MCQs > IT Field Knowledge & Experience > Virtual Assistant Skills MCQs > Basic Virtual Assistant Skills MCQs

Basic Virtual Assistant Skills MCQ

1. You want to create a link for your website allowing users to email the webmaster. How will you implement this if the webmaster’s email address is webmaster@xcompany.com

Answer

Correct Answer: webmaster
webmaster
webmaster

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Which of these is the best way to ask a question?

Answer

Correct Answer: Use open questions that encourage a full response

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Why is affiliate marketing a favorable form of marketing?

Answer

Correct Answer: Nothing is paid unless there is a sale resulting from the affiliate’s efforts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Which are the generally accepted stages in the life cycle of a product’s introduction, growth, maturity, and decline.

Answer

Correct Answer: All the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. An effective communicator should never ___________________.

Answer

Correct Answer: Be ready for different answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. ____________ free web analytics service that allows you to analyze in-depth details about the visitors on your website that can help you to shape the success strategy of your business.

Answer

Correct Answer: Google Analytics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Which one is the a scheduling & shift planning software that may help to take a load off your back, while also ensuring a more organized and efficient scheduling system for your team.

Answer

Correct Answer: Ximble

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. What are the four P’s of marketing

Answer

Correct Answer: Product, price, place, promotion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. What tools to use that can help webmasters have a better control of how google interacts with their website and get useful information from google about their site?

Answer

Correct Answer: Google’s webmaster tools

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What should be the length of an effective blog post?

Answer

Correct Answer: A few paragraphs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. ___________ is an online invitation makers to send online and paper invites.

Answer

Correct Answer: EVITE

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Pinterest’s description is are limited to _________ characters.

Answer

Correct Answer: 500

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Which of the following application allows you to schedule posts for twitter & instagram?

Answer

Correct Answer: HootSuite

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which one is the open-source content management system?

Answer

Correct Answer: Wordpress

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. The ___________ software program provides platform independent remote access to personal computers and other devices running the host application.

Answer

Correct Answer: AnyDesk

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Which tool(s) can help developers to test how easily a visitor can use your page on a mobile device?

Answer

Correct Answer: Mobile-friendly test - google search console

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. A ___________ is the art of creating business strategies, implementing them, and evaluating the results of executing the plan, in regard to a company’s overall long-term goals or desires.

Answer

Correct Answer: Strategic plan

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Which real-time meetings application can be used by your browser to share your video, desktop, and presentations with teammates and customers?

Answer

Correct Answer: Google meet

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Which black hat SEO technique serving one version of a page to search engine spiders/bots and another version to human visitors?

Answer

Correct Answer: Cloaking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Copyright infringement:

Answer

Correct Answer: Includes distributing and selling unauthorized copies of CDs and DVDs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. An organization may use _________________ as a bookkeeping system.

Answer

Correct Answer: Any of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. A _______ is part of the flexible workspace industry that provides business with any combination of services, space and/or technology, without those businesses bearing the capital expenses of owning or leasing a traditional office.

Answer

Correct Answer: Virtual office

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. A virtual assistant can help with social media by:

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. The following factor is considered to be a ranking factor in google:

Answer

Correct Answer: Web page speed

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. A strategic planning technique used to help a person or organization identify strengths, weakness, opportunities, and threats related to business competition or project planning known as _____

Answer

Correct Answer: SWOT analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Which project management tool may help to grow your virtual business?

Answer

Correct Answer: Asana

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Which technology is used for managing company’s relationships and interactions with customers and potential customers, system stands for?

Answer

Correct Answer: Customer relationship management

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. What is the character limit for posts on twitter?

Answer

Correct Answer: 140 characters

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Which is not a video meeting app for teams?

Answer

Correct Answer: None of them

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. In windows Operating system, holding down the "Alt" key plus pressing "T" results in

Answer

Correct Answer: Switching Of application

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. It is the practice by which the time is adjusted to achieve longer evening daylight in summer by setting the clocks an hour ahead of the standard time.

Answer

Correct Answer: Standard Time

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. When a Virtual Assistant is asked to give out company information by somebody, VA should:

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. ln windows operating system , what is the short cut key when you want to close an application.

Answer

Correct Answer: Ctrl + F4

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. What does CRM in the CRM System stands for?

Answer

Correct Answer: Customer Relationship Management

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. What does VOIP stands for?

Answer

Correct Answer: Voice Over Internet Protocol

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. It is a promise issued by the manufacturer to the purchaser of an article to repair or replace it if necessary within a specified period of time

Answer

Correct Answer: Warranty

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. It is the amount Of time that the employee worked that can be charged to a client

Answer

Correct Answer: Billable hours

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. Business Ethics is the written and unwritten codes of principles and values. determined by an organization

Answer

Correct Answer: Corporate Ethics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. The contiguous US has 4 standard time zones, which among the following is not one of the Standard time zones

Answer

Correct Answer: None of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. "The most popular way to post virtual assistance services is through?"

Answer

Correct Answer: Websites

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. Which Of the following is not a function in Hootsuite?

Answer

Correct Answer: Schedule Facebook Personal Account Posts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. Which among the following allows an access to a computer or a network through the internet even when you are away from the device?

Answer

Correct Answer: Remote Access

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. It is a number assigned to a person that indicates to lenders their capacity to repay a loan.

Answer

Correct Answer: Credit Score

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. In emailing, which among the following functions allow the sender to conceal the recipient Of the email?

Answer

Correct Answer: Blind Carbon Copy

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. Twitter postings are limited to ___________characters.

Answer

Correct Answer: 140

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. VAs typically calculate approximately _________ of their non-billable time to cover business duties like paperwork and marketing.

Answer

Correct Answer: 15%

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. VAs typically calculate approximately _________ of their non-billable time to cover their business duties such as paperwork and marketing.

Answer

Correct Answer: 5%

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. Which social media network features a hashtag for posts?

Answer

Correct Answer: Twitter

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. Invoices to clients for completed work should ______________________.

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. _________ are the professional values which define whether the behaviour of a company or its employees are considered appropriate and acceptable.

Answer

Correct Answer: Business ethics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. A _________________ describes a business' products or services, outlines its strategic goals and identifies its target audience.

Answer

Correct Answer: Marketing plan

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. _________________ provides instant messaging services.

Answer

Correct Answer: both a and b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. __________________ is a popular online site used for sending promotions and invitations.

Answer

Correct Answer: Eventbrite

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. Which of the following options is a social media site where you can create a board by using pictures?

Answer

Correct Answer: Pinterest

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. You can automate your social media content by:

Answer

Correct Answer: scheduling posts to be sent at a future time.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. A _______________ refers to an individual who owns a business and who is legally responsible for its debts.

Answer

Correct Answer: sole proprietorship

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. Which social media platform only has a web version of their site?

Answer

Correct Answer: Facebook

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. Which black hat SEO technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and "feeding" it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer

Correct Answer: Cloaking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. Which black hat SEO technique is characterized by presenting different content or information to a search engine

Answer

Correct Answer: Cloaking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. When working for a client, it is a good business practice to have a(n)__________________.

Answer

Correct Answer: written contract

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. Which of the following options is a correct social network that only allows mobile app posting?

Answer

Correct Answer: Instagram

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. Which of the following options is a correct social networking site that is used by professionals to network and get job advice?

Answer

Correct Answer: Linkedin

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. What do Facebook status updates resemble most closely?

Answer

Correct Answer: Twitter posts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. What does the term "going viral" in social media?

Answer

Correct Answer: Social media which is spread to viewers by the consumer, growing in popularity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. Which social media site is a video sharing service?

Answer

Correct Answer: YouTube

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. __________________ is used to send and receive funds from around the world.

Answer

Correct Answer: Paypal
Payoneer

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. ______________ allows the user to add a geographical tag which identifies where a photo was taken.

Answer

Correct Answer: Instagram

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. Skype is an online way to:

Answer

Correct Answer: see and talk with other people using the internet.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. _________________ software applications allow for text editing and advanced document formatting.

Answer

Correct Answer: Word processing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. Which of these is a benefit of having an organized work flow?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71. Which of the following keyboard shortcuts is used to perform the replace function in a Word document?

Answer

Correct Answer: Ctrl+H

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

72. Which of the following keyboard shortcuts is used to paste contents of the clipboard to a document?

Answer

Correct Answer: Ctrl + V

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

73. What is Keyword Density?

Answer

Correct Answer: The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on the page

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

74. Google displays up to _____ characters of a webpage's Title Tag.

Answer

Correct Answer: 66

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

75. What traditional marketing technique is YouTube closest to?

Answer

Correct Answer: Television advertising

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

76. Search engines do not index some common words (such as "or", "and", "when", and "in") within the webpage. What are these common words called?

Answer

Correct Answer: Stop words

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

77. What is meant by "micro-blogging"?

Answer

Correct Answer: Blogs with limited individual posts, limited by character count typically

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

78. What is "social media optimization"?

Answer

Correct Answer: Creating content which easily creates publicity via social networks

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

79. What is a "vlog"?

Answer

Correct Answer: Video Blog

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

80. Why is it important to have a company blog hosted on the company web domain versus a third party blogging site?

Answer

Correct Answer: Search engine rankings will include hits on the blog as part of the overall website hits

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

81. What is Anchor Text?

Answer

Correct Answer: It is the visible text that is hyper linked to another page

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

82. ________________ is a free online document creation and storage service that allows you to create and share your work with others online.

Answer

Correct Answer: Google Drive

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

83. The _____________ of a website is very important.

Answer

Correct Answer: all of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

84. _________________ provides basic information including a list of the services you intend to provide and their prices.

Answer

Correct Answer: Marketing plan

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

85. A good way to combat procrastination is to prioritize a daily task list on the basis of ____ .

Answer

Correct Answer: performing unpleasant tasks first

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

86. When making lists, it is best to ______

Answer

Correct Answer: make a daily list and long-term list

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

87. Which of the following allows users to connect to and monitor up to five social profiles with a free account?

Answer

Correct Answer: HootSuite

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

88. Which of the following gives you common law protection against others in your state using the same name?

Answer

Correct Answer: registering the business name

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

89. A(n)________ serves as the main point of contact for the company by answering phone calls, taking messages, scheduling appointments and making travel arrangements.

Answer

Correct Answer: virtual receptionist

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

90. Virtual Assistants must protect all confidential information that they obtain while working with clients due to _________

Answer

Correct Answer: Privacy laws

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

91. Press ____ to search and replace in a word document.

Answer

Correct Answer: Ctrl + H

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

92. Which of the following can help to earn more from current customers?

Answer

Correct Answer: providing additional services

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

93. Virtual assistants should always _________

Answer

Correct Answer: all of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

94. Which of the following is NOT a social media platform where users can post their own tips and reviews?

Answer

Correct Answer: Second Life

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

95. ___________________ is developing web content in such a way that you will increase your search engine ranking, making it easier for visitors to find you.

Answer

Correct Answer: Search engine optimization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

96. A ________ is a set of one or more keys that when pressed trigger a specific software or operating system action.

Answer

Correct Answer: keyboard shortcut

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

97. Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?

Answer

Correct Answer: Offering a different set of web pages to the search engines

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

98. Which of the following is a characteristic of social media communications?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

99. The business image for an organization that caters to entertainers should be _________

Answer

Correct Answer: fun and energetic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

100. __________________ programs are computer applications that create pages with multiple cells in a grid of rows and columns to resemble worksheets.

Answer

Correct Answer: Spreadsheet

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

101. _____ is a virtual assistant's primary tool for reaching and communicating with their clients.

Answer

Correct Answer: Company website

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

102. Which of the following allows a user to access their computer or a clients computer via the Internet?

Answer

Correct Answer: remote desktop sharing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

103. A package of information about a business that is given to new clients is called a _____.

Answer

Correct Answer: welcome kit

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

104. _______ programs are used to create newsletters and other image based documents.

Answer

Correct Answer: Graphics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

105. Which of the following uses videos as the presentation medium?

Answer

Correct Answer: Vlogs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

106. Which of the following is a great way for virtual assistants to meet and network with their peers?

Answer

Correct Answer: all of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

107. Prices for your services should be _______

Answer

Correct Answer: all of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

108. All of the following are social bookmarking sites except

Answer

Correct Answer: LinkedIn

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

109. Which of the following is useful for managing both Facebook posts and Twitter feeds?

Answer

Correct Answer: HootSuite

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

110. A(n) ______ policy covers monetary damage that a client may suffer if they receive faulty services and protects the service provider in the event that they are sued.

Answer

Correct Answer: professional liability

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

111. Which of the following is NOT an instant messaging application?

Answer

Correct Answer: Gmail

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

112. Basic skills that are required to be successful as a Virtual Assistant include __________

Answer

Correct Answer: all of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

113. Which of the following statements about Google's technical and quality guidelines is true?

Answer

Correct Answer: It is advantageous if your web server supports the If-Modified-Since HTTP header
If using dynamic pages, it helps to keep the parameters short and the number of them few

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

114. A(n) _______ is a legal contract that defines the confidential information and knowledge that the parties wish to share with one another, but also want to be restricted from any other third parties outside the contract.

Answer

Correct Answer: non-disclosure agreement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

115. Social media platforms can be used for ________

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

116. _____ can free up quite a bit of time that you can turn into billable hours for clients.

Answer

Correct Answer: Delegating tasks

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

117. A _____ is a business set up by law to act as a single person.

Answer

Correct Answer: Corporation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

118. ______ has had many plugins created for popular website platforms like Wordpress and Joomla, apps for smart phones and tablets, and tools for use with software programs like Excel.

Answer

Correct Answer: Google Analytics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

119. It makes sense to charge lower fees for ______

Answer

Correct Answer: simple jobs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

120. _________ are the collective values of a company that are used to evaluate whether the behavior of members of the organization are considered appropriate and acceptable.

Answer

Correct Answer: Business ethics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

121. Which of the following is a designation given by the state of residence rather than a federal tax entity?

Answer

Correct Answer: limited liability company

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

122. VoIP services cannot be used for ______

Answer

Correct Answer: emergency calls

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

123. ________ is an online classified ad website where individuals and businesses can post ads for free, or for a low fee in some categories and areas.

Answer

Correct Answer: Craigslist

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

124. _______ are the values that people use to decide whether a particular action or behavior is considered appropriate and acceptable.

Answer

Correct Answer: Ethics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

125. Fraud, breach of fiduciary duty, misrepresentation and unethical acts such as using a client's confidential information to compete against them are known as ... .

Answer

Correct Answer: unfair practices

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

126. people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a ____ click through rate.

Answer

Correct Answer: 30 percent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

127. Creating a work schedule will help you to _______

Answer

Correct Answer: all of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

128. Which of the following business structures is most common for home based businesses?

Answer

Correct Answer: sole proprietorship

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

129. _______ is a mobile or remote work-environment equipped with telecommunication links and basic office furniture, but without a fixed office space.

Answer

Correct Answer: Virtual office

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

130. Delays in social media communications are due to ____ .

Answer

Correct Answer: the individual

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

131. A(n)_______ is a short summary used to describe a product, service or business that can be delivered within the short span of time.

Answer

Correct Answer: elevator pitch

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

132. Writing down a list of daily tasks in the order they need to be accomplished is a(n)________

Answer

Correct Answer: ordered list

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one