MCQs > Culture & Ethics > Corrections And Punishments MCQs > Prisons and the Correctional Client MCQs

Prisons and the Correctional Client MCQ

Prisons and the Correctional Client MCQ

1. Autonomy is an example of a pain of imprisonment.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Minorities represent the largest number of inmates at all three prison levels.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The bulk of mentally ill inmates are housed in prison.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Maximum security prisons limit the visitor contact of inmates.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Select the prison level status of most inmates in prison.

Answer

Correct Answer: Medium

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Deprivation of liberty is not an example of the pains of imprisonment.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. According to the text, most correctional institutions are unable to meet the specific needs of transgender inmates.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Every inmate that comes to prison gets parole

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. It costs the government approximately how much a year to incarcerate adult males?

Answer

Correct Answer: US$20,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Which type of prison has a relaxed external and internal security?

Answer

Correct Answer: Medium

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Correctional administrators are concerned about gang violence.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Prison is not expensive.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Prisons are long-term facilities.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Some elderly inmates are not able to work.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Inmates cannot have a cellphone in prison.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Total Institution is a place of residence and work where a large number of like-situated individuals, work with wider society for an appreciable period of time

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Supermax prisons are __________ that hold those who are violent or disruptive in other prisons in the state or federal system

Answer

Correct Answer: High-security prisons

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Prison subculture is the adopting of the inmate subculture by prisoners

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. ___________ refers to the norms, values, beliefs, traditions, and even language of the prison

Answer

Correct Answer: Prison subculture

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Pains of Imprisonment include the deprivation of liberty, goods and services, heterosexual relationships, autonomy, and security

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. New Mexico Prison Riot (1980) was a prison riot over the conditions of

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Process that occurs as inmates enter the prison and suffer from the loss of the many roles they occupied in the wider world is known as

Answer

Correct Answer: Mortification

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Minimum-Security Prisons are prisons with relaxed external and internal security created for higher-level felony offenders

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Medium-Security Prisons are prisons that have

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. In maximum-security prisons programs and contact with other prisoners and visitors are

Answer

Correct Answer: Limited

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Mature Coping is the ability to adjust prosocially and to respond to problems responsibly and without resorting to violence

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Mature Coping is the ability to adjust prosocially and to respond to problems responsibly and without resorting to violence

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Importation occurs when _____ bring aspects of the larger culture into the prison

Answer

Correct Answer: Inmates

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Gender Identity is the gender associated with the genitalia one is born with

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. _________ are groups of people with similar interests who socialize together and support each other but who also engage in deviant or criminal activities

Answer

Correct Answer: Gangs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Deinstitutionalization of the Mentally Ill happened in the United States as a result of the

Answer

Correct Answer: Civil rights movement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Attica Prison Riot ______ was the bloodiest prison riot in American history.

Answer

Correct Answer: 1971

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one