MCQs > Educational Subjects & Techniques > Multicultural Education MCQs > Developing Multicultural Awareness MCQs

Developing Multicultural Awareness MCQ

Developing Multicultural Awareness MCQ

 

1. When Asian Americans are asked “Where are you really from?” this is an example of ______.

Answer

Correct Answer: Microaggression

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Which law prohibits discrimination based on sex?

Answer

Correct Answer: Title IX of the Education Amendments of 1972

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Which strategy is critical to address bullying, harassment, and hate crimes?

Answer

Correct Answer: Dialogue and conversation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. When black students are suspended and expelled at rates three times greater than their white peers, it is an example of?

Answer

Correct Answer: Disproportionality

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. In what grades is bullying more prevalent?

Answer

Correct Answer: 6th through 8th

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Racism is a form of ______.

Answer

Correct Answer: Discrimination

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Which is an example of a subtle bias?

Answer

Correct Answer: Joking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. A large percentage of our perceptions of others is influenced by ______.

Answer

Correct Answer: Personal interactions and encounters

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. When interacting with another human being, our interactions are deeply influenced by ______.

Answer

Correct Answer: A unique blend of identities and cultural backgrounds

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. At what stage in life do individuals begin to learn about race and racial identity?

Answer

Correct Answer: Childhood

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. There is more research on bullying in the United States than in any other nation.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. There is no federal legislation on bullying.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. It is normal for individuals to want to be with people with whom we feel comfortable because we appear to have something in common.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. It is not important to understand how one’s perceptions of other cultural groups developed.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. ____________ speakers are volunteers who speak to audiences explaining homosexuality.

Answer

Correct Answer: Stonewall

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Unfounded negative beliefs about another or negative actions taken against another based on unfounded negative beliefs is known as:

Answer

Correct Answer: Prejudice

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Microaggressions in Everyday Life are Race, Gender, and Sexual Orientation.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. LGBTQ means Lesbian, gay, bisexual, transgender, questioning people.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. ________ occurs when someone knowingly fights stereotypes and actively engages in antidiscrimination activities.

Answer

Correct Answer: Implicit bias

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Homophobe is one who has irrational fear and hatred for:

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Hate crime means offense against another person or people because they belong to a protected class, such as:

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. __________ Stated simply, bullying based on protective classes such as race, religion, and sex.

Answer

Correct Answer: Harassment

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Gay–straight alliance (GSA) a constitutionally sanctioned club in a school, often joined by allies, to support ___________ .

Answer

Correct Answer: Gay students

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. People are consciously aware of their attitudes and beliefs about a person or a group are known as:

Answer

Correct Answer: Explicit bias

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Ethnocentric is viewing the world mainly through one’s own perspectives or____________.

Answer

Correct Answer: Cultural lenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Discrimination is unfair treatment of others.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. __________ rights generally held as pertaining to all people, especially those guaranteed by the U.S. Constitution.

Answer

Correct Answer: Civil rights

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Who believes in his or her own superiority?

Answer

Correct Answer: Chauvinist

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. _________ is a repeated use of force, threats, or coercion to abuse, intimidate, or aggressively control others.

Answer

Correct Answer: Bullying

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. A bigot is someone who is ignorant or intolerant of other people known as:

Answer

Correct Answer: Bigotry

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. _________ having a prejudice or preference for a point of view or a person.

Answer

Correct Answer: Bias

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Anti-semite has an intense dislike of people of the Jewish faith.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one