World history MCQ
1. Fats waller your feets too big in this video you see __________?
Answer
Correct Answer:
Louis Armstrong
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. Teotihuacan is famous for artifacts made from _____
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. From this lesson, the vietnamese tran dynasty is known for _____.
Answer
Correct Answer:
Initiating extensive land reform
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. Polynesians are descendants of the _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. The ending of apartheid in south africa has led to ________
Answer
Correct Answer:
That society becoming ameritocracy.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. _________ was the first king to launch wars of aggression in the name of his primary god.
Answer
Correct Answer:
Hammurabi
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. The first european-controlled __________ were founded by the portuguese.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. The modern name for anatolia is _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. The last great roman emperor was _____.
Answer
Correct Answer:
Justinian
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. Shang dynasty craftsmen were known for their _____.
Answer
Correct Answer:
All of the above.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. As a result of the great leap forward _____
Answer
Correct Answer:
Industrial production increased
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. During the red scare of 1919-1920, ________ led the attack on the alien threat.
Answer
Correct Answer:
Mitchell palmer
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. During the period ________ the world's population more than doubled.
Answer
Correct Answer:
1950-2000
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. During the pax mongolica, the mongols _____.
Answer
Correct Answer:
Promoted interstate relations made trade and travel safe.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. During the modern period, science competed with ____________ as the primary source for knowledge.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. The gandhara region is the home of many portrayals of ____.
Answer
Correct Answer:
The Buddha in human form.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. Greek fire was used by the _____.
Answer
Correct Answer:
Byzantines
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. Before its breakup the soviet union was the largest ________ state.
Answer
Correct Answer:
Multinational
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. _______ of all life that has ever lived on this planet is now extinct.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. Those who went on the crusades included ______.
Answer
Correct Answer:
Christians
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. Turkic slave soldiers in egypt were called _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. The predominant religion of the ghana empire was _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. Russia's age of imperialism included sea ports in the _____.
Answer
Correct Answer:
Pacific Ocean
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. One of the ways buddhism and jainism influenced hinduism was to expand the idea of _______ to all.
Answer
Correct Answer:
Salvation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. Of all the urbanized people of the americas, the incas were the most brilliant __________.
Answer
Correct Answer:
Engineers
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
26. The land area situated between the cool zone and the warm zone is termed the ____________ zone.
Answer
Correct Answer:
Transition
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
27. The bubonic plague reached europe in 1347 when a fleet of genoese ships arrived in _____.
Answer
Correct Answer:
Messina, Sicily
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
28. In 1941, romania, hungary, and _________ joined hitler's germany as allies of the nazis.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
29. The mayan pyramids and temples were made from _____. limestone granite wood marble
Answer
Correct Answer:
Limestone
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
30. The hellenistic period followed the reign of _____.
Answer
Correct Answer:
Alexander the Great
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
31. The sacrifice that was part of the aryan religion included placing ____ into fire.
Answer
Correct Answer:
Milk and soma
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
32. The ottoman empire has its roots in _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
33. The introduction of female characters in plays is attributed to _____.
Answer
Correct Answer:
Sophocles
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
34. The dispute regarding the nature of christ was discussed at the _____.
Answer
Correct Answer:
Chalcedon.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
35. In 2004 a tsunami affected the population of _____
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
36. Typhoon winds led to the failed mongol invasions of _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
37. Two things societies with iron technology developed socially are _____.
Answer
Correct Answer:
Divisions of labor hierarchical social classes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
38. The world's population today is more than 7 billion people living _____________________.
Answer
Correct Answer:
Except those without a home
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
39. The territory of a caliph is called a(n) _____.
Answer
Correct Answer:
Caliphate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
40. The russian revolution of 1905 had its roots in _____.
Answer
Correct Answer:
World War I
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
41. The name of sun yat-sen's party was the chinese nationalist party, or _____.
Answer
Correct Answer:
Kuomintang.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
42. The library at _____ in egypt became the center of research, literature, and science.
Answer
Correct Answer:
Alexandria
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
43. The famous philosophy work the republic, which envisioned a utopia, was written by _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
44. The asiatic huns were also known as the _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
45. The "twelve-tone" technique _____.
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
46. Syncopation _____.
Answer
Correct Answer:
Is characteristic of classical ragtime musicis the technique of placing the accent on a normally weak beat
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
47. Some people believe that sufi derives from the arabic word safa, meaning _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
48. Most of what we know about the scythians comes from the _____.
Answer
Correct Answer:
Romans and Greeks.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
49. The mitotic cell cycle results in the production of ________.
Answer
Correct Answer:
Two cells
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
50. The museum of qin terra-cotta warriors and horses in shaanxi, china, displays works from the ____.
Answer
Correct Answer:
Tomb of the first emperor of China
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
51. From this lesson, the hundred years' war marked the beginning of england's _____.
Answer
Correct Answer:
Naval And Maritime Supremacy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
52. A civilization whose impact can be felt on history for a very long time is called _____.
Answer
Correct Answer:
Classical.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
53. The decoration of etruscan tombs suggests a _________ attitude towards death and the afterlife.
Answer
Correct Answer:
Celebratory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
54. The rulers of italy before the romans were the _____.
Answer
Correct Answer:
Etruscans
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
55. Judaism, like christianity and islam, traces its roots to _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
56. Architects and builders were brought to timbuktu to build _____.
Answer
Correct Answer:
Mosques libraries
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
57. Sufis believe _____.
Answer
Correct Answer:
Both A & B
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
58. The majority of shang dynasty writing was done on _____.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
59. The bubonic plague was carried by _____.
Answer
Correct Answer:
Flea-infested rats
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
60. More than _______ of the world's population lives in china.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
61. Early traders navigated the seas with the help of the _____.
Answer
Correct Answer:
North Star
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
62. Britain, france, and ________ were the first europeans to establish trading posts in india.
Answer
Correct Answer:
Netherlands
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
63. The ____ was the period of political tension following world war ii.
Answer
Correct Answer:
Yalta Era
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
64. In the 1950s, los angeles became famous for its smog. one part of the problem was ________.
Answer
Correct Answer:
The increase in the number of automobiles
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
65. The external environment and government have _______ roles in healthcare operations.
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
66. The process of conducting business worldwide is a part of _____.
Answer
Correct Answer:
Globalization
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
67. Technology, language, and writing were widely spread due to _____.
Answer
Correct Answer:
Migration
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
68. The ability to learn and transfer knowledge to others is called _____.
Answer
Correct Answer:
Transferred learning
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
History MCQs | Topic-wise