MCQs > Engineering & Manufacturing > Computer Engineering MCQs > Basic Computer Engineering MCQs

Basic Computer Engineering MCQ

1. A strong advocate of the singularity concept is ____.

Answer

Correct Answer: Ray Kurzweil

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. In ascii, the number 1,234,567,890 requires ____ bytes of storage.

Answer

Correct Answer: Ten

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. In an inheritance relationship, the __________ is the general class.

Answer

Correct Answer: Super class

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. In july ____, ansi/iso standard c++ was officially approved.

Answer

Correct Answer: 1998

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. In january 2004, the u.s. ____ law went into effect.

Answer

Correct Answer: CAN-SPAM

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. The clearance volume of a compressor cylinder is the ____.

Answer

Correct Answer: Increases as the compression ratio increases

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. It is relatively simple to multiplex four sts-12 signals into one ____ signal.

Answer

Correct Answer: STS-48

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The crows feet notation on an erd is a type of _______ constraint.

Answer

Correct Answer: Cardinality.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. The children's online privacy protection act (coppa) focuses on ________.

Answer

Correct Answer: Parental permissions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. The c-string company[12] can hold ________.

Answer

Correct Answer: Eleven characters and the null terminator

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. It is considered best practice to __________ prior to encrypting with bitlocker.

Answer

Correct Answer: Make a backup of your data or disk drives

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Instead of using the if-then-else rules that expert systems use, _____ use patterns.

Answer

Correct Answer: Artificial neural networks

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Optical fiber cords use two strands ________.

Answer

Correct Answer: For full-duplex transmission.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. The fact that column b is functionally dependent on column a can be written as ____.

Answer

Correct Answer: A--->B

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. The erm forms the basis of a(n) ___________________________________.

Answer

Correct Answer: . keys. In the relational model, ...

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. The encryption keypair is stored in __________ in the users account.

Answer

Correct Answer: ASCII format.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. The elimination of intermediate organizations between the producer and the consumer is called _____

Answer

Correct Answer: Disintermediation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. In the music industry, ________ are considered a newer substitute for cd-based music stores.

Answer

Correct Answer: Internet music services

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. In the lab, you installed the __________ feature on a remote domain controller.

Answer

Correct Answer: Windows Server Backup

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. In the dac model, ____________________ can create and access their objects freely.

Answer

Correct Answer: Owners

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. In the tag, the ____ attribute specifies the filename of the java class file.

Answer

Correct Answer: Code

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one