1. A ______ is an oral outline of your presentation.
Answer
Correct Answer:
Preview
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. What is the objective of the thesis statement of a speech?
Answer
Correct Answer:
To state the purpose of your speech
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. Telling your audience about the sources of your information during your speech is called a(n) ______.
Answer
Correct Answer:
Oral citation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. Assessing whether an author or publisher has a point of view that could skew the information being presented is part of the process of ______.
Answer
Correct Answer:
Determining the bias of the author and/or publisher
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. A ______ is a research aid that catalogs articles from a large number of journals or magazines.
Answer
Correct Answer:
Periodical database
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. An autobiography is an example of ______.
Answer
Correct Answer:
A primary source
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. ______ reasoning involves using specific claims to reach a general conclusion.
Answer
Correct Answer:
Inductive
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. Ad hominem, red herring, and slippery slope are types of ______.
Answer
Correct Answer:
Fallacies
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. A person who is trustworthy and believable is considered ______.
Answer
Correct Answer:
Credible
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. The most common type of plagiarism is likely ______.
Answer
Correct Answer:
Text stealing
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. ______ is one way to research your audience.
Answer
Correct Answer:
Searching online
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. Audience analysis provides clues about your audience you can use to ______ your presentation.
Answer
Correct Answer:
Frame
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. One of the ways speakers analyze audiences is by looking at traits, such as age, gender, sexual orientation, religion, and so forth, which is called ______.
Answer
Correct Answer:
Demographic audience analysis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. A(n) ______ presentation involves introducing yourself or another person, celebrating an event, or commemorating a special occasion.
Answer
Correct Answer:
Epideictic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. A(n) ______ presentation involves introducing yourself or another person, celebrating an event, or commemorating a special occasion.
Answer
Correct Answer:
Epideictic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. Developing a strong ______ guides you in all phases of speech preparation.
Answer
Correct Answer:
Specific purpose statement
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. Transitions are sentences or phrases that _________ what a speaker was just speaking about with what he or she will be speaking about next.
Answer
Correct Answer:
Connect
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. The general subject of a presentation is known as
Answer
Correct Answer:
Topic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. A thesis statement
Answer
Correct Answer:
Both of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. Text stealing is a type of plagiarism that occurs
Answer
Correct Answer:
When a person uses another's words
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. Testimony is a statement or declaration by a person who has a connection to the topic.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. Specific purpose is the precise goals of the presentation including both the topic and the general purpose.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. Speaking situation consists of
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. Sources of information include
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. Slippery slope is a fallacy that represents the notion that when a single step is made a host of other ________ consequences follow.
Answer
Correct Answer:
Negative
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
26. When a person uses his or her previous original work as new for another project, paper, or class; this is called
Answer
Correct Answer:
Self-plagiarism
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
27. Textbooks, scholarly books, news articles, and reference books are
Answer
Correct Answer:
Secondary source
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
28. Questions that allow a person to make an answer between two points, usually found on surveys are called
Answer
Correct Answer:
Scaled questions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
29. A list of all the sources cited in the presentation is called Reference list
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
30. Red herring uses relative information
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
31. Information obtained from a participant or an observer who witnessed the action is known as
Answer
Correct Answer:
Primary source
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
32. Preview is the ________ of the introduction that tells the audience the specific things that will be discussed in the presentation.
Answer
Correct Answer:
Last step
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
33. Using someone else’s words or ideas without giving credit to the source.
Answer
Correct Answer:
Plagiarism
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
34. Persuasive presentation seeks to __________ an audience’s attitudes, beliefs, values, or outlook about a topic.
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
35. A publication, either printed or electronic, that is produced on a regular basis is called periodical publication
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
36. Pathos is the __________ of a presentation
Answer
Correct Answer:
Passion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
37. A type of plagiarism that occurs when several different documents are combined into one document and then used as a person’s own is known as
Answer
Correct Answer:
Patchwork plagiarism
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
38. Questions that allow the respondent for sufficient flexibility in answering the question
Answer
Correct Answer:
Open-ended questions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
39. The reason or event in which a person is speaking is called
Answer
Correct Answer:
Occasion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
40. Non sequitur argument follows a logical conclusion
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
41. Logos are the logical appeal of a presentation
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
42. Informative presentations are designed to
Answer
Correct Answer:
Both of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
43. A person who generally knows about the speaking situation, the makeup of the potential audience, and even overall attitudes and beliefs about the audience is known as
Answer
Correct Answer:
Informant
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
44. Inductive reasoning uses _____________ to reach a general conclusion
Answer
Correct Answer:
Specific conclusions
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
45. Accepting information that is not supported with evidence is called
Answer
Correct Answer:
Hasty generalization
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
46. A type of plagiarism that occurs when a person uses an entire document as his or her own is known as
Answer
Correct Answer:
Global plagiarism
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
47. General purposes are large framing statements about the reason for the speech
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
48. The structure of the presentation, argument, or information with regard to audience analysis is called Framing
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
49. The credibility and ethical appeal of a presentation is known as
Answer
Correct Answer:
Ethos
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
50. An epideictic presentation occurs when a person is
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
51. The physical settings of a presentation are called
Answer
Correct Answer:
Environment
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
52. Either/or arguments offer ______ solutions
Answer
Correct Answer:
Two
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
53. Personal characteristics or attributes of the audience are known as
Answer
Correct Answer:
Demographic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
54. Deductive reasoning uses general conclusions to reach a specific conclusion.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
55. Cultural background includes a person's
Answer
Correct Answer:
All of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
56. A speaker’s perceived level of knowledge, trustworthiness, and believability is known as
Answer
Correct Answer:
Credibility
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
57. Concluding device is the method used to start a presentation
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
58. Category questions limit the possible answers to categories
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
59. Bias is an assumption made
Answer
Correct Answer:
By skewing information
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
60. Ideas that a person holds true or false are known as
Answer
Correct Answer:
Beliefs
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
61. Bandwagon is a fallacy in which a speaker expects the audience to make decisions based on the ________ of the position.
Answer
Correct Answer:
Popularity
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
62. The process of gathering and analyzing information about an audience to make informed choices about content and delivery is known as
Answer
Correct Answer:
Audience analysis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
63. Learned thought processes that guide behavior and thinking and represent likes or dislikes of a target are known as Attitudes
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
64. Attention getter is the ____ part of the introduction in a presentation to get the audience’s attention
Answer
Correct Answer:
First
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
65. Ad hominem is a fallacy in which a speaker attacks
Answer
Correct Answer:
The person
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Communication (Connecting And Engaging) MCQs | Topic-wise