MCQs > Softwares & Applications > Codesion MCQs > Basic Codesion MCQs

Basic Codesion MCQ

1. Is the following statement true or false?
You can work on modules from different Repositories at the same time by using the TortoiseCVS CVS client.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. What is the name of the default database of the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: MySQL

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Which of the following options is/are provided by the Trac Issue Tracking System for connecting to a "real" web server?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Which of the following correctly describes the function of the Repository in the Subversion Repository CVSDude service?

Answer

Correct Answer: All of the above 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Which of the following Network Security features is/are provided under the CVSDude Version Control platform?

Answer

Correct Answer: All of the above 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Suppose you want to export the results of a query to an MS Excel file. Which of the following is the correct format for exporting?

Answer

Correct Answer: CSV

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Suppose you modify a file, but instead of keeping the changes, you want to revert to the earlier version. Which of the following C-Shell commands will you use?

Answer

Correct Answer: rm source_file
cvs update source_file

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Which of the following features is/are not provided by the Subversion Repository CVSDude service?

Answer

Correct Answer: All of the above features are provided. 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. In which of the following ways can Subversion Working Copies track the Repository?

Answer

Correct Answer: All of the above 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Which of the following correctly describes the function of Subversion Working Copy?

Answer

Correct Answer: Working Copy is a collection of files and a directory structure on your local system.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. What is/are the basic function(s) of Trac Timeline in the Trac Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: It provides a historic view of the project in a single report.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. In which of the following ways can you edit the plug-ins that your Trac instance uses?

Answer

Correct Answer: Through the list of global plug-ins

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Which of the following features allows users to execute saved searches at specific times or at regular intervals?

Answer

Correct Answer: Whining

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which of the following components is responsible for inspecting a Subversion Repository?

Answer

Correct Answer: svnlook

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Which of the following pre-commit hooks can you configure during Subversion configuration?

Answer

Correct Answer: Case-insensitive file names

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Which of the following correctly describes the Time Tracking feature of the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: All of the above 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Which of the following access methods is/are supported by Subversion Repository Access URLs?

Answer

Correct Answer: file:///

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Which of the following statements regarding the Trac Permissions is/are true?

Answer

Correct Answer: Trac uses a simple case-sensitive permission system.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. When a user accepts a request sent by the administrator and logs into the interface, which of the following tabs does not/do not appear?

Answer

Correct Answer: Services

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. What is the total number of plug-ins that can be configured through the web interface in the Trac Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer:

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Which of the following must you do if you want to edit the message body and the subject line of the e-mail notification?

Answer

Correct Answer: Go to the Services tab and select CVS Service. Click on the Email Notifications link and select the Edit Template button under the Advanced options.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Which of the following features is provided to the administrator by the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: Custom fields

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Which of the following values is/are invalid for the log_level option in a trac.ini file, which defines the level of urgency required for a message to be logged?

Answer

Correct Answer: CHANGE

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. You can check the status of a source_file or all files by using the command "cvs status [source_file]." What is the function of the "cvswhat C-Shell" command?

Answer

Correct Answer: It shows the status of files that are not "up-to-date."

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. Which of the following Basic Options is/are present under the CVS e-mail notifications link of the CVSDude Services tab?

Answer

Correct Answer: All of the above 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Which of the following plug-ins can be configured through the web interface in the Trac Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: XMLRPC

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Which of the following third-party tools allow(s) integration with the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: Bonsai

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. What will happen if you add CVS and Subversion Services to the same project?

Answer

Correct Answer: They will not automatically share the same code between them.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Which of the following fields can be set under the Time Tracking feature of the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: % Complete

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Which of the following options can be set through the General Subversion Settings in the Subversion Repository CVSDude Service?

Answer

Correct Answer: Allow DAV writes to Subversion repositories

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Which of the following is an invalid access value if you want to access the CVS Repository?

Answer

Correct Answer: None of the above is an invalid access value. 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. When using the Add/Remove Tags feature, what is the default status of the "Enable tags for bugs" user preference?

Answer

Correct Answer: Off

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. Which of the following bug list formats is/are supported by the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. When using the Bugzilla advanced search to search for user bugs in the "editbugs" group, which of the following is the correct syntax for writing group names?

Answer

Correct Answer: "%group.editbugs%"

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. Which of the following parameters must be set to On so that bugs can have an "UNCONFIRMED" status in the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: usevotes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Which of the following features can be enabled when creating or editing groups in CVSDude?

Answer

Correct Answer: a and b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. Which of the following callback API parameters does CVSDude pass to your Callback URL?

Answer

Correct Answer: changed

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. Which of the following commands come(s) under the category of Interactive Mode of TracAdmin?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. Which of the following templates for customizing your installation is/are supported by the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: a and c

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. Which of the following values for the Resolution field in the Bugzilla Issue Tracking System correctly describes that the bug can never be fixed?

Answer

Correct Answer: WONTFIX

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. When configuring Trac, which of the following permissions can be enabled using the Trac Settings link?

Answer

Correct Answer: Anonymous Access

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. Does Bugzilla support multiple users with the same e-mail address.?

Answer

Correct Answer: No

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. Which of the following SVN clients is/are available for the Subversion Repository?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44. Which of the following events is responsible for Repository check-ins in the Trac Timeline?

Answer

Correct Answer: Source code changes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. CVS is accessed by using a special program referred to as a client. Which of the following is not a CVS client?

Answer

Correct Answer: Trac

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. Consider the Ticket Workflow given below. What function is performed by Line 1?
1.accept = new,accepted -> accepted
2.accept.permissions = TICKET_MODIFY
3.accept.operations = set_owner_to_self

Answer

Correct Answer: It defines the accept action.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. On which portability layer is Subversion built?

Answer

Correct Answer: APR

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. Which of the following describes the function of the Genshi templating language used in the Trac Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: It is used to generate and process HTML for output generation on the web.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. Which of the following correctly describes the meaning of Subversion?

Answer

Correct Answer: It is used to maintain current and historical versions of files such as source code and web pages.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. Which of the following fields does not allow the user to enter the value when he/she wants to edit his/her details in CVSDude?

Answer

Correct Answer: Short Name

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. Which of the following statements regarding CVSDude groups is true?

Answer

Correct Answer: The Administrator, Developer, and Viewer groups can be deleted and other new groups can be formed.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. Does Bugzilla support the ability to move a bug from one Bugzilla installation to another, such as moving a bug from a Bugzilla 2.16 installation to a Bugzilla 3.0 installation?

Answer

Correct Answer: Yes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. Bugzilla comment lines beginning with ">" are assumed to be_________________ .

Answer

Correct Answer: Quotes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. Trac uses the SWIG bindings in the Subversion distribution. Which of the following correctly describes the use of SWIG?

Answer

Correct Answer: It allows you to call Subversion API functions indirectly.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. Which of the following external services is/are supported by the CVSDude version control platform?

Answer

Correct Answer: Basecamp

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. Is the following statement true or false?
You can work on modules from different Repositories at the same time by using the TortoiseCVS CVS client.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. Which of the following physical security measures is/are provided by CVSDude?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. To whom can CVS Writers permissions be given?

Answer

Correct Answer: Users

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. Which of the following phases are valid when you are importing an existing repository into SVN?

Answer

Correct Answer: Upload

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. What is the function of the "bz_sudoers" user permission in the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: It indicates that the user can impersonate someone else.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. Is the following statement true or false?
If you add a group containing a number of users to your project, then all those users will be automatically added to your Users list.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. When reporting a bug under the Bugzilla Issue Tracking System, which of the following values is invalid for the Severity field?

Answer

Correct Answer: All of the above are valid values for the Severity field.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. Which of the following dynamic variables automatically sets its value without making any change in the URL?

Answer

Correct Answer: $USER

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. Which of the following functions is performed by the "bz_canusewhineatothers" user permission in the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: It indicates that the user can configure whine reports for other users.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. Which of the following operators is valid in the query language used in Trac Ticket queries?

Answer

Correct Answer: ~=

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. Does the Bugzilla Issue Tracking System provide the Lock Record feature when there is simultaneous access to the same bug?

Answer

Correct Answer: No

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. Which of the following tasks can you perform if you have "canconfirm" permissions in the Bugzilla Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: You can resolve the bug once.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. Which of the following Bugzilla features gives you the capability to report errors and fix them automatically by providing help links?

Answer

Correct Answer: Sanity check

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. Which of the following software packages must be installed to efficiently run the Trac Issue Tracking System?

Answer

Correct Answer: Setuptools version 0.6

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. Bugzilla allows you to do advance searches using Boolean charts. Which of the following fields do you need to specify when performing an advanced search?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71. In CVSDude Version Control, which of the following tabs maintains the log of all the tasks performed by the administrator?

Answer

Correct Answer: System

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one