tag
Directly before the tag
Answer
Correct Answer:
Directly after the tag
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
50. What does this represent inside of Google Analytics?
Segment
Report tab
Data header
View
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
51. If you are collecting campaign data, which report shows the results?
Acquisition > Campaigns > All Campaigns
Audience > Custom > Custom Variables
Conversions > Goals > Overview
Behavior > Events > Overview
Answer
Correct Answer:
Acquisition > Campaigns > All Campaigns
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
52. You are viewing a report with Source/Medium as the primary dimension, but also want to include landing page data. What do you do?
Use a filter.
Create a new view.
This is not possible.
Use a secondary dimension.
Answer
Correct Answer:
Use a secondary dimension.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
53. You want to classify people who join your newsletter with a custom dimension for "Newsletter Subscribers." What is the appropriate scope to apply to this custom dimension?
User
Hit
Product
Session
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
54. You offer a downloadable music file called Sample Tone on your website. What is the best way to configure the components to track this event?
Hit: Download // Event: Sample Tone // Content: Music
Category: Music // Action: Download // Label: Sample Tone
Category: Download // Event: Music // Label: Sample Tone
Hit: Music // Event: Download //Content: Sample Tone
Answer
Correct Answer:
Hit: Music // Event: Download //Content: Sample Tone
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
55. If you wanted to determine if a particular browser was resulting in a high bounce rate, what report could you look at?
Technology > Browser & OS
Site Speed > Page Timings
Mobile > Devices
Behavior > Engagement
Answer
Correct Answer:
Technology > Browser & OS
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
56. Of the following segments, which represents the highest value audience?
Users who converted
Sessions with a >80% bounce rate
All multisession users
Sessions with 0 goal completions
Answer
Correct Answer:
Sessions with 0 goal completions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
57. If you create a new user at the property level, what does the user inherit access to?
All the views of that property
All the accounts in the organization
Nothing—each permission must be set manually.
All the properties in the account
Answer
Correct Answer:
All the views of that property
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
58. What is an example of data you cannot track in Google Analytics?
Page speed score
Return on advertising spend
Precise user latitude/longitude data
Time on site
Answer
Correct Answer:
Precise user latitude/longitude data
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
59. What feature do you configure if you want to track transactions, order values, shopping cart behavior, and product performance?
Campaigns
Revenue
Ecommerce
ROAS (Return On Ad Spend)
Answer
Correct Answer:
Ecommerce
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
60. What is the hierarchy of a Google Analytics account?
Account > Property > Organization > Views
Organization > Account > Property > Views
Organization > Property > Account > Views
Account > Organization > Property > Views
Answer
Correct Answer:
Organization > Account > Property > Views
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
61. If you wanted to evaluate how your site performs relative to other sites in your industry vertical, what reports do you use?
Benchmarking
Cohort Analysis
Network Referrals
Publisher Referrers
Answer
Correct Answer:
Benchmarking
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
62. What allows you to specify the steps your traffic is expected to take to reach your goal?
Destination
Funnel
Visualization
Value
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
63. What must be configured in order for Google Analytics to capture data?
UTM parameters
Google Tag Manager
User- [ ] ID feature
Analytics tracking code
Answer
Correct Answer:
Analytics tracking code
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
64. To email a notification whenever a goal is completed, what do you configure?
Scheduled emails
Custom alerts
Shared reports
Shared assets
Answer
Correct Answer:
Custom alerts
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
65. If you posted a link offering 50% off a hat, but the link sent people to a page of sweaters, what impact would you most likely see?
A high page score
A low bounce rate
A high bounce rate
A low page score
Answer
Correct Answer:
A high bounce rate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
66. You want to track example.com and other example.com using a single property. What must be set up?
Cross domain tracking
Google Tag Manager
Include and Exclude filters
Custom dimensions
Answer
Correct Answer:
Cross domain tracking
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
67. Which Chrome extension, developed by Google, would be valuable for identifying deployment issues with Google Analytics?
Click & Test
Google Keep
Express UTM
Google Analytics Debugger
Answer
Correct Answer:
Google Analytics Debugger
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
68. You want to verify that Google Analytics is working immediately after installation. Which report do you review?
Audience > Active Users
Acquisition > Overview
Realtime > Overview
Behavior > Behavior Flow
Answer
Correct Answer:
Realtime > Overview
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
69. What is an example of a metric?
City
Source/Medium
Browser
Pageviews
Answer
Correct Answer:
Pageviews
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
70. Which report would help you measure the value of your social media efforts?
Campaigns > Cost Analysis
Social > Conversions
Goals > Reverse Goal Path
Goals > Smart Goals
Answer
Correct Answer:
Social > Conversions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
71. A user downloads a white paper with event tracking once in a single session. Another user downloads the same white paper three times in a single session. How many unique events are counted?
One
Three
Two
Four
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
72. What is the relationship between an event and an event goal?
Nothing, an event is another name for event goal.
An event is captured per user; an event goal is captured per session.
An event goal must be created in order to track events.
An event is a user interaction; an event goal is triggered by a selected event.
Answer
Correct Answer:
An event is a user interaction; an event goal is triggered by a selected event.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
73. If you want to evaluate if direct traffic delivered more traffic than organic search in August 2019, which report do you look at?
Audience > Behavior > Engagement
Realtime > Traffic Sources
Acquisition > All Traffic > Channels
Acquisition > All Traffic > Referrals
Answer
Correct Answer:
Acquisition > All Traffic > Channels
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
74. In the following URL, what channel grouping is traffic assigned to? example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=315
Display
Google
Organic Search
Paid Search
Answer
Correct Answer:
Paid Search
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
75. While creating a new filter in Google Analytics, by which field can a custom filter be specified?
Filter Name
Filter Type
Available Website Profiles
Selected Website Profiles
Answer
Correct Answer:
Filter Type
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
76. Unduplicated (counted only once) visitors to your website over the course of a specified time period are counted as:
Unique pageviews.
Unique Visitors.
Aggregate page views.
Returning Visitors.
Answer
Correct Answer:
Unique Visitors.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
77. Excluding your own internal traffic in a Google Analytics report can:
not be achieved.
be achieved by using Funnels.
be achieved by using Filters.
be achieved by using Goals.
Answer
Correct Answer:
be achieved by using Filters.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
78. If a visitor hits reload after reaching a page, it will be counted as:
an additional pageview.
a unique pageview.
a bounced visitor.
achievement of a goal.
Answer
Correct Answer:
an additional pageview.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
79. The traffic sources leading to increase in traffic and revenue can be identified by:
goal funnel>select goal
all traffic sources report>Ecommerce tab
goal value> select goal
all traffic sources report>goal conversion tab
Answer
Correct Answer:
all traffic sources report>Ecommerce tab
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
80. To apply filters to your data so as to keep your "raw" data intact, you can create a:
new Analytics account.
duplicate profile in your account.
duplicate report in your account.
Answer
Correct Answer:
duplicate profile in your account.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
81. Choose the incorrect statement.
You can create your own segments for Google Analytics reports.
You can use default segments and apply them to any report.
You must create a different filter for each profile.
Answer
Correct Answer:
You must create a different filter for each profile.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
82. A high bounce rate generally indicates:
the site entrance pages are highly relevant to your visitors.
your sites' pages are well crawled by Google.
your site's pages are highly ranked by Google.
the site entrance pages aren't relevant to your visitors.
Answer
Correct Answer:
the site entrance pages aren't relevant to your visitors.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
83. Choose the incorrect statement.
Advanced segments allow you to choose what types of visits you want to be considered when generating data for a report.
Advanced fragmentation is a tool you can use to slice and dice your Analytics data with great precision.
Answer
Correct Answer:
Advanced fragmentation is a tool you can use to slice and dice your Analytics data with great precision.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
84. A pharmaceutical products website has a product description page with images, price and description of the drug X. The users can click the Order Now button on this page to reach the payment processing page. To track what fraction of the visitors visited the product description page, but not the payment processing page, you should:
set up a trending report.
create a filter.
create a custom report.
create a funnel.
Answer
Correct Answer:
create a funnel.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
85. Google Analytics logs a page-view:
each time the page is loaded irrespective of the tracking code execution.
each time the tracking code is executed.
each time the user logs in any of the Google accounts.
each time the user clicks on a Google Ad.
Answer
Correct Answer:
each time the tracking code is executed.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
86. What is the maximum number of events per visit that can be tracked by Google Analytics?
50
500
5000
Unlimited
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
87. For the purpose of generating reports, a unique visitor is determined using:
cookies.
password.
username.
email Id.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
88. Which of the following statement about Google Analytics is incorrect?
Google Analytics provides the ability to add any number of users to your account.
It is possible to grant varying levels of access to your reports to others.
You may grant access to the reports of particular profiles when adding a new user.
You can not modify access for existing users.
Answer
Correct Answer:
You can not modify access for existing users.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
89. Automatic tracking of Google AdWords campaigns in Google Analytics:
is not possible.
can be achieved by enabling "Auto Tagging" in Google AdWords.
can be achieved by enabling "Auto Tagging" in Google Analytics.
can be achieved by enabling "Automatic Tracking" in Google AdWords.
Answer
Correct Answer:
can be achieved by enabling "Auto Tagging" in Google AdWords.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
90. When the Google Analytics Tracking code is installed, tracking begins:
after 24 hours.
after approval by the Google Analytics team.
immediately.
after you pay the requisite fee.
Answer
Correct Answer:
immediately.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
91. For the purpose of Google Analytics reports, a session is considered to have ended if the user has been inactive on the site for:
15 minutes.¶¶¶¶¶
30 minutes.
24 hours.
30 days.
Answer
Correct Answer:
30 minutes.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
92. Event Tracking Trending:
is not a feature of Google Analytics.
can be obtained by content>event tracking>trending
can be obtained by visitors>event tracking>trending
can be obtained by goals>event tracking>trending
Answer
Correct Answer:
can be obtained by content>event tracking>trending
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
93. State whether true or false: It is possible to sign up for a Google Analytics Account via an existing Google AdWords account.
True
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
94. If there is a certain subdirectory of your website that you'd like to track,
you can enter the subdirectory url as the default page for a domain in your "Main Website Profile Information" to only report on traffic to that directory
you can create a funnel to only report on traffic to that directory
you can create a filter to only report on traffic to that directory
it is not feasible to only report on traffic to that directory
Answer
Correct Answer:
you can create a filter to only report on traffic to that directory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
95. Filters can not be used to:
show data for a particular sub domain.
identify problems with site metadata.
exclude an IP from visitors' data.
build a field from other two fields of tracking data.
Answer
Correct Answer:
identify problems with site metadata.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
96. A unique pageview:
is counted when a visitor hits reload after reaching a page.
aggregates pageviews that are generated by the same user during the same session.
is counted when a user navigates to a different page.
is counted when a user exits your site.
Answer
Correct Answer:
aggregates pageviews that are generated by the same user during the same session.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
97. A funnel represents:
the path that you expect visitors to take on their way to converting to the goal.
the predicted number of visitors over the next one year.
the behavior of visitors after they leave your site.
the path taken by visitors before entering your site.
Answer
Correct Answer:
the path that you expect visitors to take on their way to converting to the goal.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
98. The Google Analytics tracking code snippet needs to be placed in:
all the pages that need to be tracked.
only the index page of the site for which the pages are to be tracked.
a separate webpage in a sub domain directory as specified by Google.
Answer
Correct Answer:
all the pages that need to be tracked.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
99. The Google Analytics tracking code is:
Profile-specific.
website-specific.
URL-specific.
domain-specific.
Answer
Correct Answer:
Profile-specific.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
100. If you click Visualize on a Keyword report, each dot on the motion chart hence obtained will represent a:
keyword
date.
frequency.
user.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
101. Google analytics does not allow you to:
identify where your visitors come from.
identify most lucrative geographic markets.
identify errors for URLs in Sitemap.
submit a sitemap.
see errors and problems encountered by Google's crawlers while accessing pages on your site.
Answer
Correct Answer:
identify errors for URLs in Sitemap. submit a sitemap. see errors and problems encountered by Google's crawlers while accessing pages on your site.
Note: This question has more than 1 correct answers
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
102. Navigation summary shows:
paths visitors use to get to your content.
top sources per page.
top keywords per page.
how visitors found your site.
Answer
Correct Answer:
how visitors found your site.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
103. Which three of the following variables are required for proper tracking by Analytics when you use campaign tracking?
utm_campaign
utm_medium
utm_source
utm_term
Utm_content
Answer
Correct Answer:
utm_campaign utm_medium utm_source
Note: This question has more than 1 correct answers
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
104. Motion charts allow you to visualize the data in a maximum of ___ dimensions.
2
3
4
5
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
105. To see the Google AdWords cost data within Google Analytics, you must:
contact Google Analytics support.
check the "Apply Cost Data Checkbox" located under the Analytics tab while in Google AdWords.
check the "Apply Cost Data Checkbox" located under the Analytics tab while in Google Analytics.
apply for a premium Google Analytics Account.
Answer
Correct Answer:
check the "Apply Cost Data Checkbox" located under the Analytics tab while in Google AdWords.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
106. The Query String Variable utm_content is used to:
identify the medium the user is using to get to your site.
identify the vendor used.
identify the keyword being used in the ad.
differentiate between similar ads.
Answer
Correct Answer:
differentiate between similar ads.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
107. A funnel can be defined:
without setting up a goal.
only after creating a custom segment.
only 24 hours. after the installation of the tracking code
after setting up a goal.
Answer
Correct Answer:
after setting up a goal.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
108. Auto tagging and link tagging:
require extra expenditure.
append additional query string parameters on to the end of URLs pointing to your site.
eliminate the need for appending additional query strings to the end of URLs.
always cause visitors to be transferred to an error page.
Answer
Correct Answer:
append additional query string parameters on to the end of URLs pointing to your site.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
109. While customizing a goal, the 'Required step' checkbox:
does not affect the Funnel Visualization report.
prevents a goal from showing a conversion in any other goal report.
does not keep a goal from showing a conversion in any other goal report.
affects only the Funnel Visualization report.
Answer
Correct Answer:
does not keep a goal from showing a conversion in any other goal report. affects only the Funnel Visualization report.
Note: This question has more than 1 correct answers
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
110. This question is based upon the figure shown below The above visualization can be obtained by:
traffic source>goal conversion
visitors>visits for all visitors
goals>funnel visualization
visitors>map overlay
Answer
Correct Answer:
goals>funnel visualization
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
111. The percentage of visits in which the users left your site after visiting only the entrance page is known as:
crawl rate.
visitor segmentation.
bounce rate.
pageviews.
Answer
Correct Answer:
bounce rate.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
112. A visitor's interaction with your website after clicking on your Google AdWords Ad can be monitored by:
Google Analytics.
Google AdSense.
Google AdWords.
Google Webmaster Tools.
Answer
Correct Answer:
Google Analytics.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
113. Once created, a custom report is available for as long as:
you want it.
your current session is active.
72 hours only.
two months.
Answer
Correct Answer:
you want it.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
114. To identify the steps of a payment processing wizard that are causing people to abandon the purchase, you should:
set up a new goal in Google Analytics.
use the funnel visualization report in Google Analytics.
set up a new Analytics profile.
reate a program to parse all the links to be monitored.
Answer
Correct Answer:
use the funnel visualization report in Google Analytics.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
115. Google Analytics tracks data from a variety of sources to provide:
closed-loop ROI analysis.
open-loop ROI analysis.
Ad Sense report analysis.
AdWords report analysis.
Answer
Correct Answer:
closed-loop ROI analysis.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
116. How can a goal in Google Analytics be made inactive?
by deleting the goal
by turning it off
Answer
Correct Answer:
by turning it off
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
117. How does Google Analytics define a search term?
A subset of keywords used in your website navigation
A word searched for using your internal site search
A tool used to determine relevant keywords for your site
A word searched for using Google or another search engine
Answer
Correct Answer:
A word searched for using your internal site search
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
118. The Dashboard can contain up to how many widgets?
25
12
20
15
10
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
119. Which one of the following is considered a weakness of Google Analytics?
Second Click attribution
None of these
Last Click attribution
First Click attribution
Answer
Correct Answer:
Last Click attribution
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
120. Which function do you call to track Flash events?
_setVar()
_trackPageview ()
_FlashEvent()
_setCustomSegment()
Answer
Correct Answer:
_trackPageview ()
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
121. What can be the effect of adding more than one Include filter to a profile?
Nothing, this has no effect on reports
Can cause data to not show in reports
You will need to also add more than one Exclude filter
You will have your report customized exactly the way you want it
Answer
Correct Answer:
Can cause data to not show in reports
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
122. The API request default is set at how many entries per response?
5,000
1,000
10,000
100,000
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
123. What does the _addIgnoredOrganic () method do?
Separates organic keywords from paid keywords
Treats search engine keywords as direct traffic
This function is no longer supported by Google Analytics
Treats all search engine terms as keywords
Answer
Correct Answer:
Treats search engine keywords as direct traffic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
124. Which feature allows you to spot otherwise hidden trends in Google Analytics?
Benchmarking
Pivoting
Map Overlay
Funnel Visualization
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
125. The time on page metric ignores which visitor page?
Secure page views
Last page viewed
First page viewed
Pages that are fully loaded
Answer
Correct Answer:
Last page viewed
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
126. In which language is Google Analytics not available?
Arabic
Thai
It is available in all languages
Slovak
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
127. How do you track repeat purchasers?
_setCustomSegment()
_setVar()
_RepeatVisitor()
_TrackCustomer()
Answer
Correct Answer:
_setVar()
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
128. What function do you call to set custom visitor segments?
_VisitorType()
_setVar()
_TrackCustom()
_setCustomSegment()
Answer
Correct Answer:
_setVar()
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
129. Can you export more than 500 rows of report data?
Yes, by adding "&limit=x" (where x is number of exported rows) to the end of your export URL
Yes, only when choosing to export as an Excel file
Yes, you can export an unlimited number of rows from the Google Analytics Advanced Data Mangement dashboard.
No, 500 is the limit
Answer
Correct Answer:
Yes, by adding "&limit=x" (where x is number of exported rows) to the end of your export URL
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
130. What is IP Masking in Google Analytics?
Analytics removes the last octet of a visitors IP address
Analytics enhances the IP information made available for more detail
Analytics provides random IP addresses for total security and privacy
This function does not exist in Google Analytics yet
Answer
Correct Answer:
Analytics removes the last octet of a visitors IP address
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
131. How do you set up IP Masking?
This function does not exist in Google Analytics yet
Select IP Masking from the Settings Menu
Use the _gat. _anonymizeIP () method
Use the _trackPageview function
Answer
Correct Answer:
Use the _gat. _anonymizeIP () method
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
132. How can you restore a Google Analytics account after it has been deleted?
By using the "Recover Account" option on the GA homepage
There is no way to recover a deleted account
Analytics support can sometimes restore it within two weeks of deletion
Answer
Correct Answer:
Analytics support can sometimes restore it within two weeks of deletion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
133. If you do not have an active Google Adwords account, the free version of Google Analytics is limited to how many pageviews per month?
100 million
10 million
There is no limit
5 million
Answer
Correct Answer:
5 million
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
134. How many Analytics accounts can be linked to an AdWords account at any given time?
10
Unlimited
100
1
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
135. Which of the following is a predefined filter?
Exclude Pattern
Search & Replace
Exclude traffic to the subdirectories
Advanced
Answer
Correct Answer:
Exclude traffic to the subdirectories
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
136. What is the built-in limit to the number of rows you can export?
5,000
1,000
1,500
500
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
137. The Meta Description tag is a component of your search engine ranking.
False
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
138. How does the number of entrances differ from the number of visits to the entire site?
More entrances than total visits
Less entrances than total visits
Same number of entrances and total visits
Answer
Correct Answer:
Same number of entrances and total visits
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
139. Why is it impossible to install Google Analytics on pages that use frames?
It is acutally quite possible to install Analytics on these pages
Because frames are auto-tagged and you cannot override this with new code
Because the page has too many elements to track
Because frames cannot execute JavaScript
Answer
Correct Answer:
It is acutally quite possible to install Analytics on these pages
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
140. Which users have access to your analytics?
Only users with access to your AdWords account
Both users with access to your AdWords account and users to whom you have granted access
Neither users with access to your AdWords account nor users to whom you have granted access
Only users to whom you have granted access
Answer
Correct Answer:
Both users with access to your AdWords account and users to whom you have granted access
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
141. True or False: When you define funnel steps for a goal, it won’t count as a completed goal unless a visitor goes through all the steps.
False
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
142. The regular expression 51 matches
1, 5, 15, 51
51
5
5, 1
5, 51
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
143. Which expressions are valid for use in Advanced Segmentation?
Referral Expression
Filter Specific Expression
Irregular Expression
Filter-Compatible Regular Expression
Answer
Correct Answer:
Filter-Compatible Regular Expression
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
144. After how long does a visitor drop out if he remains inactive in the real time report ?
10minutes
30 minutes
25minutes
5 minutes
Answer
Correct Answer:
5 minutes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
145. What does the Google Analytics URL Builder do?
Generates urls to use for tracking outgoing links
Analyzes urls for search engine optimization
Generates urls to use for tracking incoming links
Builds urls for your web pages to include in your Google Analytics tracking code
Answer
Correct Answer:
Generates urls to use for tracking incoming links
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
146. How many users can you grant access to your Google Analytics account?
Up to 50
Up to 150
Any number
Up to 10
Answer
Correct Answer:
Any number
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
147. How do you track banner ad exits?
Track Page View Function
Track Bounce Page Function
Tracking occurs automatically
Track Exit Function
Answer
Correct Answer:
Track Page View Function
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
148. What is an Impression?
A display of a referral link or advertisement
The overall feeling a visitor gets when visiting your website
A unique visitor
A pageview
Answer
Correct Answer:
A display of a referral link or advertisement
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
149. How does Analytics count webpage hits from RSS or Atom readers?
It installs a persistent cookie in the reader
You must set up an a separate Analtycis profile for RSS pageviews
Analytics cannot track these hits
It installs the JavaScript in the reader temporarily
Answer
Correct Answer:
Analytics cannot track these hits
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
150. If you opt in then opt out, what will happen to your data?
You can not opt out after an opt in
All data continues and will be there if you ever opt back in
All information will be deleted
Data will not be removed after opt out
Answer
Correct Answer:
Data will not be removed after opt out
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
151. When would you NOT use a regular expression?
Setting up a funnel
Filtering data within the reporting interface
Creating filters
Tracking equivalent pages
Setting up goals
Answer
Correct Answer:
Setting up a funnel
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
152. How many dashboards can you create per user account?
10
25
15
20
5
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
153. The Depth of Visit report can be found where?
The Traffic Sources section
The Visitor Loyalty section
The Visitor Trending section
The Content Optimization section
Answer
Correct Answer:
The Content Optimization section
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
154. Where can the Average Page Depth be found?
The Time of Site report
The Average Pageviews report
A report does not exist for this
The Depth of Visit report
Answer
Correct Answer:
The Depth of Visit report
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
155. Can you track clicks to 3rd party sites?
It depends on the page they are navigating to.
No, outbound links do not have my tracking code
Yes, it happens automatically.
Yes, but you must prevent the browser from immediately navigating away.
Answer
Correct Answer:
Yes, but you must prevent the browser from immediately navigating away.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
156. How do you upload historical data into a new Google Analytics account?
Use the Upload Historical Data option in the Setting Menu
You cannot upload historical data
Contact Analytics Support
Answer
Correct Answer:
You cannot upload historical data
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
157. In how many languages does Google Analytics work?
Over 87 different languages
Over 40 different languages
30
Between 10 - 20
Answer
Correct Answer:
Over 40 different languages
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
158. _addItem() can take several arguments. Which is NOT required?
quantity
sku
price
order ID
category
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
159. Which of the following is a valid entry to exclude traffic from IP addresses?
10.0.0.1-14
^176\.168\.1\.([1-9]|1[0-9]|2[0-5])$|^10\.0\.0\.([1-9]|1[0-4])$
176.168.1.1-25 and 10.0.0.1-14
176.168.1.1-25
Answer
Correct Answer:
^176\.168\.1\.([1-9]|1[0-9]|2[0-5])$|^10\.0\.0\.([1-9]|1[0-4])$
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
160. If an ad is shown 20 times and receives 3 clicks, the CTR is?
15%
5%
20%
15.70%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
161. How many profiles can be created per account ?
10
50
100
Unlimited
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
162. You can officially add this many profiles to a single Google Analytics account:
Unlimited
1
25
10
50
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
163. Where can you specify your site's Default Page within Google Analytics?
You cannot change the default page in Google Analytics
You will specify the default page in your tracking code
From the Google Analytics dashboard using advanced filters
From the Views Setting page
Answer
Correct Answer:
From the Views Setting page
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
164. Each API request is limited to a maximum of how many entries per response?
1,000
100,000
10,000
5,000
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
165. How will you track downloads from a Facebook tab?
Campaign Tags
referral
Virtual Pageviews
Answer
Correct Answer:
Campaign Tags
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
166. Which dimension is not used in Motion Charts?
Z-Axis
X-Axis
Size
Y-Axis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
167. How many goals are allowed per goal set?
5
Unlimited
Up to 150
4
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
168. Which specific report is NOT available in the ecommerce section?
Average Order Value
Market Segmentation
Product Overview
Total Revenue
Answer
Correct Answer:
Market Segmentation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
169. It's possible to track inbound traffic from PDF documents using Google analytics by:
Tracking inbound clicks from PDFs is not possible in Google Analytics.
Creating an advanced segment with a referral source of "PDF"
Creating an advanced segment with a medium of "PDF"
Using campaign tags on links contained in the PDF
Answer
Correct Answer:
Using campaign tags on links contained in the PDF
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
170. How do you set your reports to show domain names when tracking multiple domains in the same profile?
It is not possible to track multiple domains in the same profile.
Use the _linkByPost function
Add the tracking code to the footer of the page instead of the header.
Set an advanced filter
Answer
Correct Answer:
Set an advanced filter
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
171. How does Google assure the tracking cookies do not interfere with your own cookies?
Analytics tracking cookies use technology only available to Google
Only Google is allowed to use tracking cookies
All names begin with _utm. to avoid naming conflict
There is no assurance from Google
Answer
Correct Answer:
All names begin with _utm. to avoid naming conflict
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
172. Why doesn't Analytics report most pageviews that are loaded through an RSS reader?
Most RSS readers cannot load ActionScript
Trick question - Analytics does report these pageviews
Most RSS readers cannot execute JavaScript
Most RSS readers cannot execute WebKit
Answer
Correct Answer:
Most RSS readers cannot execute JavaScript
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
173. What is the unique visitor count?
The count of visits per user to a website profile over a specified period of time
The sum of all visits to a website profile over a specified period of time
The average number of visits to a website profile by a user over a specified period of time
A duplicate-free count of cookies visiting a website profile over a specified period of time
Answer
Correct Answer:
A duplicate-free count of cookies visiting a website profile over a specified period of time
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
174. When using the _trackEvent method, what is a category?
The format you with to receive the report in
The report you wish to add the event to
The name you supply as a way to group objects you want to track
The source of the traffic being tracked in the event
Answer
Correct Answer:
The name you supply as a way to group objects you want to track
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
175. Under what tab can you find the name of the mobile device used from mobile users?
Custom
Locations
Mobile
Technology
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
176. What call is necessary to simulate a pageview?
_trackPageview()
_SimulatePageview()
_Pageview()
_reload()
Answer
Correct Answer:
_trackPageview()
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
177. What does the Google Analytics Opt-out browser Add-on do?
Allows web users to choose not to send information about their visit to Google Analytics
There is no such thing as a Google Analytics Opt-out browser Add-on
Allows website owners to opt-out certain undesirable traffic to their site
Allows a website owner to view Google Analytics information for any website through a browser plug-in
Answer
Correct Answer:
Allows web users to choose not to send information about their visit to Google Analytics
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
178. In what Standard Reports tab can you find "In-Page Analytics?"
Audience
Content
Real-Time
Conversions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
179. You can view your site speed in the "Site Speed" tab under:
Timer
Events
Conversions
Content
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
180. What is Average Page Depth?
The number of pageviews per visitor
The average number of pages included in your subnavigation
The number of pages on a site that visitors view during a single session
The number of clicks a page is away from the homepage of your site
Answer
Correct Answer:
The number of pages on a site that visitors view during a single session
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
181. What is the difference between Source and Medium?
Source is the origin, while Medium is the channel from which it arrived.
Source is the way a visitor arrived, while Medium is the origin.
Source is the origin, while Medium is the referrer from which it arrived.
Source is the type of campaign that drove a visit, while Medium is the channel from which it arrived.
Answer
Correct Answer:
Source is the origin, while Medium is the channel from which it arrived.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
182. What is a Default Page?
The page web views see when they try to access a page that no longer exists or has changed location
The landing page of your Google Analtytics dashboard
The page to which your server defaults when no page on the domain is specified
Answer
Correct Answer:
The page to which your server defaults when no page on the domain is specified
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
183. Traffic Sources Overview does NOT tell you...
Referrals from other websites
The visits you received from social platforms
The visits from your advertising campaigns with AdWords
The page link where most of your visitors land
Answer
Correct Answer:
The page link where most of your visitors land
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
184. Once you hit ____ million page view (per month) Google Analytics may be delayed, or not process additional visits. The free version is limited to ____ million page views per month.
15
Unlimited
5
10
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
185. What is the cost of Google analytics?
None, it is absolutely free with no fine print
Free, but the free version is limited to 10 million pageviews a month
There is a one month free trial, then $4.99/month after
Yearly fee of $24.99 but this fee is waived if you also have an Adwords account
Answer
Correct Answer:
Free, but the free version is limited to 10 million pageviews a month
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
186. What is Per Visit Value?
Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Profit divided by Revenue.
Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Revenue divided by Conversions.
Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Revenue divided by Visits.
None.
Answer
Correct Answer:
Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Revenue divided by Visits.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
187. Which of the following is true about Cost Analysis?
It only works if integrated with Google+
It is also offered by Facebook
It is a paid subscription
It is in beta
Answer
Correct Answer:
It is in beta
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
188. Which of the following does Google Analytics track?
All of the above
Website visitors
Pagerank
Web page validation
Answer
Correct Answer:
Website visitors
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
189. Can you track ecommerce transactions?
Yes, with Google Checkout
No
Not under HTTPS
Yes, with most third party shopping carts.
Answer
Correct Answer:
Yes, with most third party shopping carts.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
190. What is an advanced segment?
A grouping of goals and funnels
A group designated at super users of the reports in your company
A function used to change the layout of the reports dashboard
A report that allows you to group certain types of visits together
Answer
Correct Answer:
A report that allows you to group certain types of visits together
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
191. Which of these registers as Direct Traffic in Google Analytics?
Visits from a search engine
Visits derived from clicked bookmarks
Visits from an Adwords ad
Visits clicked from a link on another website
Answer
Correct Answer:
Visits derived from clicked bookmarks
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
192. What is a filter pattern?
The actual text string against which Google Analytics will attempt to match pageview data
Another name for the pageviews per visit metric
The function used to change the colors and layout of the Google Analytics reports
The report that breaks down the geographical profile of web visitors
Answer
Correct Answer:
The actual text string against which Google Analytics will attempt to match pageview data
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
193. Which of these is NOT required to track visitors?
1st Party Cookies
Browser
JavaScript
Authentication
Answer
Correct Answer:
Authentication
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
194. What form of cookies does Google Analytics use?
3rd Party
2nd Party
1st Party
Answer
Correct Answer:
1st Party
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
195. Where does Google recommend the Analytics code be placed?
Immediately before </head>
Immediately before <body>
Immediately before the </footer>
Immediately after the </body>
Answer
Correct Answer:
Immediately before </head>
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
196. What is the GET method?
A philosophy instilled in Google Analytics employees used for increasing productivity
A way of passing paramaters of an HTTP request from the browser to the server
An analytical method that uses metrics in combination with historical data to forecast trends
A way of reporting optional information not included in the standard Google Analytics tracking code
Answer
Correct Answer:
A way of passing paramaters of an HTTP request from the browser to the server
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
197. An Exclude filter will do which of the following?
Enable you to control which users are allowed to see which parts of the Analytics reports
Google Analytics does not have an exclude option
Disable any profiles that are no longer used
Discard all pageviews that match the filter string
Answer
Correct Answer:
Discard all pageviews that match the filter string
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
198. Which JavaScript events can Google Analytics track?
User initiated events
Google Analytics cannot track JavaScript events
Any JavaScript event
DOM Events
Answer
Correct Answer:
Any JavaScript event
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
199. Which report shows entrance and previous pages along with exit and next pages?
Navigation Summary
This needs to be created as a custom report
Top Entrance Pages Report
Top Exit Pages Report
Answer
Correct Answer:
Navigation Summary
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
200. Funnel Visualization allows you to analyze visitor conversion under which type of report?
Visitors
Content
Goals
Traffic Sources
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
201. Which of these is generally not considered a page?
CGI generated file
Plain text
HTML file
JPEG file
Answer
Correct Answer:
JPEG file
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
202. Which of these can you NOT do with your data?
Submit your data anonymously to Google
Make your data publicly visible
Share your data between Google products
Answer
Correct Answer:
Make your data publicly visible
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
203. Does Google analytics recognize returned visitors?
Yes, only on web pages and mobile applications iOS and Android.
Yes, only on web pages.
No, Google anlytics do not recognize any returning visitors on any device.
Yes, only on web pages and Android mobile applications.
Answer
Correct Answer:
Yes, only on web pages and mobile applications iOS and Android.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
204. How much personally identifiable information does Google Analytics track?
Email
Ecommerce information
None
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
205. Can you track downloaded files?
No, downloads are external to a current page
Yes, it happens automatically.
No, tracking requires the JavaScript code.
Yes, but only with tagged links.
Answer
Correct Answer:
Yes, but only with tagged links.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
206. _addTrans() can take several arguments. Which are required?
Value and tax
Order ID and tax
Order ID and value
City and state
Order ID and country
Answer
Correct Answer:
Order ID and value
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
207. Can you control which advertising campaign gets credit for conversion?
Yes, through modifying all tagged links
No
Yes, automatically
Answer
Correct Answer:
Yes, through modifying all tagged links
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
208. How long must a user be idle for when new activity counts as a new session?
10 minutes
3 minutes
30 minutes
15 minutes
Answer
Correct Answer:
30 minutes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
209. Which component of the _trackEvent method is optional?
category
opt_value
action
Answer
Correct Answer:
opt_value
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
210. If you link Analytics to AdWords do you need to tag links?
No
Yes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
211. Where would you remove a filter from a profile?
From the Filter option in your Analytics dashboard
From the Filter Manager option in the Analytics Settings menu
You cannot delete a filter, you must issue a new profile instead
Answer
Correct Answer:
From the Filter Manager option in the Analytics Settings menu
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
212. How do you enable event tracking?
Add event tracking to your filter pattern
Use the radial buttons in the settings menu
Use the _trackEvent method
Add event tracking to your custom reports
Answer
Correct Answer:
Use the _trackEvent method
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
213. Which is the best metric to use to measure visit quality?
Referring Site Traffic
Traffic Sources
% New Visits
Bounce Rate
Answer
Correct Answer:
Bounce Rate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
214. A pageview is:
A unique visit to your site
A repeat visit to your site
An instance of a page being loaded by a browser
A visit to your site
Answer
Correct Answer:
An instance of a page being loaded by a browser
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
215. What is the advantage of importing your Adwords cost data into your Google Analytics reports?
Google will give periodic discounts on Adwords for importing the cost data
You can track the effectiveness of your Adwords campaigns
You cannot import Google Adwords cost data into Analytics
You can manage your Adwords campaigns from your Analytics dashboard
Answer
Correct Answer:
You can track the effectiveness of your Adwords campaigns
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
216. What can you NOT do with Google Analytics:
Track personally identifiable visits
Measure Google Adwords performance
Grant admin privileges to other users
Set up goals to track conversions
Track multiple sites using a single account
Answer
Correct Answer:
Track personally identifiable visits
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
217. What is the "Conversion Optimizer"?
It suggests goals for your website
It makes people sign in or register on your site
It ensures that you track the IP Address of someone on your site
It can automatically adjust your bids to maximize conversions at the minimum price.
Answer
Correct Answer:
It can automatically adjust your bids to maximize conversions at the minimum price.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
218. How often is Google Analytics data processed?
Every 24 - 48 hours
Once daily at 12 AM
Once per week
Throughout the day
Answer
Correct Answer:
Throughout the day
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
219. Keyword drilldown allows you to learn what?
Landing pages for a given keyword
The most common exit page
The most common landing page
Landing pages for ecommerce conversions
Answer
Correct Answer:
Landing pages for a given keyword
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
220. What category do you select to show the web browsers most used to view your site?
Location
Technology>Browser & OS
Behavior>New vs Retuning
Traffic Sources>Direct
Answer
Correct Answer:
Technology>Browser & OS
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
221. You can display the visit overview chart by days, months and...?
Years
Seconds
Weeks
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
222. If the Google Analytics tracking snippet appears after invalid Javascript in a site's code, what happens?
Tracking occurs without key information
No tracking occurs
Tracking occurs normally
The page isn't loaded
Answer
Correct Answer:
No tracking occurs
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
223. What does "on/off" in the Active Goal column of the Profile Settings page mean?
Hides unused goals
Tells Google Analytics whether or not to include the tracking in the reports
Deletes unused goals
Tells Google Analytics whether or not to track the goals
Answer
Correct Answer:
Tells Google Analytics whether or not to track the goals
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
224. How soon after correctly installing Analytics will you see information in your reports?
It can take as long as 1 month
Immediately
Within 1 week
Generally within 24 hours
Answer
Correct Answer:
Generally within 24 hours
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
225. What does the check status link do?
Verifies that your profiles are set up correctly
Attempts to verify that the tracking code has been installed on your site
Verifies that the html of your page is validated
Verifies that the report information has been updated for that day
Answer
Correct Answer:
Attempts to verify that the tracking code has been installed on your site
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
226. Daily visits are viewed on what type of graph?
circle graph
bar graph
line graph
percentage graph
Answer
Correct Answer:
line graph
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
227. The Ecommerce tab under Explorer does not include which of the following?
Per visit value
Revenue
Average value
Visitor's mobile device name
Answer
Correct Answer:
Visitor's mobile device name
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
228. What does Analytics use the IP addresses of web visitors for?
To provide the search history of your web visitors
To provide the buying habits of your web visitors
To provide general geographic reporting
To execute the required JavaScript
Answer
Correct Answer:
To provide general geographic reporting
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
229. True or False?If you are tracking your site with ga.js, you can use the same code for secure and non-secure pages.
False
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
230. What feature is included with Google Analytics?
Content Backup
Code Cleanup
Map Overlay
Design Services
Answer
Correct Answer:
Map Overlay
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
231. What is a Bounce?
A visitor who visits only one page
Tracking code
A visitor who visits only one time
A returning visitor
Answer
Correct Answer:
A visitor who visits only one page
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
232. Can you convert Google Analytics data directly to PDF?
Yes.
No. Data can only be exported as a .CSV or .XLS file.
No. Data can only be exported as a .CSV or MS Word file.
No. Data can only be exported as a .CSV file.
Yes, but export conversion to PDF is limited to an annual quota based on subscription level.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
233. How do you exclude internal traffic from your Google Analytics reports?
Delete traffic from the city you live in
Use the IP Masking feature
Set an exclude filter for your IP address
Use the _donotTrackIP () method
Answer
Correct Answer:
Set an exclude filter for your IP address
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
234. Under Map Overlay, which country is excluded from the map?
Spain
None
Iran
North Korea
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
235. What is Ecommerce Conversion Rate?
Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that resulted in no transaction.
Ecommerce Conversion Rate is the number of visits that resulted in no e-commerce transaction.
Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that browsed your site.
Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that resulted in an e-commerce transaction.
Answer
Correct Answer:
Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that resulted in an e-commerce transaction.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
236. True or False? In Google Analytics, you can find out which browser a visitor uses to read your blog.
False
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
237. Google Analytics helps you measure the impact of mobile visits to your website.
true
false
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
238. Which information can you get about your website's pages in the "Content" section?
The bouncing rate
All of these
The number of times the page has been seen
The average time spent on the page
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
239. Google Analytics reports can be emailed in which formats?
XML
PDF
All of these
CSV
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
240. How long does it take for reports to show up in the dashboard?
3 days
two weeks
a week
a month
within 24 hours
Answer
Correct Answer:
within 24 hours
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
241. What feature does real time reporting provide?
Number of people on the site, where they came from and what they are viewing
How many people are ready to buy.
Answer
Correct Answer:
Number of people on the site, where they came from and what they are viewing
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
242. If your website has a bounce rate of 80% then which of the following is TRUE?
80% of your visitors left your site from the entrance page.
20% of your visitors happily start jumping every time they visit your blog.
80% of your visitors left your site after reading three articles.
80% of your visitors browsed at least five pages.
Answer
Correct Answer:
80% of your visitors left your site from the entrance page.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
243. What is GDN?
Google Display Network
Google Digital Nodels
Answer
Correct Answer:
Google Display Network
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
244. Can you see what mobile devices viewed your site?
Yes
No
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
245. Which is a possible reason your site is not showing data in Analytics reports after installing the tracking code?
Interfering Scripts on your page
Incorrect tracking code
Incorrect filter settings
All of these
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
246. Google Analytics can be integrated with which other Google service?
Google Adwords
Google Adsense
Google Places
Google News
Answer
Correct Answer:
Google Adwords
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
247. Can you integrate a Google Adwords Campaign into Google Analytics?
No
Depends on the campaign type
Yes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
248. If you build mobile apps, Google Analytics offers Software Development Kits for iOS and Android so you can measure how people use your app. True or False?
True
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
249. The keyword tool is used for what purpose?
tells you what a keyword or phrase costs
provides relevant information on keywords or phrases
Answer
Correct Answer:
provides relevant information on keywords or phrases
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
250. What technology does Google Analytics use to track visitors?
JavaScript
ActionScript
XHTML
WebKit
Answer
Correct Answer:
JavaScript
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
251. Which page should the tracking code be installed to?
Index Page
Ecommerce Pages
All Pages
Mobile Pages
Answer
Correct Answer:
All Pages
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
252. What is the bounce rate?
Percentage of returning visitors
Percentage of visitors tracked
Percentage of page visitors who leave the site
Percentage of Clickthroughs
Answer
Correct Answer:
Percentage of page visitors who leave the site
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
253. What single page interface gives you an overview on how your properties are performing?
Control Panel
Control Deck
Dashboard
Command Deck
Instrument Board
Answer
Correct Answer:
Dashboard
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
254. CTR is short for?
Click Through Ratio
Check The Reports
Customer Trending Report
Click Through Rate
Answer
Correct Answer:
Click Through Rate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
255. Where does Google Analytics use JavaScript?
It does not use JavaScript at all
In the tracking code
To generate the PDF reports for emailing
In the IP Masking function
Answer
Correct Answer:
In the tracking code
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
256. What is the term for when a visitor reaches a goal?
Lead
Sale
Score
Conversion
Answer
Correct Answer:
Conversion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
257. What is the purpose of the real time tracking feature?
Real time tracking does not work so there is no purpose.
To show instantaneous information on a site
To show future information on a site
Answer
Correct Answer:
To show instantaneous information on a site
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
258. What does the Funnel Visualization report allow?
Tracking effective search terms
Tracking outbound clicks
Tracking visitors on the path to conversion
Tracking AdWords
Answer
Correct Answer:
Tracking visitors on the path to conversion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
259. Google Analytics was purchased from Urchin Software Corporation in April 2005 and Google re-branded the product and released it in November 2005 as Google Analytics. True or False?
True
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
260. Referral Traffic Source displays:
The domain names of your competitors.
The domain name of the sites users visited after leaving your website.
The keywords users typed in search engines to find you.
The domain name of the sites that referred traffic to your website.
Answer
Correct Answer:
The domain name of the sites that referred traffic to your website.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
261. What sources of traffic constitute as "Direct Traffic" on Google Analytics?
Traffic of which the referrer is unknown
Typing in the URL in the browser
All of these
Accessing from browser bookmarks
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
262. What is a Hit?
All of these
A request to a web server for a file
The loading of an html web page
The loading of an image on a web page
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
263. What is a Cookie?
A piece of html that is installed along with Google Analytics tracking code
The main form of currency on Sesame Street.
A small amount of text data given to a web browser by a web server
It validates the html of your site, improving performance
Answer
Correct Answer:
A small amount of text data given to a web browser by a web server
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
264. Google Analytics...
is a service provided by google to add more visitor
is a tools that measure your number of visitors as well as tracking social networking sites and applications.
is a service by google that provide advertisement only
is a tools that measure your number of visitor based only on visitor's location
is a tools that provide news,current economy statistic and also a number of visitor.
Answer
Correct Answer:
is a tools that measure your number of visitors as well as tracking social networking sites and applications.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
265. How many websites can be tracked by one person or company in Analytics?
Up to 5 million
Up to 1,000
Up to 10
Unlimited
Answer
Correct Answer:
Unlimited
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
266. How do you change the date range in your reports?
Add a new profile
Update your tracking code
Sign in on multiple days
Use the calendar tab
Answer
Correct Answer:
Use the calendar tab
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
267. Which report shows the funnel path?
The Top Entrance Pages report
The Goals Report
The Top Exit Pages report
The Funnel Visualization report
Answer
Correct Answer:
The Funnel Visualization report
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
268. You can measure your conversions with...?
Daily Events
Goals
Unable to measure conversions
Keywords
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
269. Can you use Google Analytics and Urchin at the same time?
No
Yes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
270. What language is the tracking code written in?
Javascript
CSS
HTML
Python
Answer
Correct Answer:
Javascript
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
271. What is another name for the entrance page?
home page
the same as the exit page
linked page
landing page
Answer
Correct Answer:
landing page
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
272. What is the most likely reason reports contain no data?
Unauthenticated user
No relevant searches
Tracking code not installed properly
No site visitors
Answer
Correct Answer:
Tracking code not installed properly
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
273. What tool is used to track web-enabled phones?
Mobile Tracking
GPS
Answer
Correct Answer:
Mobile Tracking
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
274. What do Goals track in Google Analytics?
Clickthroughs
Revenue Generated
Conversions
Advertisements Served
Answer
Correct Answer:
Conversions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
275. How does Google Analytics affect the performance of your website?
It makes load speed faster
It does not affect the performance
It validates the html of your site, improving performance
It makes load speed slower
Answer
Correct Answer:
It does not affect the performance
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
276. To use the Analytics data export API, you must have:
A Google Analytics account and access to the profile being tracked
A special designation from Google allowing you to use the API
Multiple Google Analytics accounts
A corporate Google Analytics profile
Answer
Correct Answer:
A Google Analytics account and access to the profile being tracked
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
277. How does Google Analytics define a keyword?
A word searched for using an external search engine, such as Google
A tool used to determine the competition of search terms
A subset of terms used in your website navigation
A word searched for using your internal site search
Answer
Correct Answer:
A word searched for using an external search engine, such as Google
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
278. Which is NOT a traffic source report option?
Social Compatibility Traffic
Search Engine Traffic
Referral Traffic
Direct Traffic
Answer
Correct Answer:
Social Compatibility Traffic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
279. What is a goal in Google Analytics?
A webpage or action that serves as a conversion for your site
A target number of pages to indexed
A target number of keywords to be indexed by the search engines
A function used to change the layout of the reports dashboard
Answer
Correct Answer:
A webpage or action that serves as a conversion for your site
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
280. Google Analytics does not track which type of traffic?
None of these
Referral traffic from sites not using Google Analytics
Referrals from social media sites
Search Engine traffic
Answer
Correct Answer:
None of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
281. Google Analytics calls key performance indicators "goals" and allows you 20 of them per profile. True or False?
False
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
282. What is referred to as interactions across different digital media?
web surfing
Multi-Channel Funnels
Answer
Correct Answer:
Multi-Channel Funnels
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
283. What does RPC stand for?
Returning patron clickthrough
Referral provider code
Rate per cost
Revenue per click
Answer
Correct Answer:
Revenue per click
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
284. Remarketing via Google Analytics segments and metrics requires
AdWords and Analytic accounts linked
the Double Click cookie to be incorporated in the script
All of these answers
audiences setup in the remarketing backend
a your privacy statement on your site
Answer
Correct Answer:
All of these answers
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
285. Google Analytics will not tell you:
Which website referred them to you
The browser used by blog readers
From what page they left your site
The kind of products they've bought before
What page a visitor came to first
Answer
Correct Answer:
The kind of products they've bought before
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
286. What is a pageview?
A browser request to the server
PDF download
A unique visitor's single session
A single page load by a browser
Answer
Correct Answer:
A single page load by a browser
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
287. What is the protocol for running another analytics package on your site in addition to Google Analytics?
Contact Analytics Support
Other analytics packages do not allow this
Install both tracking codes
Google does not allow this
Answer
Correct Answer:
Install both tracking codes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
288. What is bounce rate?
The percentage of exits from a particular page
The percentage of visitors who only visit the page on your site that they landed on before leaving
The percentage of viewers who quickly click through to another page on your site
The page loading speed ratio
Answer
Correct Answer:
The percentage of visitors who only visit the page on your site that they landed on before leaving
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
289. How does changing the name of your account affect the Google Analytics code already on your website?
It has no effect
You cannot change the name of your account once it has been chosen
You need to update your current code
You need to generate new code
Answer
Correct Answer:
It has no effect
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
290. What is SEM
Same Entry Market
Source e-commerce mailings
Search Engine Marketing
Source Entrance Medium
Answer
Correct Answer:
Search Engine Marketing
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Check Answer
Google Analytics MCQs | Topic-wise
Google Analytics Subjects