Developing Future Educational Plan MCQ

Developing Future Educational Plan MCQ

1. Action plan resulting from action research carried out by a network of practitioner-researchers are known as Team action planning.

Answer

Correct Answer: Practitioner

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Broad-based action plan resulting from a schoolwide action research project is called the School-level action planning

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Action plan resulting from action research carried out by one person is known as Individual action planning.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Broad-based action plan resulting from a _________action research project is known as District-wide action planning.

Answer

Correct Answer: District-wide

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Developing stage is the _______of the action research process, consisting of the development of an action plan.

Answer

Correct Answer: Third stage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Formal or informal plans that do not follow from the results of action research are known as Action plans.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Action research is a formal process and, thus, must be shared in a formal presentation or paper to the teacher-researcher’s school board.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The developing stage consists primarily of taking the results of your data analysis, your interpretations of those results, and the final conclusions drawn from the interpretations and formulating a plan of action for the future.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Action planning can occur at several different levels within educational settings including individual, team, and school or district levels.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. When planning for future professional development, the teacher-researcher should reflect on which of the following?

Answer

Correct Answer: Intended and unintended outcomes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. A teacher-researcher may use the Steps to Action Chart to do which of the following?

Answer

Correct Answer: Organize your action planning

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Making revisions to your action research plans may result in all of the following except ______.

Answer

Correct Answer: Eliminating all bias in your action research

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. After reflecting on and reviewing the research questions during the action planning process, the teacher-researcher should move on to ______ part of the action research for a thorough review.

Answer

Correct Answer: Methodology

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. When the teacher-researcher engages in reflection during action planning, he or she begins by reviewing the research questions. Which of the following would be appropriate questions to ask during reflection?

Answer

Correct Answer: Both “Did I really ask what I wanted to ask?” and “Was I able to sufficiently answer my research questions?”

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Which of the following statements is NOT true when reflecting on action planning?

Answer

Correct Answer: One of the best outcomes of reflection during the action planning process is realizing that your research study has no limitations and, thus, should not be changed during future research cycles.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Which of the following is NOT true about the levels of action plans?

Answer

Correct Answer: The more educational professionals and other individuals are involved in the process, the easier it may become to accomplish the variety of tasks that must be completed during team action planning.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. When the teacher-researcher reflects on the action research process during the developing stage, it is appropriate to ask all of the following questions except ______

Answer

Correct Answer: Do I have to develop a new literature review?

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Which of the following is a possible outcome of action research studies?

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Which of the following is true about developing an action plan?

Answer

Correct Answer: Action plans may consist of brief statements or simple descriptions about the implementation of a new educational practice.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Individual action planning is used by a collaborative group of teachers who are required to incorporate action research into their classroom practice.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. One of the possible outcomes of action research studies is a plan, a program, or an instructional method that may be found to be ineffective.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one