MCQs > Database Management > Database MCQs > SQL Server DBA MCQs

SQL Server DBA MCQ

SQL Server DBA MCQ

1. ____ allow a web site to store information on the client computer for later retrieval.

Answer

Correct Answer: Cookies

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. When SQL server is installed, which of the following databases are created by default?

Answer

Correct Answer: Master and Model

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. For every unique constraint on a column, SQL server will creat

Answer

Correct Answer: Non-clustered index for that column

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. What is the syntax for creating new login on the SQL sevrer?

Answer

Correct Answer: CREATE LOGIN login_id WITH PASSWORD password

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Can we temporarily disable a login name?

Answer

Correct Answer: Yes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Which of the following are valid database states?

Answer

Correct Answer: All

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. An index can be defined for a single column.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. In which database state, the database is in single-user mode and may be repaired or restored?

Answer

Correct Answer: EMERGENCY

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. What type of user is the default in sql server?

Answer

Correct Answer: MULTI_USER

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What is a MULTI_USER in sql server?

Answer

Correct Answer: Users that have the appropriate permissions to connect to the database are allowed.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. How do we delete a login?

Answer

Correct Answer: DROP LOGIN login_name

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Stored procedures are safe from SQL injection attacks.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. How many mandatory parameters a CREATE DATABASE has?

Answer

Correct Answer: 1

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which operation, when performed on a database can throw an error?

Answer

Correct Answer: Rename database

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. What is the difference between adhoc queries from stored procedures?

Answer

Correct Answer: Adhoc queries are placed embedded in the business logic code.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one