MCQs > Finance & Management > Accounts Payable MCQs > Basic Accounts Payable MCQs

Basic Accounts Payable MCQ

1. $1,000 worth of supplies are purchased on account. What is the Journal Entry to be posted?

Answer

Correct Answer: Dr Supplies account and Cr A/P account

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. What type of people does the Accounts Payable interface with most often?

Answer

Correct Answer: Vendors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Why would a company choose to invoice weekly rather than monthly?

Answer

Correct Answer: It increases cash flow

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. What is Accounts Payable aging report?

Answer

Correct Answer: Sorting of a company's Accounts Payable by the due date.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. What is the difference between Accounts Payable and Accounts Receivable?

Answer

Correct Answer: Accounts receivable are amounts owed by the customers on account whereas the Accounts Payable are amounts owed to the suppliers on account.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. A Trial Balance is a list of all accounts and their ending balances. Place the following accounts in the order they would appear on a properly prepared Trial Balance: Sales Revenue, Accounts Payable, Land and Rent Expense.

Answer

Correct Answer: Land, Accounts Payable, Sales Revenue, Rent Expense

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. How will you track the deposits that clients pay to the vendors?

Answer

Correct Answer: Track deposits as negative balances in Accounts Payable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. When clients have customers who are also vendors, what is the best way to offset Accounts Payable against Accounts Receivable?

Answer

Correct Answer: Create a bank account through which you can clear the Payables and the Receivables

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Where do you record the payment terms for the money that a client owes to a vendor?

Answer

Correct Answer: In Bills

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. From the Accounts Payable point of view, what are the main problems that arise between Accounts Payable and Purchasing?

Answer

Correct Answer: All of the above.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Accounts Payable is _________.

Answer

Correct Answer: a file or an account that contains details of money that a person or company owes to its suppliers.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. An Invoice statement is provided __________________

Answer

Correct Answer: to check for outstanding credits.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Why are per diem's used in lieu of having employees detail all actual spending for meals?

Answer

Correct Answer: Reasonable amounts are fixed and it limits the amount the company will have to spend

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Which of the following is not an important step before approving a payment?

Answer

Correct Answer: Refer to the Sales Order issued.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. What is the last date for filing claims for VAT refunds in all countries?

Answer

Correct Answer: There is no deadline for filing claims for VAT refunds

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Using the following information, compute total liabilities. Notes Receivable $30,000, Accounts Payable $20,000, Wages Payable $8,000 and Rent Expenses $40,000.

Answer

Correct Answer: $28,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Recording expenditure made, but not yet paid, to a vendor is an example of:

Answer

Correct Answer: a prepaid income transaction

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Excess payment made to the supplier will appear as a _____..

Answer

Correct Answer: credit balance in the supplier's account.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. What is Accounts Payable Turnover Ratio?

Answer

Correct Answer: Cost of Goods Sold / Accounts Payable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. If a prepaid expense is expiring (the final month is expensed), and the company has not received an invoice for the upcoming prepaid period, the accounting should:

Answer

Correct Answer: Continue to book the monthly expense in the upcoming month and contact the company to find if an invoice will be issued for the coming year

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. Under which head does VAT reflect in the Balance Sheet?

Answer

Correct Answer: Creditors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. Under which head does VAT reflect in the Balance Sheet?

Answer

Correct Answer: Creditors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. What is the standard sales tax rate used?

Answer

Correct Answer: There is no standard rate; it varies from state to state

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. What should be submitted to the VAT authorities to obtain a refund of VAT?

Answer

Correct Answer: The original invoice, together with an application form and other supporting documents relating to the expenditure incurred must be submitted.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. On December 31, 2007, Deal Inc. failed to accrue the December 2007 sales salaries that were payable on January 6,2008. What will be the effect of the failure to accrue sales salaries on the working capital and cash flows from operating activities in Deal's 2007 financial statements? Working Capital Cash Flows from Operating Activities

Answer

Correct Answer: Overstated No effect

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. When are sales & use taxes due?

Answer

Correct Answer: The date varies from State to State

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. How often should Payables be entered in the accounting system?

Answer

Correct Answer: Daily

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. Who typically calculates the tax liability to be paid?

Answer

Correct Answer: The General or Tax Accountant within the company

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. Who is to be covered by VAT (Value Added Tax)?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Which of the following will not result in the recognition of a deferred tax asset?

Answer

Correct Answer: Receipt of municipal bond interest.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. Which of the following accounts has a debit balance?

Answer

Correct Answer: Bad debt expense account

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32.

Among the items reported on Cord, Inc.'s income statement for the year ended December 31, 2007 were the following:


Amortization of goodwill acquired in 1992 $10,000 

Insurance premium on the life of an officer. $5,000

Cord is the owner and beneficiary.

Temporary differences amount to:

Answer

Correct Answer: $0

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. What steps are taken before approving an invoice for payment?

Answer

Correct Answer: Both a and b

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. What is VAT?

Answer

Correct Answer: VAT is a consumer-oriented tax imposed on goods and services sold.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. What are the debit memo & the credit memo in Payables?

Answer

Correct Answer: In A/P, both the debit and the credit memos perform the same function. The debit memo is raised by the supplier to the Company and the credit memo is raised by the Company to the supplier stating we are due to him. Both have positive amounts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. Under the state law, Acme may pay 3% of eligible gross wages or it may reimburse the state directly for actual unemployment claims. The Company believes that actual unemployment claims will be 2% of the eligible gross wages and has chosen to reimburse the state. Eligible gross wages are defined as the first $10000 of the gross wages paid to each employee. The Company had five employees, each of whom earned $20000 during 2007. In its December 31, 2007 balance sheet, what amount should it report as accrued liability for unemployment claims?

Answer

Correct Answer: $1000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. SFAS 109 establishes standards of financial accounting and reporting for income taxes that are currently payable and for

Answer

Correct Answer: the tax consequences of revenues and expenses included in taxable income in a different year from the year in which they are recognized for financial reporting purposes.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. What level of detail should invoices contain?

Answer

Correct Answer: Specific details - dates, quantities, individual pricing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. When a deposit is used as payment, what is the journal entry from the customer's (the person who made the deposit) perspective?

Answer

Correct Answer: Debit Service Expense, credit Other Advances

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. A good example of a typical prepaid expense is:

Answer

Correct Answer: Insurance

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. A company receives an advance payment for special order goods that are to be manufactured and delivered within 6 months. The advance payment should be reported in the company's balance sheet as a

Answer

Correct Answer: current liability.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. A bill is a form on which you record details of _________ .

Answer

Correct Answer: a purchase made by a vendor to whom the Company owe money

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43. Why do companies use the government listed mileage rate for the reimbursement of traveling expenses rather than paying actualexpenses?

Answer

Correct Answer: It is simpler for the employer and fairly reimburses the employees for the expenditure on gas and the wear and tear of the vehicle

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44.

Orleans & Co., a cash-basis taxpayer, prepares accrual-basis financial statements. In the current year balance sheet, Orleans's deferred income tax liabilities increased in comparison with those reported for the previous year. Which of the following changes would cause this increase in deferred income tax liabilities?


I.An increase in prepaid insurance premium

II.An increase in rent receivable

III.An increase in warranty obligations


Answer

Correct Answer: I and II only

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45. Which form is used to reimburse an individual for Travel and Entertainment expenses?

Answer

Correct Answer: Expense Voucher

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46. Which of the following methods can be used to value inventory in QuickBooks?

Answer

Correct Answer: Average cost

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47. Companies accrue expenses in order to comply with which accounting principle?

Answer

Correct Answer: Matching

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48. Barnel Corp. owns and manages 19 apartment complexes. On signing a lease, each tenant has to pay the first and the last month's rent and a $500 refundable security deposit. The security deposits are rarely refunded in total because cleaning costs of $150 per apartment are almost always deducted. About 30% of the time, the tenants are also charged for damages to the apartment, which typically costs $100 to repair. If a one year lease deed is signed on a $900 per month apartment, what amount would the company report as refundable security deposit?

Answer

Correct Answer: $320

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49. What is the best way to reimburse Travel and Entertainment to the employees who do not wish to use the electronic form of reimbursement?

Answer

Correct Answer: The reimbursement should be included in the normal paycheck.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50. In its 2007 income statement, Cere & Co. has reported an income of $300,000 before income taxes. Cere estimated that, because of permanent differences, taxable income for 2007 would be $280,000. During 2007, Cere made estimated tax payments of $50,000, which were debited to income tax expense; Cere is subject to a 30% tax rate. What amount should Cere report as income tax expense?

Answer

Correct Answer: $84,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51. Of the following, which is a typical situation involving a deposit?

Answer

Correct Answer: The business has leased a new location and is required to put a deposit for the last month's rent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52. On July 1, 2006, Ran County issued reality tax assessments for its fiscal year ended June 30, 2007. The assessments were to be paid in two equal installments. On September 1, 2006, Day & Co. purchased a warehouse in Ran County. The purchase price was reduced by a credit for accrued realty taxes. The company did not record the entire year's real estate tax obligations, but instead records tax expenses at the end of each month by adjusting prepaid real estate taxes payable, as appropriate. On November 1, 2006, it paid the first installment of $12000 for realty taxes. What amount of this payment should it record as a debit to real estate taxes payable?

Answer

Correct Answer: $8,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53. Accounts Payable affect net income.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54. Can you collect and remit tax for a state even if not required to do so?

Answer

Correct Answer: Yes, you can voluntarily register to collect and remit tax. But, you must register with the state prior to collecting the tax.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55. Ross & Co. pays all salaried employees on Monday for the 5-day work week ended the previous Friday. The last payroll recorded for the year ended December 31, 2004 was for the week ended December 25, 2004. The payroll for the week ended January 1, 2005 included regular weekly salaries of $80000 and vacation pay of $ 25000 for the vacation time earned in 2004 but not taken by December 31, 2004. Ross had an accrued liability of $20000 for vacation pay as on December 31, 2003. In its December 31, 2004 balance sheet, what amount should Ross report as accrued salary and vacation pay?

Answer

Correct Answer: $89000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56. At what stage in the Accounts Payable process is cash affected?

Answer

Correct Answer: When checks are printed

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57. Why is it important for companies to manage their Accounts Payable?

Answer

Correct Answer: Extending Accounts Payable keeps cash in the company for a longer period

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58. When are invoices treated as having been paid short?

Answer

Correct Answer: All of the above.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59. The correct journal entry to record a purchase of inventory on credit using a perpetual inventory system includes:

Answer

Correct Answer: debit Inventory, credit Accounts Payable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60. A firm makes all its purchases on credit basis. Cash payment on trade credit is required in the month following the purchase on 70% of all the purchases. The firm takes a 2?sh discount and makes payment for the remaining 30% of all the purchases in the month of purchase.The forecasted purchases for January through April are worth $300,000, $375,000, $450,000, and $300,000 respectively. What will be the total cash disbursement for purchases in the month of March?

Answer

Correct Answer: $394,800

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61. When an invoice is presented for payment, most companies match it against a purchase order and a receiving document, and if all three match, the invoice is paid on or after its due date. This is referred to as ---------------- .

Answer

Correct Answer: the three-way match

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62. Under generally accepted accounting principles, which approach is used to determine income tax expense?

Answer

Correct Answer: Asset and liability approach.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63. The Financial Statement extract of Cris & Co. has reported an interest expense of $85,000 in its Cash Flow Statements. There was no prepaid interest on interest capitalization either in the beginning or at the end of 2007. Accrued interest as on December 31, 2006 was $15,000. What will be the accrued interest as on December 31, 2007?

Answer

Correct Answer: $85,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64. Streamlined Sales Tax is a national effort by which of the following?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65. What is the difference between billable and non-billable expenses?

Answer

Correct Answer: Billable expenses are the expenses incurred by you on behalf of your customer in performing duties / rendering services and supplying goodsand Non-billable expenses are the expenses incurred by you in carrying out your own business / duties and performing your own responsibilities.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66. The Provisions of SFAS 109, Accounting for Income Taxes, are applicable to:

Answer

Correct Answer: domestic Federal income taxes.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67. The correct journal entry to record a return of inventory purchased on credit basis using a perpetual inventory system includes:

Answer

Correct Answer: debit Accounts Payable, credit Inventory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68. What does the acronym EFT stand for?

Answer

Correct Answer: Electronic Funds Transfer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69. An open credit is __________.

Answer

Correct Answer: money owed to the company

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70. Tax Accounting Services pays off $200 on account. To record this transaction for Tax Accounting Services, the Cash account is credited and the __________ account is debited.

Answer

Correct Answer: Accounts Payable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71. On December 31, 2007, special insurance costs incurred but unpaid were not recorded. If these insurance costs were related to work-in-process, what will be the effect of the omission on accrued liabilities and retained earnings in the December 31, 2007 balance sheet? Accrued liabilities Retained Earnings

Answer

Correct Answer: Understated Overstated

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

72. What is the standard method used for the employees to submit an account of the travel expenses incurred by them?

Answer

Correct Answer: They have to submit a report of the expenses approved by the employees' supervisor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

73. Who are the parties to a bill of exchange?

Answer

Correct Answer: The drawers, the drawees & the payees

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

74. Receipts from cash sales of $7,500 were recorded incorrectly as $5,700. What entry is required in the depositor's accounts?

Answer

Correct Answer: Debit Cash: Credit Cash Sales

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

75. Who can use a company's Travel & Entertainment Cards, though the liability lies with the employees?

Answer

Correct Answer: Employees

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

76. On January 1, 2007, Al's Cleaning Services received an advance payment of $3000 for three months of cleaning services. The $3000 was recorded as Unearned Cleaning Revenue because the services had not yet been provided. Which of the following will include the January 31, 2007 adjustment entry?

Answer

Correct Answer: A debit to Unearned Cleaning Revenue for $1000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

77. On February 1, Royal Company Ltd. purchased $2,000 worth of merchandise, terms 2/10, n/30. The company uses the gross method of recording purchases. Payment for the Accounts Payable was made on February 26. Which of the following journal entries is appropriate for the February 26 transaction?

Answer

Correct Answer: Debit Accounts Payable a/c... $2,000 and credit Cash a/c... $2,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

78. Accrual Basis means __________.

Answer

Correct Answer: the most commonly used accounting method which reports income when earned and expenses when incurred,

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

79. When an employer makes an end-of-period adjusting entry with a debit to the Supplies Expense, the credit entry is made to:

Answer

Correct Answer: Supplies

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

80. What is the mode of making payment to the employees for reimbursing travel and entertainment expenses?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

81. Buck & Co. receives deposits from its customers to protect itself against non-payments for future services. These deposits should be classified by the company as

Answer

Correct Answer: a liability

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

82. Accompanying the bank statement was a credit memorandum for a short-term, non-interest-bearing note collected by the bank. What entry is required in the depositor's accounts?

Answer

Correct Answer: Debit Cash: Credit Notes Receivable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

83. What is the Journal Entry for "The Company purchased $6,000 worth of merchandise on credit"?

Answer

Correct Answer: Dr Merchandise and Cr Accounts Payable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

84.

Hudson Hotels collects 15 % as city sales tax on room rentals, in addition to $2 per room, per night, as occupancy tax. Sales tax for each month is due at the end of the following month, and occupancy tax are due 15 days after the end of each calendar quarter. On January 3, 2008, Hudson paid its November 2007 sales tax and occupancy tax for the fourth quarter of 2007. Additional information pertaining to Hudson's operations is as follows:

2007 Room Rentals Room Nights

October $100,000 $1,100

November $110,000 $1,200

December $150,000 $1,800

What amounts should Hudson report as sales tax payable and occupancy tax payable in its December 31, 2007 balance sheet?

Sales Tax Occupancy Taxes

Answer

Correct Answer: $39,000 $8,200

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

85. How are prepaid expenses typically tracked?

Answer

Correct Answer: In an excel spreadsheet, with a monthly journal entry made to reflect the current month expenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

86. Debit memos are required for_______.

Answer

Correct Answer: the payment deductions taken on invoices.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

87. The ratio derived by dividing Cost of Goods Sold by Account Payable is known as _______.

Answer

Correct Answer: the Accounts Payable Turnover Ratio

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

88. How are the A/P journal entries typically created?

Answer

Correct Answer: A/P software will generate journal entries based on preset coding

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

89. What are the steps involved in setting up QuickBooks to track 1099 information?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

90. Rush checks may also be called _____

Answer

Correct Answer: All of the above.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

91. On what sales is it important to note that the Sales and Use Tax should be paid?

Answer

Correct Answer: Retail sales

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

92. Why do companies require deposits & advances?

Answer

Correct Answer: It improves cash flow, especially for long duration projects

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

93. Making insurance payments in advance is an example of:

Answer

Correct Answer: a prepaid expense transaction

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

94. What is nexus?

Answer

Correct Answer: Nexus is the determining factor of whether an out-of-state business selling products in a state is liable for collecting the tax on sales in the state.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

95. Accounts payable refer to the current _________.

Answer

Correct Answer: liabilities of a business or an organization

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

96. Payments for expenses incurred on corporate cards should be made directly to_____.

Answer

Correct Answer: the credit card company

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

97. What is the use of an Accounts Payable ledger?

Answer

Correct Answer: An Accounts Payable ledger helps you to control your expenditures and payables

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

98. Is a sales tax return required to be filed even if the sales are equal to zero?

Answer

Correct Answer: Yes

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

99. True or False? A three-way match is a good way to protect a companies liabilites.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

100. What is an exceptionally beneficial tool that nearly eliminates the need for AP approvals?

Answer

Correct Answer: Escalating approvals

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

101. What design security measure does a check printer use to print the word, “void” on a check?

Answer

Correct Answer: A pantograph

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

102. True or false? Another name for accounts payable is notes payable liabilities.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

103. In an irrevocable letter of credit, who is known as the beneficiary?

Answer

Correct Answer: Seller

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

104. Which automatic clearing house code refers to a consumer's cross border payments?

Answer

Correct Answer: IAT

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

105. When is the best time to enact fraud detection measures?

Answer

Correct Answer: During employee vacation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

106. What types of checks do corporations typically use?

Answer

Correct Answer: Continuous-format, or individual.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

107. When a rush check request comes in, what happens to the accounts payable department?

Answer

Correct Answer: It has to stop entirely and attend to the rushed check.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

108. If the three-way-match is off by a negligible dollar amount, what happens in Accounts Payable?

Answer

Correct Answer: The discrepancy is forgone and the invoice is simply paid to save time

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

109. True or False? Entertainment and travel is generally a part of accounts payable.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

110. Accounts payable can usually be broken down into which two categories?

Answer

Correct Answer: Expense payables and trade payables

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

111. Your company accidentally sent a duplicate payment. Where is this money sent?

Answer

Correct Answer: To a miscellaneous income account, which will be attended to when it is reconciled

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

112. When there is an over-shipment of a product to the receiver, what can happen to the invoice?

Answer

Correct Answer: It can be short-paid

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

113. What is an example of an issue with evaluated receipt settlement?

Answer

Correct Answer: There can be too many rejections and disputes, making ERI more tedious than it should be

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

114. Do the rebates procurement card vendors offer exceed discount offers for prompt payment?

Answer

Correct Answer: Yes. Because payment is made electronically.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

115. What is an assumed receipt?

Answer

Correct Answer: It is an assumption that goods have been received when an invoice appears in AP

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

116. True or false? It is always advantageous to pay an invoice as quickly as possible.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

117. What is it called when a vendor ships out a product, then an invoice and then finally collects a payment at a later time?

Answer

Correct Answer: Cash Conversion Cycle

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

118. What is one of the advantages of drop shipping?

Answer

Correct Answer: Allows a company to avoid extra costs by decreasing some non-value activites

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

119. If a company charges 0.8 percent interest monthy on a monthly balance what is the interest per annum?

Answer

Correct Answer: 9.6%

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

120. What financial calculation is used to determine a discount's ROI?

Answer

Correct Answer: Discount/Discounted Price x Days in a year/Days paid early = ROI

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

121. True of False? An irrevocable letter of credit can be changed as long as one of the parties involved agree to a change.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

122. True or False? When a bill is paid, the accounts payable is increased with a debit entry.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

123. If accounts payable set up an in-house web page for their daily functions, where would it be hosted?

Answer

Correct Answer: Their intranet

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

124. A common rule for companies to avoid a duplicate payment is the following.

Answer

Correct Answer: Don't pay from vendor statements but only from vendor invoices.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

125. What is a risk of the purchasing department not granting a rush check?

Answer

Correct Answer: They risk being put on credit hold by valued suppliers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

126. What is the definition of a company's current ratio?

Answer

Correct Answer: Current assets divided by current liablities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

127. What is a benefit of using a procurement card?

Answer

Correct Answer: Procurement cards reduce the amount of time and paperwork in procurement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

128. If a requester insists on a rushed check to cover a mishap, what is the best method to handle this situation?

Answer

Correct Answer: With managerial support, deny the rushed check

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

129. What is a secured creditor?

Answer

Correct Answer: A creditor that has a legal right to the company's assets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

130. The balance in Accounts Payable is decreased with a __________ entry.

Answer

Correct Answer: debit

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

131. What three documents are included in a three-way match?

Answer

Correct Answer: Vendor's invoice, Purchase order, and Receiving order

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

132. Why is the purchasing department critical to accounts payable?

Answer

Correct Answer: The purchasing department sets the agreements made with a companies vendors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

133. What does the acronym, “EDI” mean?

Answer

Correct Answer: Electronic Data Interchange

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

134. How should AP deal with check kiting?

Answer

Correct Answer: Only accept checks for the exact amount of the transaction

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

135. Which of the following is an example of a creditor?

Answer

Correct Answer: (All of these)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

136. What is the definition of working capital?

Answer

Correct Answer: Current assets minus current liablities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

137. If a paycheck was automatically deposited, what was used to make said transaction?

Answer

Correct Answer: An Automated Clearing House (ACH)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

138. What is another term for a supplier?

Answer

Correct Answer: Vendor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

139. If AP pays from a statement, what potential result could occur?

Answer

Correct Answer: A duplicate payment

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

140. A company that pays 10% less by paying back what it is owed in a shorter time frame is called what?

Answer

Correct Answer: Early payment discount

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

141. If your company is offering your customers a 2/10 net 30 discount, what does this mean?

Answer

Correct Answer: It means that if the bill is paid in 10 days, a 2 percent discount is given

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

142. Why is automation of accounts payables a significant technological landmark?

Answer

Correct Answer: It can significantly reduce the amount of paper invoices.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

143. What role does technology serve in the auditing of accounts payable?

Answer

Correct Answer: Because invoices, expense reports, checks, and other supporting documents are digitized, the auditing process is simpler and more concise.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

144. Suppliers are also referred to as __________.

Answer

Correct Answer: vendors

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

145. True or False? A receiving report is essentially a document from a company that lists the goods it has received.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

146. In the context of accounts payable, what is Net 30?

Answer

Correct Answer: Net 30 is trade credit specifying 30 days to be paid

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

147. What is an invoice?

Answer

Correct Answer: An invoice is a bill

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

148. Which of the following is true about a voucher used in accounts payable?

Answer

Correct Answer: (All of these)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

149. Which of the following are accounts payable in a household?

Answer

Correct Answer: (All of these)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

150. True or False? The account payable for one company corresponds to another company's account receivable.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

151. What is the definition of accounts payable?

Answer

Correct Answer: The money from a business that it owes and is shown on the balance sheet as a liability.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

152. What is the definition of a purchase order?

Answer

Correct Answer: A document prepared by a company to show what exactly the company is ordering from a supplier

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

153. True or False? A vendor invoice is sent from a vendor to a company for some services or goods rendered.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

154. A reduced price for a certain product is called which of the following?

Answer

Correct Answer: trade discount

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

155. When are long term liabilites typically due?

Answer

Correct Answer: More than 1 year

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

156. What are procurement cards used for?

Answer

Correct Answer: They are similar to credit cards, issued only for the purpose of procurement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

157. Current liablities are usually due within what period of time?

Answer

Correct Answer: 1 year

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

158. What would be considered a rushed check?

Answer

Correct Answer: A check produced outside the normal production cycle

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

159. Per annum means which of the following?

Answer

Correct Answer: Per year

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one