MCQs > Finance & Management > Project Management MCQs > Managing Project Resources MCQs

Managing Project Resources MCQ

Managing Project Resources MCQ

1. Single pass are the algorithm that schedules one task at a time and continues until all tasks have been scheduled.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Skyline profiles means Frequency histograms showing resource usage per time period.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Resource buffer is a buffer placed before a task on the critical chain that uses a new resource type also known as :

Answer

Correct Answer: Resource contention buffer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. ____________ are the resources that have a limit on the rate at which these resources can be used (e.g., number of workers per day).

Answer

Correct Answer: Rate-Constrained Resources

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Project buffer is a buffer placed just before the End milestone to protect the schedule and improve the probability of meeting the due date.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. A hypothesis that work expands to fill the time available for its completion is known as:

Answer

Correct Answer: Parkinson’s Law

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Milestone Buffer is a term used in the critical chain methodology that refers to a buffer that is placed just prior to a milestone (similar to a project buffer).

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. A buffer placed between a noncritical task and a critical task in the critical chain methodology is called _____________ .

Answer

Correct Answer: Feeding Buffer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Dynamic Task Ordering (Parallel) is the ranking of the tasks and changing this ranking during the scheduling process.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. ______________ are the resources that have limits on both the utilization rates and total consumption.

Answer

Correct Answer: Doubly Constrained Resources

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Critical Chain is a critical path of a project when resource constraints are considered as well as technological constraints in a project’s precedence network.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Capacity-Constrained Resources are the resources that have a limit on the total resource consumption over the life of the project.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

search