Robotics MCQ

1. During Remote Mode, the use of the teach pendant is disabled, but what can be used to initiate the automatic execution of a robot program?

Answer

Correct Answer: External Device

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. What is the name of the mode where the robot programs are initiated from an external device?

Answer

Correct Answer: Remote Mode

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. What is done to a robot after it has been Remanufactured?

Answer

Correct Answer: Upgrade or modify

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. What is done when a robot is updated or modified?

Answer

Correct Answer: Remanufacture

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. What is the mean time between failure?

Answer

Correct Answer: MTBF

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. What kind of robot has a manipulator arm that moves along a set of axis?

Answer

Correct Answer: Rectangular-Coordinate Robot

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. What do the terms "record-playback" and "servo-system" mean?

Answer

Correct Answer: Manipulator

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. What are the critical points stored as?

Answer

Correct Answer: Sequence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. What type of Robot manipulator has the critical points stored in sequence?

Answer

Correct Answer: Record-playback

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What does the computer monitor and control?

Answer

Correct Answer: System control parameters

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. What capability does the terminal provide to the operator?

Answer

Correct Answer: Access, retrieval and storage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. What is the purpose of system data input from sensors?

Answer

Correct Answer: Monitoring and computing system control parameters

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. What is the term for the terminal device used by the computer's operator?

Answer

Correct Answer: A screen or keyboard

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. What capability of the computer does an operator have access to?

Answer

Correct Answer: Retrieval and storage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A computer system that assists a process in real-time is called what?

Answer

Correct Answer: Real-time System

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. What can a robot's end-effector reach in space?

Answer

Correct Answer: Volume

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. What can a person do when they are in quasi-static clamping?

Answer

Correct Answer: Clamped

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. What is the name of the contact between a person and part of a robot system?

Answer

Correct Answer: Quasi-static Clamping

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. What type of testing is necessary during the design, manufacturing, and deliver phases of creating, reprogramming, or maintaining robots?

Answer

Correct Answer: Quality assurance

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Quality Assurance describes the methods, policies and procedures necessary to conduct quality assurance testing during what phase of creating, reprogramming, or maintaining robots?

Answer

Correct Answer: Design

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. What do motor encoders use to specify robot joint position?

Answer

Correct Answer: Pulse

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. What do the Yaskawa robots use to define the joint axes position?

Answer

Correct Answer: Pulse Coordinates

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. What type of sensor can tell how far away an object is?

Answer

Correct Answer: Proximity Sensor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. What are some examples of proximity sensors?

Answer

Correct Answer: Radio frequency, magnetic bridge, ultrasonic and photoelectric

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. A robot programmed to do different things could be reprogrammed to do what?

Answer

Correct Answer: Perform a different sequence of steps

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. What is a feature that allows a robot to be instructed to perform a sequence of steps and then to perform this sequence in a repetitive manner?

Answer

Correct Answer: Programmable Robot

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. What type of symbols are utilized by a PLC?

Answer

Correct Answer: Relay equivalent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. What does a PLC use as its equivalent symbols?

Answer

Correct Answer: Relay

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. What other devices may be detected by the sensing field the safeguarding device creates?

Answer

Correct Answer: People, robots or objects

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. What type of field can a safeguarding device create?

Answer

Correct Answer: Sensing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. What is a device that is meant to detect intrusions?

Answer

Correct Answer: Presence-sensing Safeguarding Device

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. What type of hardware must be used in order for the Power & Force Limiting Collaborative feature to be safe?

Answer

Correct Answer: Functional safety

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. What are the variables used in a program to define?

Answer

Correct Answer: Position Variables

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. What is a position variable used for in a robot program?

Answer

Correct Answer: Define a location in 3D space

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. What is the position level an approximation of?

Answer

Correct Answer: Taught position

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. What is the degree of approximation of a taught position?

Answer

Correct Answer: The position level

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. What are the three component values that define an object's location in 3D space?

Answer

Correct Answer: X, Y and Z

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. What are the common terms used to represent location in 3D space?

Answer

Correct Answer: X, Y and Z coordinates

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. What is the alternative term for robot configuration?

Answer

Correct Answer: Pose

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. What does the term Point-to-Point mean?

Answer

Correct Answer: Manipulator motion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. Where does the playback resume after the playback is suspended?

Answer

Correct Answer: The cursor has been located

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. What is the operation that plays back a job?

Answer

Correct Answer: Playback Operation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. What is the mode used for production?

Answer

Correct Answer: Play Mode

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. What mode can be used after the robot is programmed?

Answer

Correct Answer: Teach Mode

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. What is the term used to describe a rotation around the end of the arm?

Answer

Correct Answer: Pitch

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. In what situation is it possible to get pinched?

Answer

Correct Answer: Between moving parts of a machine

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. What kind of action does a person perform in a Pick-and-Place Task?

Answer

Correct Answer: Picking

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. What is the name of the task that involves a repetitive part transfer?

Answer

Correct Answer: Pick-and-Place Task

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. What is the name of the system that controls robot movement from one point location to another?

Answer

Correct Answer: Point-to-Point (PTP) motion system

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. What does PTP mean?

Answer

Correct Answer: Point-to-Point

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. What is the ISO Performance Level e commonly referred to as?

Answer

Correct Answer: PLe

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. What ISO Performance Level is "e"?

Answer

Correct Answer: Performance Level e

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. What does ISO stand for?

Answer

Correct Answer: Performance Level

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. In what section of ISO 10218-2 does it say that a PLd must be at least as great as a PL?

Answer

Correct Answer: Section 5.2.2

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. What does "PLd" mean?

Answer

Correct Answer: Performance Level d

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. What is stored for each taught position the robot passes through?

Answer

Correct Answer: A database

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. What is an example of a critical point?

Answer

Correct Answer: Joints

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. What is the French word for "hand-held input device"?

Answer

Correct Answer: Pendant

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. What is the maximum mass the robot can manipulate at a specified speed, acceleration/deceleration, center of gravity location, and repeatability under continuous operation?

Answer

Correct Answer: Maximum payload

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. The locus of points described in a given coordinate system is known as what?

Answer

Correct Answer: The continuous locus of positions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. What is the domain of the tool's continuous locus?

Answer

Correct Answer: Positions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. What does the shift value in the parallel shift function represent?

Answer

Correct Answer: Three dimensional coordinate displacement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. What does the name of the shift function refer to?

Answer

Correct Answer: Parallel Shift

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. How many dimensions are involved in the example above?

Answer

Correct Answer: Three

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. What is the amount of distance that is shifted in each teaching increment?

Answer

Correct Answer: L

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. How can position adjustment be made while observing the motion of the manipulator?

Answer

Correct Answer: By simple operations

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. What type of adjustment does this PAM function allow?

Answer

Correct Answer: Position

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. What is the process of stacking packages?

Answer

Correct Answer: Palletizing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. What are the three dimensions involved in orientation?

Answer

Correct Answer: A three dimensional coordinate system

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. What type of sensors can measure visible or invisible light reflected from an object to determine distance?

Answer

Correct Answer: Optical Proximity Sensors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71. What are used for greater accuracy?

Answer

Correct Answer: Lasers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

72. What type of motion measurement can an Optical Encoder detect?

Answer

Correct Answer: Linear or rotary

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

73. What does the operator do to interface with a robot?

Answer

Correct Answer: Productive purposes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

74. Who starts, monitors and stops the intended productive operation of a robot or robot system?

Answer

Correct Answer: Operator

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

75. What is the ISO code for On-line Programming?

Answer

Correct Answer: ISO 8373

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

76. The deactivation of any safeguarding devices during a full robot cycle or a portion of the cycle is known as what?

Answer

Correct Answer: Muting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

77. What is the deactivation of any presence sensing safeguarding devices during the full robot cycle or a portion of the cycle?

Answer

Correct Answer: Muting While testing a robot program

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

78. What type of segment defines the axis of motion?

Answer

Correct Answer: Linear or rotary

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

79. The line defining the axis of motion either linear or rotary segment of what?

Answer

Correct Answer: A manipulator

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

80. What does a sub-component of a module in a package known as?

Answer

Correct Answer: Sub-modules

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

81. Modularity allows robots to be easily joined to or arranged with other parts or units, what is the same?

Answer

Correct Answer: Flexibility

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

82. What is the third mode of operation for an industrial robot?

Answer

Correct Answer: Remote

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

83. Where is the Mode Switch key located on an industrial robot?

Answer

Correct Answer: Teach pendant

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

84. How many modes does an industrial robot have?

Answer

Correct Answer: Three

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

85. How many types of Mirror Shift Function are there?

Answer

Correct Answer: Three

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

86. What type of robot can change the properties of materials?

Answer

Correct Answer: Processing Robot

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

87. The process by which an industrial robotic arm transfers materials from one place to another is called what?

Answer

Correct Answer: Handling

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

88. What does the term "jointed or sliding relative to one another" mean?

Answer

Correct Answer: Segments

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

89. The control of the manipulator may be by an operator, a programmable electronic controller or any logic system, such as what?

Answer

Correct Answer: Cam device

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

90. A machine or robotic mechanism of which usually consists of a series of segments?

Answer

Correct Answer: Manipulator

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

91. What type of material can a magnetic detector sense?

Answer

Correct Answer: Ferromagnetic material

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

92. Cycle Time describes the time to unload the last work piece and to what?

Answer

Correct Answer: Load the next one

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

93. A manufacturing or assembly line process term, which describes the complete time to unload the last work piece and load the next one is called what?

Answer

Correct Answer: Cycle Time

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

94. What is the name of the chain that is created by the static material?

Answer

Correct Answer: Kinematical chain

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

95. What is the name of the material that connects the joints of an arm?

Answer

Correct Answer: Static material

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

96. What are the links in a human body?

Answer

Correct Answer: The bones

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

97. What kind of part of a manipulator connects adjacent joints?

Answer

Correct Answer: A rigid part

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

98. What is the name of the name of the tool control point?

Answer

Correct Answer: TCP

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

99. The path of the TCP is predictable and will be what?

Answer

Correct Answer: Linear

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

100. What is the name given to the point in a robot that controls the tool that is moving the robot?

Answer

Correct Answer: Tool Control Point

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

101. What type of motion does the TCP move along?

Answer

Correct Answer: Linear

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

102. What type of light is emitted by a laser?

Answer

Correct Answer: Monochromatic

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

103. What is another term for Laser?

Answer

Correct Answer: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

104. In what type of process would you use a Ladle Gripper?

Answer

Correct Answer: Handling molten metal under hazardous conditions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

105. What is another name for the end-effector?

Answer

Correct Answer: Ladle Gripper

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one