MCQs > Culture & Ethics > Human Behavior MCQs > Cultures and the Physical Environment MCQs

Cultures and the Physical Environment MCQ

Cultures and the Physical Environment MCQ

1. The mimbres culture is renowned for ________ .

Answer

Correct Answer: Black-on-white painted bowls

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Xenophobia describes the _____ and hatred of strangers or foreigners or of anything that is strange or foreign.

Answer

Correct Answer: Fear

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Beliefs about what is important or unimportant, desirable or undesirable, and right or wrong is called

Answer

Correct Answer: Values

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. _______ is a pattern of behavior of a group or individual that involves marking or personalizing a territory to signify ownership and engaging in behaviors to protect it from invasion.

Answer

Correct Answer: Territoriality

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Technology describes the tools,______, instruments, and devices developed and used by humans to enhance their lives.

Answer

Correct Answer: Machines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Something verbal (language, words), an artifact (a flag), or nonverbal behavior (standing for the national anthem) that comes to stand for something else; a way of expressing meaning is called

Answer

Correct Answer: Symbols

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Stimulation Theories describe the focus on the ______ environment as a source of sensory information that is essential for human well-being.

Answer

Correct Answer: Physical

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Racism explains the belief that race accounts for differences in human character or ability and that a particular race is superior to others, justifying access to power, privilege, resources, and opportunities on the basis of race.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. A system of classification that uses certain physical characteristics to divide the human population into supposedly discrete groups is called

Answer

Correct Answer: Race

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Practice orientation is a way of thinking about culture that seeks to explain what people do as thinking, intentionally acting as persons who face the impact of history and the constraints of structures that are embedded in society and culture.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The physical distance one chooses to maintain in interpersonal relationships is called

Answer

Correct Answer: Personal space

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. The culturally defined rules of behavior that guide people in what they are to do or not to do is called norms

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Natural environment describes the part of the environment made up of all naturally occurring ______ and nonliving things.

Answer

Correct Answer: Living

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Multiculturalism describes the process of managing ethnic diversity whereby underrepresented ethnic groups and new immigrants and their children acculturate to the mainstream culture while also retaining their ethnic culture.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A theoretical perspective on culture that sees humans creating, maintaining, and changing culture on the basis of their beliefs, values, language, andSymbolic representations are called _____________.

Answer

Correct Answer: Mentalist Perspective

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. A theoretical perspective on culture that places primary emphasis on the role of the physical environment, technology, and economy in creating,Maintaining, and changing culture is called

Answer

Correct Answer: Materialist Perspective

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Material culture Includes physical objects, resources, and spaces that people use to define their culture; examples include homes, places of religious worship, workspaces, tools, products, and technologies.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Implicit describes the Unconscious attitudes or stereotypes about identity______.

Answer

Correct Answer: Groups

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. A set of shared beliefs that explains the social world and guides people’s actions, especially in relation to economic and political theory and policy is called

Answer

Correct Answer: Ideology

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Hegemony describes the ability of a ______ group to obtain consent and agreement to cultural values and norms without the use of threat or force.

Answer

Correct Answer: Dominant

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Gender describes the cultural creation, composed of the expectations about behaviors, attitudes, and personalities that each culture assigns to people of different sexes.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Ethnocentrism explains the belief that one’s own cultural way of life is normal, natural, and even superior to other cultural ways of life; other cultures are judged by the standards of one’s own culture.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Ethnicity is the sense of cultural,_______, and sometimes ancestral connection to a group of people that is considered to be distinct from people outside the group.

Answer

Correct Answer: Historical

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. The part of personal identity that is derived from one’s sense of being a part of an ethnic group is called

Answer

Correct Answer: Ethnic Identity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Enculturation describes the process of learning_______.

Answer

Correct Answer: Cultures

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Exposure to nature and the outdoors as a component of psychotherapy is called

Answer

Correct Answer: Ecotherapy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Ecocritical theories that call attention to the ways that human behavior degrades and destroys the natural world, the unequal burden of environmental degradation on different groups, and ethical obligations that humans have to nonhuman elements of the natural environment.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. A system of knowledge, beliefs, values, language, symbols, patterns of behavior, material objects, and institutions that are created, learned, shared, and contested by a group of people is called

Answer

Correct Answer: Cultures

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Calls for suspending judgment of other people’s cultural values and practices in order to understand them in their own cultural context through the eyes of their own members and avoiding judging one culture by the standards of another culture is called

Answer

Correct Answer: Cultural Relativism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. A lifelong process of self-reflection and self-critique whereby the individual not only learns about another's culture, but one starts with an examination of her/his own beliefs and cultural identities is called

Answer

Correct Answer: Cultural Humility

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. ________ theories that focus on the issue of how much control one has over the physical environment and the attempts one makes to gain control.

Answer

Correct Answer: Control

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Built environment is the portion of the physical environment attributable solely to human effort.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. Theories that propose that consistent, uniform patterns of behavior occur in particular places or behavior settings is called behavior settings theories

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. A process in which underrepresented ethnic groups and new immigrants are expected to adopt the patterns and norms of the mainstream culture and cease to exist as a separate group is called

Answer

Correct Answer: Assimilation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one