Minority Relations MCQ
1. The most defining characteristic of a minority group is ______.
Answer
Correct Answer:
Disadvantage
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. Arabs make up about 35% of Israel’s population of 8 million.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. Rwanda’s two ethnic groups ______.
Answer
Correct Answer:
Had a long history of mutual hatred
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. Remote American Indian areas are called ______.
Answer
Correct Answer:
Reservations
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. With respect to the intensity and nature of dominant--minority problems, the United States is in a unique and unusual position.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. Which of the following nations is the most ethnically homogenous?
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. Which of the following factors contributes to Africa’s high level of diversity?
Answer
Correct Answer:
Colonization by Europeans
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. T seems likely that the most sophisticated and modern of nations will outgrow the power of ethnic loyalties at any point in the near future.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. French Canadians tend toward ______.
Answer
Correct Answer:
Pluralism
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. Anti-Semitism ______.
Answer
Correct Answer:
May be increasing across Europe
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. Throughout the 1600 and 1700s, France and England fought for the control of ______.
Answer
Correct Answer:
North America
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. The population of Hawaii is much more racially mixed than the general population of the United States.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. In the United States, the transition from paternalistic to rigid competitive group relations was prompted by ______.
Answer
Correct Answer:
The Industrial Revolution
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. Which statement is true about Canada?
Answer
Correct Answer:
It is divided into two major language groups.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Diverse Society (Race, Gender, Class) MCQs | Topic-wise