MCQs > Languages & Communication > Communication (Relationships) MCQs > Relational Partners Disagree Encounter MCQs

Relational Partners Disagree Encounter MCQ

Relational Partners Disagree Encounter MCQ

1. Intimate terrorism involves using violence to control a partner.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. A style of communication that is direct and nonaggressive and typically involves problem solving is known as _______ .

Answer

Correct Answer: Integrative communication

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Informational familiarity certain information about your relational partner, such as your _______ .

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Hyper Intimacy is sending ________ messages of interest and affection.

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Hurtful messages are words that elicit psychological pain.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Being with a particular person is linked to more general life goals, such as happiness; it makes a relationship more desirable this statement is related to ________ .

Answer

Correct Answer: Goal-linking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Yielding is an indirect and cooperative conflict style that involves one partner giving into and accommodating the other partner.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. A style that focuses on attacking the other person’s self-concept, often with the intention of hurting the other person is known as _______ .

Answer

Correct Answer: Verbal aggressiveness

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Which of the correct statements about Stonewalling ?

Answer

Correct Answer: When a person builds a metaphorical wall around herself or himself, shuts down, and withdraws from interaction with another person

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. The notion that the emotional state of one member of a dyad or group influences is known as _________ .

Answer

Correct Answer: Spillover effect

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Socialization effect is related to divorce .

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. A pattern that occurs when people repeatedly have conflict about the same issue over time is known as ________ .

Answer

Correct Answer: Serial arguing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Relationship-enhancing attributions is a negative behavior that is attributed to causes that are ________ .

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. In punctuation both partners think that their negative communication is caused by the other person’s behavior .

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. This principle states that aggression or negative expressions beget more of the same is known as ________ .

Answer

Correct Answer: Principle of negative reciprocity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. A pattern where both partners engage in _______ behavior.

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Physiological self-soothing involves taking a break from the conflict to calm down and regain one’s thoughts.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Mind reading Occurs when people assume (often mistakenly) that they know their partner’s _______ .

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Mental maps are thinking about how your partner is ________ to understand his or her perspective.

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. The 5-to-1 ratio that John Gottman found happy couples to have in terms of positive to negative behaviors is known as ________ .

Answer

Correct Answer: Magic ratio

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. When people rehash old arguments when they get into a new argument so that there are too many issues to deal with at once is known as ______ .

Answer

Correct Answer: Kitchen sinking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Indirect fighting involves using passive-aggressive behaviors such as rolling one’s eyes or pulling away from one’s partner.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Four horsemen of the apocalypse is a destructive conflict pattern that includes behaviors like __________

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Flaming is a hostile expression of emotions online through means such as swearing, insulting, and name-calling.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Threatening to do something that you do not really intend to do ,this statement is related to _______ .

Answer

Correct Answer: Empty threats

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Emotional flooding occurs when people become ______ by their partner’s expressions of negative emotion during a conflict situation.

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. _______ is interpersonal conflict that takes place in front of an active, engaged audience.

Answer

Correct Answer: Drama

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Distress-maintaining attributions is a negative behavior that is attributed to causes that are internal, stable, and global.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. A persistent pattern that occurs when one person in a relationship usually wants to talk about problems or issues is known as ________ .

Answer

Correct Answer: Demand-withdraw interaction pattern

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Communication designed to defend oneself against attacks by deflecting blame is known as ________ .

Answer

Correct Answer: Defensiveness

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Personal attacks that blame someone else for a problem; one of the four horsemen of the apocalypse is known as ______ .

Answer

Correct Answer: Criticisms

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Contempt is communication that conveys an air of superiority and often conveys a lack of respect.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. Conflict is a ________ between two interdependent people who perceive that they have incompatible goals.

Answer

Correct Answer: Disagreement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. A direct and moderately cooperative conflict style that involves giving up some things you want to get other things you want is known as _______ .

Answer

Correct Answer: Compromising

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. Complaints is a communication about ________ or behaviors that a person finds annoying or problematic.

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Competitive fighting involves using verbally aggressive behaviors such as name-calling.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Collaborating is a _______ conflict style that involves creative problem solving and finding new solutions that meet both parties’ needs.

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. Chilling effect occurs when a less powerful person stays silent on an issue or avoids engaging someone .

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. Main purpose button pushing ________ something you know will be especially hurtful or upsetting to a friend or partner.

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. Avoiding is an ________ style that is neither inherently cooperative nor inherently uncooperative .

Answer

Correct Answer: Indirect conflict

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. A perceptual process of assigning reasons or causes to one’s own behavior or that of others is known as _______ .

Answer

Correct Answer: Attribution

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. Argumentativeness is a communication style that focuses on _______ .

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. Accommodation principle occurs when people are able to overcome the _________ to retaliate in response to negative behavior .

Answer

Correct Answer: Both a & b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. When feeling hurt and uncertain, people sometimes lash out by engaging in ______ or making empty relational threats. They purposely say or do something they know will be especially hurtful to the partner, including bringing up a taboo topic, insulting the partner with an offensive name, or looking away when the partner is talking.

Answer

Correct Answer: Button pushing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. Violent couples are most likely to engage in ______.

Answer

Correct Answer: High levels of negative reciprocity and low levels of positive reciprocity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. ______ interaction pattern occurs when one person wants to engage in conflict or makes demands on a partner and the other wants to avoid it.

Answer

Correct Answer: Demand-withdraw

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. John avoids voicing his opinions and complaining to his wife because he often feels powerless and thinks that she will act aggressively toward him. This is an example of ______.

Answer

Correct Answer: Chilling effect

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. People make attributions about behavior being stable versus unstable.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. The collaborating style ______.

Answer

Correct Answer: Is direct and focuses on problem-solving that helps people find creative solutions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. During conflicting situations, negative emotions may become so intense that people automatically resort to the fight-or-flight response. Gottman suggested that ______ occurs when people become “surprised, overwhelmed, and disorganized” by their partner’s “expressions of negative emotion.”

Answer

Correct Answer: Emotional flooding

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. The ______ is most useful when immediate compliance is necessary, or if one partner does not want to talk about a critical problem.

Answer

Correct Answer: Completing strategy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. Statements such as “you’re crazy” or “you can’t do anything right” are prototypical ways of communicating contempt.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. Despite various negative effects, conflict can be ______.

Answer

Correct Answer: Beneficial when it’s managed productively

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. What are the “four horsemen of the apocalypse” according to Gottman?

Answer

Correct Answer: Criticism, defensiveness, contempt, and stonewalling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. When children reach late adolescence and early adulthood, conflict typically ______.

Answer

Correct Answer: Declines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. Competitive fighting is direct and uncooperative. What has competitive fighting been referred to as in the past?

Answer

Correct Answer: Distributive fighting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. When we examine how people communicate during conflict situations, we see that there are six conflict styles. Which of the following is not one of the six styles?

Answer

Correct Answer: Territorial

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. When people are ______, a lack of compatibility can interfere with each person’s ability to reach personal goals.

Answer

Correct Answer: Interdependent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one