MCQs > Networking & Troubleshooting > CCNP Routing MCQs > Basic CCNP Routing MCQs

Basic CCNP Routing MCQ

1. A device that joins multiple wired and/or wireless networks in a home office is a ________.

Answer

Correct Answer: Router

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. When too many packets are present in the subnet, and performance degrades then it leads to?

Answer

Correct Answer: Congestion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. When routers are being inundated by packets that they cannot handle, they just throw them away is known as

Answer

Correct Answer: Load shedding

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. The routing algorithm within each network is

Answer

Correct Answer: Interior gateway protocol

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Each packet is routed independently in

Answer

Correct Answer: Datagram subnet

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. If a datagram router goes down then

Answer

Correct Answer: Only those packets which are queued in the router at that time will suffer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. The method of Broadcast routing in which each packet contains either a list of destinations or a bit map indicating the desired destinations is

Answer

Correct Answer: Multidestination

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. In link state routing, after the construction of link state packets new routes are computed using

Answer

Correct Answer: Dijkstra's algorithm

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. In distance vector routing algorithm, each router maintains a separate routing table with the following entries .

Answer

Correct Answer: Preferred output line, estimated time

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. In which routing method do all

Answer

Correct Answer: Link State

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. In distance vector routing algorithm, the routing tables are updated

Answer

Correct Answer: By exchanging information with the neighbors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Which of the following routing algorithm takes into account the current network load?

Answer

Correct Answer: Distance vector routing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. In distance vector routing the delay metric is

Answer

Correct Answer: Queue length

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. In AODV routing algorithm for MANETs, the route is discovered at time

Answer

Correct Answer: When there is a need for route by the host

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. What is the routing algorithm used in MANETs?

Answer

Correct Answer: Ad hoc On - demand Distance Vector Protocol

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one