MCQs > Educational Subjects & Techniques > Statistics MCQs > Measures of Central Tendency in Statistics MCQs

Measures of Central Tendency in Statistics MCQ

Measures of Central Tendency in Statistics MCQ

 

1. Variance is the_____ of standard deviation.

Answer

Correct Answer: Square

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Uninterpretable results is a condition when a test’s outcome is invalid because the test has not been given according to its correct instructions or directions.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Unbiased estimator is a sample parameter that has an overall tendency to either overestimate or underestimate the population value.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Standard error of the mean is the _____ of a sampling distribution of means.

Answer

Correct Answer: Standard deviation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Standard deviation is a parameter of variability of data about the_____

Answer

Correct Answer: Mean score

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. If the means of samples from the same population are formed into a frequency distribution, then the result is a _____

Answer

Correct Answer: Sample distribution

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Range is the _____ score.

Answer

Correct Answer: Both a and b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. All are true about outlier except_____

Answer

Correct Answer: They range close to the central tendency of the data set

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Mode is the_____ score.

Answer

Correct Answer: Frequently occurred

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Mode is the_____ score.

Answer

Correct Answer: Frequently occurred

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Median is the _____ score.

Answer

Correct Answer: Equally Distributed

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Measures of variation means the parameters that measure the tendency of scores to be _____ to the center point.

Answer

Correct Answer: Both a and b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Parameters that measure the center of a frequency distribution refer to_____

Answer

Correct Answer: Measure of central tendency

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. The arithmetical_____ of a set of scores is called mean.

Answer

Correct Answer: Average

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Klinker is a term used for a datum that is_____

Answer

Correct Answer: Both a and b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Intermediate results is a condition when a test’s outcome is _____

Answer

Correct Answer: Neither positive nor negative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Intermediate results is a condition when a test’s outcome is _____

Answer

Correct Answer: Neither positive nor negative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Equivocal results are the test outcomes that are

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. According to empirical rule, approximately 99% of all normally distributed scores will fall within _____ standard deviations of the mean.

Answer

Correct Answer: ±3

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. According to empirical rule, approximately_____ % of all normally distributed scores will fall within ±2 standard deviation of the mean.

Answer

Correct Answer: 95

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. According to empirical rule, approximately_____ % of all normally distributed scores will fall within ±1 standard deviation of the mean.

Answer

Correct Answer: 68

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. According to the central limit theorem if the scores in the population are not normally distributed, then the sampling distribution of means will not normally be distributed as the sample size gets larger.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

Statistics MCQs | Topic-wise

MCQ on Analysis of Factorial ANOVA MCQ on Basic Statistics
MCQ on Chi-Square and Nonparametric Tests in Statistics MCQ on Computing Correlation Coefficients
MCQ on Computing and Understanding Averages in Statistics MCQ on Creating Graphs in Statistics
MCQ on Factorial ANOVA Statistics MCQ on Factorial ANOVA in Statistics
MCQ on Factorial Analysis of Variance in Statistics MCQ on Gentle and Statistical Introduction
MCQ on Inferential Statistics MCQ on Introduction to Correlation and Regression
MCQ on Introduction to Getting Most Out of Your BIG Data MCQ on Introduction to Understanding statistical Reliability and Validity
MCQ on Measures of Central Tendency in Statistics MCQ on Multiple Comparison Tests in Statistics
MCQ on Nonparametric Statistics MCQ on One-Factor Completely Randomized Design
MCQ on One-Factor Repeated-Measures Design MCQ on One-Sample Z Test
MCQ on Other (Important) Statistical Procedures MCQ on Predicting the Future Statistics
MCQ on Significantly Significant in Statistics MCQ on Standard Statistics Hypothesis Testing
MCQ on Statistical Probability MCQ on Statistical Tests Between the Means of Different Groups
MCQ on Statistical Tests Between the Means of Related Groups MCQ on Statistical Topics, Parameters, and Tests in Statistics
MCQ on Statistics or Sadistics MCQ on T Test for Dependent Groups
MCQ on T Test for Independent Groups MCQ on Testing Relationships using Correlation Coefficient
MCQ on Testing Your statistical Questions MCQ on Try Analysis of Variance in Statistics
MCQ on Understanding Statistical Distributions of Numbers MCQ on Understanding Variability in Statistics
General Statistics MCQs
search
Statistics Subjects