1. Researcher ellen langer uses the terms _________ and _________ to describe the way that we listen.
Answer
Correct Answer:
Mindful/mindless
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. Research has shown that emotional ________ means emotions can spread from person to person.
Answer
Correct Answer:
Contagion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. Cultures that place great value on family, duty, order, and hierarchy are considered ____________.
Answer
Correct Answer:
Collectivistic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. Cultures fostering a short-term orientation believe that __________.
Answer
Correct Answer:
Humility is a virtue only for women (not men)
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. The ultimate goal of perception checking is ____________.
Answer
Correct Answer:
Achieving mutual understanding
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. Being ________ means that each partner relies fairly equally on the other to meet needs.
Answer
Correct Answer:
Interdependent
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. The tension between personal freedom and shared activities is the _____ dialectic.
Answer
Correct Answer:
Autonomy vs. connection
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. _____ involves favorable explanations for why others have behaved in a certain way.
Answer
Correct Answer:
Mitigating information
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. If i say ?here the drink bring,? i have violated a(n) __________ rule of our language.
Answer
Correct Answer:
Syntactic
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. There are ____ steps, or essentials, of interpersonal conversation according to the video lecture.
Answer
Correct Answer:
5
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. The more impersonal the interaction between people, the more likely they will __________.
Answer
Correct Answer:
Respond to each other according to societal rules.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. The ________________ is what the word suggests or implies and gives words an emotional impact.
Answer
Correct Answer:
Connotation
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. Revealing information about one’s self to others is called ______.
Answer
Correct Answer:
Self-disclosure
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. Rationalizing or inventing untrue explanations of your behavior that sound acceptable are examples of ______.
Answer
Correct Answer:
Distorting critical information
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. When you evaluate yourself, your partner, or the relationship by standards of what is ideal, which turning point have you reached?
Answer
Correct Answer:
Interpersonal/normative
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. When you evaluate yourself, your partner, or the relationship by standards of what is ideal, which turning point have you reached?
Answer
Correct Answer:
Interpersonal/normative
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. Which communication strategy causes people to feel valued and respected?
Answer
Correct Answer:
Confirming communication
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. The overall emotional feeling, or temperature, of the relationship is called (the) ______.
Answer
Correct Answer:
Relational climate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. Which symbol reflects a behavioral action that reflects and builds relational culture?
Answer
Correct Answer:
A nickname
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. All of the following are strategies for handling dialectical tensions EXCEPT ______.
Answer
Correct Answer:
Transition
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. A relationship that can be compared to a still, lifeless pond wherein partners experience or express a sense of hopelessness has reached which of the following stages of coming apart?
Answer
Correct Answer:
Stagnating
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. According to the Model of Interaction Stages, which is a stage of “coming together?”
Answer
Correct Answer:
Intensifying
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. Considering the potential costs and rewards of a relationship is part of (the) ______.
Answer
Correct Answer:
Social Exchange Theory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. Considering the potential costs and rewards of a relationship is part of (the) ______.
Answer
Correct Answer:
Social Exchange Theory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. Perceptions of events that transform relationships are called
Answer
Correct Answer:
Turning point
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
26. According to social exchange theory relationships progress toward intimacy as a result of self-disclosure from both partners.
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
27. According to social exchange theory personal relationships are formed on the basis of personal ____________ comparisons.
Answer
Correct Answer:
Cost-benefit
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
28. The degree to which a person’s actions and personality are deemed pleasing and desirable to others is called social attractiveness
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
29. The act of revealing information about oneself to others is called
Answer
Correct Answer:
Self-disclosure
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
30. According to relational dialectics theory the communication patterns in relationships arise from a series of tensions based on _________________held by relationship partners.
Answer
Correct Answer:
Both of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
31. The unique private world relationship __________ create and maintain through their communication.
Answer
Correct Answer:
Partners
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
32. The overall emotional feeling, or temperature, of a relationship is called
Answer
Correct Answer:
Relational climate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
33. Proximity may be
Answer
Correct Answer:
Both of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
34. Proximity may be
Answer
Correct Answer:
Both of the above
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
35. Physical attraction refers to
Answer
Correct Answer:
Pleasing bodily traits
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
36. The dialectical tension resulting from simultaneous needs for sharing information and for concealing information in relationships is known as
Answer
Correct Answer:
Openness and closedness
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
37. The dialectical tension resulting from simultaneous needs for new experiences and for routines in relationships is called novelty and predictability
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
38. Model of interaction stages explains the typical pattern of how communication progresses relationships through _____ stages of coming together and ______ stages of coming apart.
Answer
Correct Answer:
5,5
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
39. Media multiplexity assumes that tie strength drives patterns of media use between individuals.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
40. Matching hypothesis is a proposition that people tend to form relationships with others of comparable levels of
Answer
Correct Answer:
Physical attractiveness
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
41. Communication with or between persons who approach one another as individuals in a relationship is known as
Answer
Correct Answer:
Interpersonal communication
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
42. Imagined trajectories are personal understandings of the various paths________ can follow and where those paths lead
Answer
Correct Answer:
Relationships
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
43. Communication situations in which the affection that develops through computer-mediated communication equal or surpass what happens face to face is known as
Answer
Correct Answer:
Hyperpersonal communication
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
44. The tendency to allow perceptions of one negative trait to influence perceptions of other negative traits is known as
Answer
Correct Answer:
Horns effect
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
45. The tendency to allow perceptions of one _______ trait to influence perceptions of other _______traits is known as Halo effect
Answer
Correct Answer:
Positive, positive
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
46. Messages and interactions that make people feel devalued and disrespected are known as
Answer
Correct Answer:
Disconfirming communication
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
47. Defensive communication attempt to attack someone
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
48. Confirming communications make people feel
Answer
Correct Answer:
B & C
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
49. The dialectical tension resulting from simultaneous needs for independence and for togetherness in relationships is known as Autonomy and Connectedness
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Communication (Connecting And Engaging) MCQs | Topic-wise