays tribute to a living person is known as Eulogy
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. A speech given to a _____ class is known as Commencement Address
Answer
Correct Answer:
Graduating
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. A speech that is relevant to the occasion and designed to entertain is known as _____
Answer
Correct Answer:
After-Dinner Speech
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one