1. What is your favorite class?” is an example of a ______ response format.
Answer
Correct Answer:
Open-ended
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. Testing whether two different versions of a test or scale are equivalent is an example of ______.
Answer
Correct Answer:
Alternate forms reliability
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. In a primary research article, detailed information about the results is found in the ______ section, whereas an interpretation of the results is found in the ______ section.
Answer
Correct Answer:
Results; Discussion
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. Which of the following is considered a primary research source?
Answer
Correct Answer:
Reports of original research
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. Identify the APA format mistake in the following reference: Latane, B., & Darley, J. M. (1968). Group inhibition of bystander intervention in emergencies. Journal of Personality and Social Psychology, 10, 215–221. doi:10.1037/h0026570
Answer
Correct Answer:
The journal name and volume should be in italics.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. The majority of the sources you cite in your own research report should be ______.
Answer
Correct Answer:
Primary research articles published in academic journals
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. The Introduction section of a primary research article ______.
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. The Method section of a primary research article ______.
Answer
Correct Answer:
Provides detailed information about participants, procedures, and measures
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. The Abstract of a primary research article ______.
Answer
Correct Answer:
Is a brief overview of the entire study
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. A researcher conducts a study examining the relationship between environmental attitudes and political party affiliation. What might be a good title for the research report?
Answer
Correct Answer:
The Relationship Between Political Party Affiliation and Environmental Attitudes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. A review of past research would be found in ______.
Answer
Correct Answer:
All of these
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. Which of the following is considered a scholarly source?
Answer
Correct Answer:
Articles published in academic journals
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. Statistical significance testing is a process to reduce the likelihood that the results were obtained by chance alone.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. The authors review research but do not report results of an original study is called
Answer
Correct Answer:
Secondary research source
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. Works designed to advance knowledge in a field, written by someone with expertise in that field for others with knowledge of the field, that cite and build upon other scholarly sources is called scholarly work
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. The authors report the results of an original research study that they conducted is called
Answer
Correct Answer:
Primary research source
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. Report of the method and results of an original research study (i.e., a primary research source) that is pub-lished in an academic journal is called primary research article
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. The ability to reject the ________ when it is, in fact, false is called power
Answer
Correct Answer:
Null hypothesis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. ________ works is works designed to entertain or educate and that were written for those who do not necessarily have any expertise in the topic area.
Answer
Correct Answer:
Popular works
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. __________ is a process in which scholarly works are reviewed by other experts in the field.
Answer
Correct Answer:
Peer review
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. Meta analysis is a type of review in which the statistical results of past research are synthesized but no original data were collected or analyzed.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. Review of past research without a report of original research is called literature review
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. The degree to which we can say that we found an accurate relationship among variables, in that changes in one variable (the DV) are caused by changes in another variable (the IV). Relevant only to studies exam-ining causation is called
Answer
Correct Answer:
Internal validity
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. The degree to which we can say that the results of a study are accurate for different types of peo-ple in different settings assessed with different procedures is called
Answer
Correct Answer:
External validity
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. Critique or comments about a published ________ is called commentaries
Answer
Correct Answer:
Research article.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Research Methods (Statistics And Applications) MCQs | Topic-wise