MCQs > Culture & Ethics > Corrections And Punishments MCQs > Ethical Boundaries in Corrections MCQs

Ethical Boundaries in Corrections MCQ

Ethical Boundaries in Corrections MCQ

1. Corruption is a way in which individuals can behave unethically.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Restorative justice is an example of ethics of care.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. In which state were juvenile prisons operated by private companies?

Answer

Correct Answer: Florida

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Which religious perspective ascribes to deontological perspective?

Answer

Correct Answer: Ethics of care

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. One element of the elements of virtue is arrogance.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. __________ of AIDS cases in the United States have been caused by a syringe.

Answer

Correct Answer: One-third

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Rikers’ Island is located on an island in New York.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. One way of preventing abuse in the workplace is to have a code of ethics.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. There are a large number of offenders with HIV in prison.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Many offenders are incarcerated for nonviolent offenses in the United States.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Mentally ill offenders are not kept in solitary confinement.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Morality does not focus on the professional sphere.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Millions of dollars were spent on the war on drugs.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Several social institutions can influence an individual.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Ethics govern an individual’s personal conduct.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Private companies are responsible for operating juvenile prisons.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Utilitarianism determines ______ based on how many people were helped by the act

Answer

Correct Answer: Morality

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Systems focused on whether the consequences of the act are good

Answer

Correct Answer: Teleological ethical systems

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Subculture is a subset of a larger culture, with its own norms, values, beliefs, traditions, and history

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Official Deviance is when officials act in a way that

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Noble Cause is a profound moral commitment to make the world a _____ place to live

Answer

Correct Answer: Safer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Adherents of natural law believe what is good is what is

Answer

Correct Answer: Known to be so

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. The study of right and wrong professional conduct is known as Ethics

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Ethics of Virtue

Answer

Correct Answer: A framework that emphasizes the virtue of one’s

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. A framework that is centered on good acts in which the care of and concern for others is paramount is known as

Answer

Correct Answer: Ethics of care

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Ethical Formalism determines morality based on a universal law that includes

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Under the egoism framework, the needs of others are most important

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. ______ is the ability to make choices and to act or not act on them

Answer

Correct Answer: Discretion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Deontological Ethical Systems are systems concerned with whether the _____ itself is good

Answer

Correct Answer: Act

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one