MCQs > Culture & Ethics > Human Behavior MCQs > Families Behavior MCQs

Families Behavior MCQ

Families Behavior MCQ

1. An application of symbolic interaction theory to families that understands Family life as a system of meaning created through interaction.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. When a series of crises over time depletes a family’s resources and exposes the family to increasing risk of very _____ outcomes.

Answer

Correct Answer: Negative

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The stressors families face as a result of typical family life cycle transitions is called normative stressors

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Unexpected stressful events that can quickly drain a family’s resources is called

Answer

Correct Answer: Non Normative stressors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Multilevel family practice model is way of viewing a family that focuses on stress from and resources provided (or not provided) by patterns and institutions within larger social Systems, including the neighborhood, local community, state, nation, and global socioeconomic system.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Families composed of ___ parent and at least one child residing in the same household, headed by either a divorced, widowed, or unmarried parent.

Answer

Correct Answer: One

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. A intersectionality feminist theory that suggests that no single category is sufficient to understand social oppression and that categories such as gender, race, and class intersect to produce different experiences for women of various races and classes.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. A visual representation of the multigenerational Family system using squares, circles, and relationship lines is called

Answer

Correct Answer: Genogram

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. A perspective that proposes that families should not be studied as whole systems, with the lens on the family level, but rather as patterns of dominance, subjugation, and oppression, particularly as those patterns are tied to gender.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. A visual representation of important dates and events in a family’s life over time is called family timeline

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Family system perspective is a way of understanding families that focuses on the family as a social system, with patterns of interaction and relationships, and on changes in these patterns over time.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. A perspective on families that incorporates research on individual stress and coping and the risk and resilience framework to understand how families cope with stress.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Family resilience perspective is an approach to family that seeks to identify and strengthen family processes that allow families to bear up under and rebound from distressing life experiences.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. The family into which one is born and/or raised, when the two are the same is called family ___

Answer

Correct Answer: Origin

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A theoretical model that proposes that families with greater economic resources can afford to make large investments in the development of their children is ___ investement model

Answer

Correct Answer: Family

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Family economic stress model is model of family stress that suggests that economic hardship leads to economic pressure, which leads to parent distress, which leads to disrupted family relationships, which leads to child and adolescent adjustment problems.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. A____ representation of how a family is connected to other individuals and social systems; uses circles, lines, and arrows to show family relationships and the strength and directional flow of energy and resources to and from the family.

Answer

Correct Answer: Visual

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. A social group of two or more persons, characterized by ongoing interdependence with long-term commitments that stem from blood, law, or affection is called

Answer

Correct Answer: Family

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. A way of studying ____ that assumes that family relationships Are based on the exchange of resources valued by the participants—that family members act to maximize those outcomes they most value.

Answer

Correct Answer: Families

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. In family systems theory, the process of learning to ____ between thoughts and feelings and to follow one’s own beliefs rather than making decisions based on reactivity to the cues of others or the need to win approval.

Answer

Correct Answer: Differentiate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. When a couple lives together in a romantic relationship without ______is called cohabiting

Answer

Correct Answer: Marriage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. ABC-X Model of Family Stress and Coping theorizes that to understand whether an event (A) in the family system becomes a crisis (X), we also need to understand both the family’s resources (B) and the family’s definitions (C) of the event.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one