Basic Body Language MCQ

1. When two people imitate or share a similar posture. May symbolize agreement - equality - and liking between them.

Answer

Correct Answer: Congruence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. The amount of twisting and swaying that the lower part of the body does

Answer

Correct Answer: Countertoursion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Head and neck extended toward object - ears forward - focused eyes - sniffing - held up

Answer

Correct Answer: Curious

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Rate at which you move. How fast or slow you just do things in general

Answer

Correct Answer: Speed and Tempo

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Regular patrons. Represents groups who have taken a public place and made it their own. Claimants have a sense of freedom in terms of their behavior and their control over the territory is somewhat continuous.

Answer

Correct Answer: Home territory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Ending conversations; eye contact/body language. Given by speakers who wish to discontinue talking and givve the listener the opportunity to take the speaking role. May include direct body orientation - a forward lean - a beckoning gesture with the h

Answer

Correct Answer: Turn-yielding cues

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Develop wherever people congregate for social exchange. Two people standing in the middle of a hallway carrying on a conversation and how passerbyers go a great length to avoid intruding.

Answer

Correct Answer: Interactional territory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Open posture

Answer

Correct Answer: Inclusive posture

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Any kind of posture that can be used to cut people out.

Answer

Correct Answer: Noninclusive posture

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Fluctuation and variation of movements marked by natural flow of body or regular occurance (like people who walk on their toes). Usually relatd to music..the musicality of your body.

Answer

Correct Answer: Rhythm

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. SADFISH - Sadness - Anger - Disgust - Fear - Interest - Surprise - Happiness - love SADFISH

Answer

Correct Answer: Facial expressions

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Shakes head - darting ears - attentive eyes - nostrils quivering - pawing - vocalizing -

Answer

Correct Answer: Expectant

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Way to live in your body most efficiently. not wasting energy - but channeling it to most efficient ways. Minimizes tension. Gives your body a center/balance - helps vocal cords. Also helps mind-body connection. Helps you gain height

Answer

Correct Answer: Alexander technique

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Voluntary and involuntary movements of eyes

Answer

Correct Answer: Eye movements

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Head is steady - ears are neutral - cocked foot - casual tail

Answer

Correct Answer: Content/satisfied

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Ears fixed on source - wide open eyes - flared and snorting - standing frozen or fleeing -

Answer

Correct Answer: Fearful

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Used by speakers who want to continue talking. They are especially observant when listener is trying to interrupt. Ie: keeping eye contact to a minimum increasing the rate and loudness of speech - indirect body orientation - filled pauses - and halti

Answer

Correct Answer: Turn-maintaining cues

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Territory considered to be the exclusive domain of its owner; if the territory is used by its owner virtually every day

Answer

Correct Answer: Primary Territory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Type of posture usually when two people are engaging in a conversation. Could be a sign of more formal relationship (boss employee) - someone needing monitoring - more active interaction.

Answer

Correct Answer: Face-to-face posture

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. __ status people tend to make themselves seem invisible

Answer

Correct Answer: Low

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. No wasted movements-only uses energy that's necessary and appropriate to accomplish a task.

Answer

Correct Answer: Neutral body

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Used by the listener to signal the speaker that he or she would like to talk. Ie raising the hand - audible intake or breath - tensing and straightening of posture -

Answer

Correct Answer: Turn-requesting regulators

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. Shows difference between people because of differences in status because of body language.

Answer

Correct Answer: Incongruence

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. Personal space. Portable - carry it with us everywhere we go.

Answer

Correct Answer: Body territory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. __ status people tend to take up max space - are incredibly still - and don't make noise - hold eye contact.

Answer

Correct Answer: High

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. The amount of twisting and swaying that the upper part of body (chest and arms too) does.

Answer

Correct Answer: Torsion

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Head down - half mast ears - droopy eyes - slack muzzle - inactive feet - low and still tail

Answer

Correct Answer: Bored/rest

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Open to anyone and is seldom under the constant control of any one person or group. Subject to temporary ownership and often protected with as much vigor as personal property. Most difficult of all territories to maintain

Answer

Correct Answer: Public territory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Head and neck stretched up and out - moving slowly back and forth - ears extremely active - eyes focused - nostrils are flared - lipping - chewing - prancing - tail is held high swishing

Answer

Correct Answer: Challenging

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Cues listeners use to signal that we decline our turn to speak. Ie sustaining a relaxed posture - while remaining silent slow and frequent positive head nods - and positive vocal utterences to signal speaker to keep going.

Answer

Correct Answer: Turn-denying behaviors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one