MCQs > Languages & Communication > English Speaking Skills MCQs > Basic English Speaking Skills MCQs

Basic English Speaking Skills MCQ

1. The word charisma means ‘flamboyant personality'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: kuh-riz-muh

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. The word chivalry means ‘bravery‘. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: shiv~uhI-ree

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The word chop suey means 'a Chinese dish'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: chop-soo-ee

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. The word suave means 'soothing‘. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: swahv

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. The word Machiavelli means 'unscrupulous schemer'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: mak~ee-uh-vel-ee

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. The word phlegm means ’a substance that accumulates in the throat'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: flem

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. QcThe word accession means ‘taking over the reins of power'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: ak—sesh-uhn

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The word coagulate means “change from liquid to solid state'. is the first ‘a' in this word silent?

Answer

Correct Answer: No

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. The word monarchy means 'royalty’. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: mon-er-kee

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. The word fallacy means 'erroneous argument'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: fal-uh-see (the ‘a‘ in fal is pronounced as in 'sally')

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The word hierarchy means 'graded organization'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: hahy-uh-rahr-kee

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. The word phoebus means ‘the Greek sun god'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: fee-buhs

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. The word deluge means '3 great f‌lood'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: del-yooj/dih-looj

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. The word architect means ‘designer of buildings‘. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: ahr-ki-tekt

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. The word Mach means ’speed of sound'. Which of the following words Is closest in pronunciation to this word?

Answer

Correct Answer: mock

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16.

The word résumé means a document used by a person to present his/her background and skills. What is the correct

pronunciation of this word?


Answer

Correct Answer:

rez-oo-mey 


Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. The word yacht means 'a sailing boat'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: yot

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. The word fete means 'carnival'. This word rhymes with:

Answer

Correct Answer: gate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. The word grotesque means 'ugly’. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: groh-tesk

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. The word silhouette means ’outline of a person‘s portrait’. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: siI-oo-et

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. The word sieve means 'a sorting utensil with perforated bottom'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: siv

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. The word chastise means 'to punish‘. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: Chas-tally: (the 'ch' in chas is pronounced as in 'chapter’)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. The word quorum means the ’fixed number of members that must be present'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: kwawr-uitm

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. The word beifry means 'beil tower‘. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: beltfree

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. The word succor means "to come to the assistance of‘. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: suhk-er

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. The word orchid means 'a variety of flower'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: awr-kid

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. The word reservoir means 'a water tank'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: rez-er-vwah

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. The word haphazard means 'unorganized'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: hap-haz-erd

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. The word eunuch means 'castrated male'. What Is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: yoo-nuhk

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. The word forte means 'strength'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: fawr-tey

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. The word belle means 'beautiful woman'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: bel

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. The word belfry means 'bell tower'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: bel-free

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. The word demure means 'sober‘. What Is the correct pronunciation of this word:

Answer

Correct Answer: dih-myor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. The word siesta means 'midday nap'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: see-es-tuh

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. The word finale means 'the final'. What is/are the correct pronunciations of this word?

Answer

Correct Answer: Cl fr-nalee (the ‘a‘ in nal Is pronounced as in sally]
LI f‌i-nah~lee

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. The word pronunciation means ‘the correct way to speak a word“. What Is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: pro-nun-see-aye-shun

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. The word lacquer means 'bright polish’. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: lak-er

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. The word eff‌igy means ‘a portrait'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: ef-i-jee

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. The word swab means 'an absorbent material for cleaning'. Which of the following options is most correct regarding the pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: it rhymes with the word 'mob'

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. The word Achilles means 'a tendon In the heel'. What Is the correct pronunciation of this word:

Answer

Correct Answer: ultskileez

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. The word feline means “cat like‘. What Is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: fee-lahyn

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. The word dementia means 'madness'. What Is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: dih-men-shuh

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. The word dove means 'a breed of bird. Which of the following does this word rhyme with?

Answer

Correct Answer: love

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. The word charlatan means 'quack doctor'. What Is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: shahr-luh-tn

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. The word deluge means 'a great flood'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: del-yool/dih-looj

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. The word troupe means ‘a group of performers. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: troop

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. The word rendezvous means 'meeting place“. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: rahn—duh-voo (the 'ah' in rahn is pronounced as in 'Ron')

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. The word siege means ‘to compel surrender'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: seej

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. The word facade means 'the face of a building'. What is the correct pronunciation of this wOrd?

Answer

Correct Answer: fuh-sahd

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50.

The word placebo means 'a medicine given without any scientific link to the cure'. What is the correct pronunciation of this

word?


Answer

Correct Answer:

pluh-see-boh


Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. The word phial means 'a small glass bottle'. Which of the following words Is closest in pronunciation to this word?

Answer

Correct Answer: f‌ile

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. The word cache means 'hidden store'. What is the correct pronunciation of this word?

Answer

Correct Answer: kash

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one