MCQs > Crime & Justice > Criminal Law (U.S.) MCQs > Crimes Against Public Decency MCQs

Crimes Against Public Decency MCQ

Crimes Against Public Decency MCQ

 

1. _____ is defined as public order offense that involves people who idle or loiter in a public place.

Answer

Correct Answer: Weapon offenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. _____ is public order offense that involves people who idle or loiter in a public place.

Answer

Correct Answer: Vagrancy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Is sodomy an offense at common law that criminalizes certain sexual acts, including oral and anal sex?

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. _____ is known as offenses committed in public that may cause public disruption, such as vagrancy and loitering.

Answer

Correct Answer: Public order crimes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. _____ is defined as actions some consider morally wrong and others consider “victimless,” such as adultery, prostitution, and drug use.

Answer

Correct Answer: Public decency offenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. _____ is offense of providing sexual services in exchange for money or other compensation.

Answer

Correct Answer: Prostitution

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Is marijuana a drug that comes from the dried leaves, flowers, and seeds of Cannibis sativa, a hemp plant. It is the most popular illicit drug in the United States. It is classified as a Schedule I substance by the federal government. Recreational marijuana use is legal in Washington and Colorado?

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. _____ is known as standing or idling in a public place may subject a person to criminal punishment under anti-loitering laws that are sometimes used to arrest members of socially marginal groups, such as the homeless.

Answer

Correct Answer: Loitering

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. _____ is defined as state of living without a home, usually outside. Homeless people may be subject to arrest for committing public order offenses, such as vagrancy.

Answer

Correct Answer: Homelessness

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. _____ is a common law offense involving sexual intercourse between people who are not married to one another.

Answer

Correct Answer: Fornication

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Is decriminalization legislative changes that eliminate the criminal penalties for drug-related offenses, such as the distribution and use of marijuana?

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. _____ is known as a common law offense that makes it unlawful for someone to be married to more than one person at one time.

Answer

Correct Answer: Bigamy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. _____ is defined as crimes that involve harm to animals, ranging from misdemeanor to felony offenses, such as abandonment or maiming.

Answer

Correct Answer: Animal cruelty

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. _____ is a category of offenses that involve an offender who is under the influence of alcohol at the time of the offense, such as public intoxication or drunk driving.

Answer

Correct Answer: Alcohol offenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Is adultery a common law offense that makes it a crime for a married person to have sexual relations with someone other than a spouse. It remains a misdemeanor offense in many states today?

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. ______ is known as a victimless crime.

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Leash laws are common in which of the following?

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. George Zimmerman was acquitted of second-degree murder.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Today, all 50 states permit residents to apply for a license to carry a concealed weapon.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. The lower the blood alcohol level, the higher the sanction.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. The definition of vehicle can include various types of transportation.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. It is hard to compile accurate statistics for homelessness.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Under New York’s Stop and Frisk policy, between 2004 and 2012, ______ million individuals were stoppe

Answer

Correct Answer: 4.4

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Defendants who were arrested for violating the ordinance in Chicago claimed that the law violated which of the following amendments?

Answer

Correct Answer: Fourteenth Amendment

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. The anti-gang ordinance in Chicago made it unlawful for gang members to loiter with one another or others on a public sidewalk.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. In which year did the Chicago city council pass an anti-gang ordinate?

Answer

Correct Answer: 1992

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Historically, vagrancy laws were designed to punish which of the following?

Answer

Correct Answer: Poor, nonworking individuals

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Which of the following categories of public order offenses are included in the Bureau of Justice Statistics?

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. According to the Bureau of Justice Statistics, there were a reported ______ million prisoners who had been convicted of a public order offense.

Answer

Correct Answer: 1.4

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Public order crimes are generally which of the following?

Answer

Correct Answer: Low-level offenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Public order offenses are actions that are made criminal because unreasonably intrude into and endanger public spaces.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one