Software Engineering MCQ

1. The term ____ means that work activities are done once, then again, and yet again.

Answer

Correct Answer: Iteration

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. The primary advantage of ____ deployment is its simplicity.

Answer

Correct Answer: Direct

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The oracle equivalent to an ms access autonumber is a(n) _____.

Answer

Correct Answer: Sequence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. A web site for the ____ describes a variety of it education and training resources.

Answer

Correct Answer: Center for the Application of Information Technologies (CAIT)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. ____ utilities scan incoming and outgoing files to be sure they are safe.

Answer

Correct Answer: Security

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. A software utility designed to clean up after a failed software installation is ____.

Answer

Correct Answer: An uninstaller utility

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. The up ____ discipline involves setting up the guidelines to manage releases and versions.

Answer

Correct Answer: Configuration and change management

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. One important reason for prioritizing requirements is to _______.

Answer

Correct Answer: Avoid scope creep

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. In scrum, the ____ maintains the product backlog list.

Answer

Correct Answer: Product owner

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. A(n) ____ version is a system that is stable enough to be tested by end users.

Answer

Correct Answer: Beta

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. A(n) ____ version is a system that is incomplete but ready for some level of rigorous testing.

Answer

Correct Answer: Alpha

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. _____ involves choosing part of a population of interest for inspection.

Answer

Correct Answer: Statistical sampling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Quarkxpress and adobe indesign are examples of ________ software

Answer

Correct Answer: DESKTOP PUBLISHING

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one