History of U.S MCQ

History of U.S 

1. Propaganda is ________________

Answer

Correct Answer: A specific type of message presentation aimed at serving an agenda

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Control of the worlds cocaine industry rests in the hands of __________ organizations.

Answer

Correct Answer: Colombian

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. In addition to its formidable army, the persians also had a navy with ___________ made ships.

Answer

Correct Answer: Phoenicians

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. The central issue in the anglo-american debate over governance was ________.

Answer

Correct Answer: Parliamentary sovereignty.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. In august 1963, more than 200,000 joined the ____ in support of civil rights legislation.

Answer

Correct Answer: March on Washington

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Republican "hawks" called for _____ in vietnam.

Answer

Correct Answer: Total war

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. President taft hoped to use "_____________" to protect american interests in cuba.

Answer

Correct Answer: Independence movements

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. In february 1792, congress approved the ______ bill.

Answer

Correct Answer: Bank

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. In the early 1790s, british actions toward the united states indicated ________.

Answer

Correct Answer: Disdain for American rights

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Originally, the phrase pau wau referred to ________.

Answer

Correct Answer: The medicine man

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The expeditions' main mission was to find a water route to the ___ ___.

Answer

Correct Answer: Pacific Oceans

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. The tariff of 1828 was known as _________ by its detractors.

Answer

Correct Answer: The Not-Protective Tariff

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Flickr, photobucket, youtube, and vimeo are examples of _____.

Answer

Correct Answer: Content communities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. The mundus novus was named after ________ by a german mapmaker.

Answer

Correct Answer: Vespucci.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. The power of the colonial press was tested in 1733 by the __________ case.

Answer

Correct Answer: John Peter Zenger

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Starting in the mid-1800s, hoards of people traveled to the west out of a desire to _____.

Answer

Correct Answer: Find land, and there was offered land under the Homestead Act

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. By the 1820s, philadelphia was becoming a center of ______ production.

Answer

Correct Answer: Textile

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Between 1759 and 1761, the __________ tribe fought against the british in north america.

Answer

Correct Answer: Cherokee

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Astronomers can use ____ to measure magnetic fields on the sun.

Answer

Correct Answer: The Zeeman effect

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. All of the following except __________ were used to disfranchise black voters.

Answer

Correct Answer: Admissions tickets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. A royal colony is owned by the king/queen, while a proprietary colony is owned by ________________.

Answer

Correct Answer: Not b,a

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Deities associated with ____ were important in meso-american religions

Answer

Correct Answer: Corn

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Anne hutchinson was evicted from ____ because of her unorthodox religious beliefs.

Answer

Correct Answer: Massachusetts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Bob dylan believed that ______________ were changing the world for the better.

Answer

Correct Answer: Young people

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. In 2015, republican ________ resigned from his position as speaker of the house.

Answer

Correct Answer: John Boehner

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. The typical american soldier had attended __________ before entering the war.

Answer

Correct Answer: High basictraining

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. ______________, the oldest prison in america, was built in 1798 and still houses inmates today.

Answer

Correct Answer: Trenton State Prison (NJ)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. ________ was the spanish empire's last major colonial project in north america.

Answer

Correct Answer: California

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. The ___________, or one-drop rule, is a distinctive feature of us-american racial classification.

Answer

Correct Answer: Rule of hypodescent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Between 1870 and 1910, the percentage of people working in __________ shrank.

Answer

Correct Answer: Agriculture

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. The united states is an _____.

Answer

Correct Answer: Ldc mdc

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. The point of view of the narrator in twenty thousand leagues under the sea is _____.

Answer

Correct Answer: First-person limited

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. The movement with which john dewey was closely associated with is known as _____.

Answer

Correct Answer: Progressivism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. The oklahoma city bombing case trial demonstrated the importance and usefulness of ______.

Answer

Correct Answer: Having a judge who keeps tight control of the trail

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. Speakers who wear businesslike attire are perceived as being more __________.

Answer

Correct Answer: Credible

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Shoes made by an american-owned company in boston count in _____.

Answer

Correct Answer: Only the Gross Domestic Product

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Roosevelt extended hoover's __________ policy in latin america.

Answer

Correct Answer: Good Neighbor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. Roosevelt appointed a(n) __________ that inventoried the nation's natural resources.

Answer

Correct Answer: National Conservation Commission

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. Of plymouth plantation is considered a narrative because _____.

Answer

Correct Answer: It is a true story.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. Members of congress signed the "southern manifesto" to ______.

Answer

Correct Answer: Express their opposition to the Brown ruling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. Many progressive reformers targeted city officials who built corrupt organizations called _____.

Answer

Correct Answer: Trusts.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. Malcolm x said ____________ has to be taught to love the black man.

Answer

Correct Answer: White Man

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. Local election campaigns tend to be ________, while statewide elections tend to be ________.

Answer

Correct Answer: Organizationally driven and labor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. Legislation passed by the grenville ministry in 17641765 adversely affected ________ in america.

Answer

Correct Answer: All these answers are correct.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. Legally enforced segregation in public schools is a form of ______ discrimination.

Answer

Correct Answer: De jure

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. ________ described best the actions of the puritan leaders in massachusetts bay.

Answer

Correct Answer: Intolerant

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. ______ big band enlisted in the u.s. army as a unit in order to entertain the troops overseas.

Answer

Correct Answer: Glenn Miller’s

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. The main economic activity that occurs in the us region circled on the map above is __________.

Answer

Correct Answer: Farming

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. In the case of rochin v. california, the supreme court ruled that the _____.

Answer

Correct Answer: 14th Amendment was violated

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. Motown records was started in 1960 by _____.

Answer

Correct Answer: Berry Gordy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. The most crucial aspect of __________ is demobilizing and disarming militias.

Answer

Correct Answer: Postwar transition

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. ________ articulated the doctrine of nullification before the civil war.

Answer

Correct Answer: Strom Thurmond

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. In 1956, the united states condemned ____ as the aggressors in the suez canal crisis.

Answer

Correct Answer: Britain and France.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. Mass development of labor-saving machinery for farmers brought on the _____ revolution.

Answer

Correct Answer: The Agricultural Revolution

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. The invasion of laos was the first test of _____.

Answer

Correct Answer: Vietnamization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. Abolitionism served as a catalyst for the ________ movement.

Answer

Correct Answer: Women's rights

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. Horizontal integration differs from vertical integration in that it _____.

Answer

Correct Answer: Horizontal integration,

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. Morley safer's 1965 television report showed american forces _____.

Answer

Correct Answer: Setting fire to a Vietnamese village

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. Fidel castro sparked a revolution in cuba that ended the leadership of _____.

Answer

Correct Answer: Fulgencio Batista.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. The united states withdrew from the 1997 ________.

Answer

Correct Answer: The chief task of the National Security Council

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. The us consumes almost _______ of timber annually.

Answer

Correct Answer: 20 billion cubic feet

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. ________ elections tend to draw the largest percentage of voters in the u.s.

Answer

Correct Answer: Presidential

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. After 1815, the united states ________.

Answer

Correct Answer: Grew rapidly in size and population

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. Having judicial powers gives the president the authority _____.

Answer

Correct Answer: To check the actions of the federal courts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. The united states is _____.

Answer

Correct Answer: Not beholden to the United Nations

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. During reconstruction, southern agriculture _____.

Answer

Correct Answer: Focused on cotton and tobacco

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. The most individualistic country, according to hofstede's sample, is __________.

Answer

Correct Answer: The United States

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. The abolition of the foreign slave trade in 1807 led to _______.

Answer

Correct Answer: The rise of a thriving domestic slave trade

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. In the zimmerman telegram __________________ urged ____________ to invade the united states.

Answer

Correct Answer: Germany, Mexico

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. The _______ trial is a classic example of modernism versus fundamentalism.

Answer

Correct Answer: Scopes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one