Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. Queremos una ____ doble.
Answer
Correct Answer:
Habitación
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. __________ la una de la tarde.
Answer
Correct Answer:
Será
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. No ____ a la pastelería por la noche.
Answer
Correct Answer:
Vayamos
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. Eres un moñas would be translated (more or less) like:
Answer
Correct Answer:
You are a jerk
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. What is the difference between adherir and pegar?
Answer
Correct Answer:
None
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. "En virtud de las disposiciones legales vigentes" translates to:
Answer
Correct Answer:
Pursuant to the legal provisions in effect
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. The abbreviation (fdo) next to a person's name means:
Answer
Correct Answer:
(Signed)
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. Translate into Spanish: "How old is that horned owl?"
Answer
Correct Answer:
¿Qué edad tiene ese búho virginiano?
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. The revolution was feeding upon itself, producing angry street mobs.
Answer
Correct Answer:
La revolución se acrecentó, causando actos callejeros violentos.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. Translate idiom expression. "Le dije Cuatro verdades."
Answer
Correct Answer:
I gave him a piece of my mind
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. What verb tense is usually used after a "que" or "cuando"?
Answer
Correct Answer:
subjuntivo presente
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. In an academic context, which of the following is the most accurate translation of "receive credit" in Spanish?
Answer
Correct Answer:
Obtener acreditación
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. Traduce "There are nearly seven billion inhabitants in the planet.
Answer
Correct Answer:
Hay casi siete mil millones de habitantes en el planeta.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. Translate spanish idiomatic expression. "Esta durmiendo la mona"
Answer
Correct Answer:
He is sleeping it off
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. Find Antonym " regocijarse"
Answer
Correct Answer:
entristecerse
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. Find Antonym, "madrugada"
Answer
Correct Answer:
anochecer
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. What does this mexican proverb "La burra no era arisca... sino que la hicieron." refer to?
Answer
Correct Answer:
Bad experience creates mistrust even if unfounded.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. How is the word for "shortage" written in Spanish?
Answer
Correct Answer:
escasez
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. What is the difference between "demandante" and "demandado"?
Answer
Correct Answer:
Demandante means "plaintiff" and "demandado" means "defendant."
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. El uso de libros electrónicos se ha generalizado en los últimos años.
Answer
Correct Answer:
The use of e-books has spread in the last few years.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. When giving directions, which are the correct translations for "derecha / derecho"
Answer
Correct Answer:
right / straight ahead
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. El testimonio del acusado fue tan convincente que el jurado lo absolvió.
Answer
Correct Answer:
The defendant's testimony was so convincing that the jury acquitted him.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. What is "una playa" ?
Answer
Correct Answer:
a beach
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. Which of these means "boring"?
Answer
Correct Answer:
aburrido
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
26. Which one is a word that means "cloud" ?
Answer
Correct Answer:
nube
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
27. What does "alegre" mean?
Answer
Correct Answer:
happy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
28. "The turtle is far away."
Answer
Correct Answer:
La tortuga está lejos.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
29. No paso mucho tiempo en la cocina porque no me gusta para nada cocinar.
Answer
Correct Answer:
I don't spend a lot of time in the kitchen because I don't like cooking at all.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
30. Mi nueva televisión es de alta definición.
Answer
Correct Answer:
My new television is high-definition.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
31. ¿Quién quiere un refresco?
Answer
Correct Answer:
Who wants a refreshment?
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
32. Which of these is the form of 'poner' that would be used with 'yo' as the subject in the simple present tense?
Answer
Correct Answer:
pongo
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
33. How do you translate "Monday"?
Answer
Correct Answer:
lunes
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
34. How do you say Frebruary?
Answer
Correct Answer:
febrero
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
35. Which is the correct spelling of the word "head" in Spanish?
Answer
Correct Answer:
Cabeza
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
36. You are so pretty, how do you translate that?
Answer
Correct Answer:
Eres muy bonita
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
37. How do you say 300 in Spanish?
Answer
Correct Answer:
trescientos
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
38. My family lives in the United States.
Answer
Correct Answer:
Mi familia vive en los Estados Unidos.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
39. How do you say daughter in Spanish?
Answer
Correct Answer:
hija
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
40. Spanish for "fly," as in the insect:
Answer
Correct Answer:
mosca
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
41. Choose the correct translation. "Si yo fuera tú, no lo haría."
Answer
Correct Answer:
If I were you, I wouldn't do it.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
42. What is yellow in Spanish?
Answer
Correct Answer:
Amarillo
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
43. How do you translate, I need to call my husband
Answer
Correct Answer:
Necesito llamar a mi esposo.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
44. La persona que ayuda a las estudiantes cuando necesitan aprender matemáticas es:
Answer
Correct Answer:
el maestro
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
45. Mi cumpleaños es en julio.
Answer
Correct Answer:
My birthday is in July.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
46. Avísame cuando termines, que te tengo otro proyecto.
Answer
Correct Answer:
Let me know when you're done; I have another project for you.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
47. I feel sick, what is the translation?
Answer
Correct Answer:
Me siento enferma
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
48. Which of the following is the correct translation for “Si yo fuera un actor famoso tendría un avión”.
Answer
Correct Answer:
If I were a famous actor, I would have an airplane.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
49. Mi cabeza me duele muchisimo.
Answer
Correct Answer:
My head hurts a lot.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
50. Your are a great friend.
Answer
Correct Answer:
Eres un gran amigo.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
51. Most closely, what does 'montar' mean?
Answer
Correct Answer:
to ride
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
52. ¿Así que te ibas a ir sin decirme nada?
Answer
Correct Answer:
So you were going to leave without saying anything?
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
53. What is the word horse in Spanish?
Answer
Correct Answer:
Caballo
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
54. How would you say "he plays dirty" in Spanish?
Answer
Correct Answer:
El juega sucio.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
55. Busca en el diccionario si quieres saber la definición de una palabra.
Answer
Correct Answer:
Look in the dictionary if you want to know the definition of a word.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
56. No se puede triunfar sin trabajar duro y estar preparado.
Answer
Correct Answer:
You can't succeed without hard work and preparation.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
57. How do you say one hundred?
Answer
Correct Answer:
cien
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
58. How do you say grandmother in Spanish?
Answer
Correct Answer:
abuela
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
59. Quisiera un boleto de ida y vuelta.
Answer
Correct Answer:
I would like a round trip ticket.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
60. Which of these means "We're bored." ?
Answer
Correct Answer:
Estamos aburridos.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
61. You see the word “fallecido” in parentheses next to a name on a personal certificate. This person:
Answer
Correct Answer:
Is deceased
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
62. The most likely colloquial translation for "Me cae mal ese tipo" is:
Answer
Correct Answer:
I don't like that guy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
63. Spanish for "clumsy" :
Answer
Correct Answer:
torpe
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
64. La bandita elástica está atrás del libro.
Answer
Correct Answer:
The rubber band is behind the book.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
65. A "Titulo de Bachiller" is a(n):
Answer
Correct Answer:
Depending on the country, either a secondary school diploma or a bachelor's diploma
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
66. Which word is used for the bottom of a hollow thing, such as a box; or for the bottom of a body of water; or for a background?
Answer
Correct Answer:
fondo
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
67. "Ella está embarazada" significa "she is embarrassed".
Answer
Correct Answer:
False
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
68. We are a small team.
Answer
Correct Answer:
Somos un equipo pequeño.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
69. He ordered them to serve his dinner.
Answer
Correct Answer:
Ordenó que le sirvieran la cena.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
70. Which of these means "Buy it for me." ?
Answer
Correct Answer:
Cómpremelo Ud.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
71. "The bee can sting."
Answer
Correct Answer:
La abeja puede picar.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
72. Tuve que regresar a la oficina porque se me olvidaron las llaves de la casa.
Answer
Correct Answer:
I had to return to the office because I forgot my house keys.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
73. Translate the following: A ella le gusta hacerse la tonta.
Answer
Correct Answer:
She likes to play dumb
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
74. What is "una persona tacaña" ?
Answer
Correct Answer:
a stingy person
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
75. El presidente de la compañía decidió que el traslado de la planta sería en tres meses.
Answer
Correct Answer:
The CEO of the company decided the transfer of the plant would be in three months.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
76. What is the antonym of "viejo"?
Answer
Correct Answer:
joven
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
77. The Spanish version of "there is or, there are" is:
Answer
Correct Answer:
Hay
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
78. Which of these means "extremely handsome" ?
Answer
Correct Answer:
sumamente guapo
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
79. Traduce el siguiente enunciado: No me gustan los juegos de computadora, pero me gustaban cuando era más joven.
Answer
Correct Answer:
I don't enjoy computer games now, but I used to like them when I was younger.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
80. Which form of 'hablar' means 'I talked' ?
Answer
Correct Answer:
hablé
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
81. What's the meaning of "Te espero en mi despacho, pero primero acaba la tarea que tienes pendiente."
Answer
Correct Answer:
I'll wait for you in my office, but first you must finish the task that's pending.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
82. Which is "He's going to the bank again." ?
Answer
Correct Answer:
Vuelve a ir al banco.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
83. Choose the best translation for: "De repente me di cuenta que, cada dia, mi juventud iba disminuyendo."
Answer
Correct Answer:
Suddenly it hit me that, day by day, my youth was fading
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
84. You see “Atentamente” at the bottom of a letter. How do you translate it?
Answer
Correct Answer:
Sincerely
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
85. He was a biblical translator, a humanist, and a Protestant martyr.
Answer
Correct Answer:
El era un traductor bíblico, un humanista y un mártir protestante.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
86. Which of these is a valid way to say "he heard"?
Answer
Correct Answer:
oyó
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
87. What is the correct word for "I catch" ?
Answer
Correct Answer:
cojo
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
88. What is "un simio" ?
Answer
Correct Answer:
An ape
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
89. The best translation for "campesino" when it is listed as a profession is:
Answer
Correct Answer:
Agricultural Worker
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
90. How would you best translate the phrase "está lloviendo a cántaros"?
Answer
Correct Answer:
It's raining cats and dogs.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
91. Translate to English: Mira al mundo desde el punto de vista de tu pareja.
Answer
Correct Answer:
Look at the world from the point of view of your partner.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
92. When using the word "toma" (grab, take : drink) in a social night out context, which of the following is the correct use?
Answer
Correct Answer:
Ellos prefieren tomar sus bebidas directo de la botella.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
93. "Ella enceró sus pisos" significa:
Answer
Correct Answer:
She waxed her floors.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
94. What's the meaning of "El ordenador nuevo no funciona. Tendrás que apañarte con el viejo"?
Answer
Correct Answer:
The new computer is not working. You'll have to do with the old one.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
95. Translate the following: El Responsable manifiesta haber sido informado de los reglamentos y normas de la Clinica.
Answer
Correct Answer:
The Responsible party states that he or she has been informed of the Clinic's regulations and standards
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
96. "Sin compromisos previos" significa...
Answer
Correct Answer:
Without previous commitments
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
97. How many days in a year?
Answer
Correct Answer:
Trecientos sesenta y cinco
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
98. What is the best translation for: ¿Quien será ese bombero raro que anda por la calle?
Answer
Correct Answer:
Who could that strange firefighter walking along the street be?
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
99. No vengas aquí a interrumpirme la concentración, que necesito terminar este trabajo para mañana.
Answer
Correct Answer:
Don't come here looking to break my concentration; I have to finish this work by tomorrow.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
100. Which form of "ir" could mean "he used to go"?
Answer
Correct Answer:
iba
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
101. Fill in the blank, "El autor no ha _______ ninguna novela este año
Answer
Correct Answer:
escrito
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
102. "Reclamación" means:
Answer
Correct Answer:
Claim or complaint, depending on context
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
103. Correct phrase for "a strange coin":
Answer
Correct Answer:
una moneda rara
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
104. How do you translate “Esta factura tendrá una vigencia de tres años.”?
Answer
Correct Answer:
This invoice shall remain valid for three years
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
105. En los últimos años, Costa Rica se ha establecido como un país económicamente importante.
Answer
Correct Answer:
In the last few years, Costa Rica has established itself as an economically important country.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
106. "No seas tan sensible" can be translated to:
Answer
Correct Answer:
Don't be so sensitive
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
107. Which of these is a Spanish word for "cupboard" ?
Answer
Correct Answer:
armario
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
108. Which is the best translation of the following doctor's note: "Paciente femenino de setenta y ocho años refiere dolor en la pierna izquierda a nivel de la rodilla"?
Answer
Correct Answer:
Female patient, 78 years of age, complains of pain in her left leg at the knee level
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
109. Choose the best translation for the following: "Tengo tan mala memoria que si no anoto los mensajes de teléfono se me olvidan enseguida"
Answer
Correct Answer:
I have such a bad memory that if I don't write down telephone messages I forget them right away.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
110. Vivo en una calle lateral de la avenida principal.
Answer
Correct Answer:
I live on a side street off of the main avenue.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
111. Which of these Spanish words is *not* correctly matched to its English translation?
Answer
Correct Answer:
nudo/ nude
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
112. The best translation for "Entidad Federativa" is:
Answer
Correct Answer:
Federal Entity
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
113. What does the adjective 'raro' (or 'rara') mean when it's placed *after* the noun it describes?
Answer
Correct Answer:
strange
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
114. Translate the following: Forma de Pago: Efectivo.
Answer
Correct Answer:
Payment Method: Cash
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
115. What is 'una acera'?
Answer
Correct Answer:
a sidewalk
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
116. What is "un trapo" ?
Answer
Correct Answer:
a cloth
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
117. Using the informal you ("tú"), what would be a way to tell someone to make lunch in Spanish?
Answer
Correct Answer:
Haz el almuerzo.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
118. Which word means "mist"?
Answer
Correct Answer:
neblina
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
119. Translate idiom expression. "Han cortado la electricidad."
Answer
Correct Answer:
They shut the electricity
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
120. She was a brave commited activist.
Answer
Correct Answer:
Era una activista valiente y comprometida.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
121. Translate the following: El presente documento se expide a solicitud de la parte interesada en Buenos Aires.
Answer
Correct Answer:
This document is issued by request of the interested party in Buenos Aires
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
122. Can "otorgar" and "conferir" ever translate to the same English word?
Answer
Correct Answer:
Yes, both can translate to "to award."
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
123. La ventaja en este juego la tiene el equipo de casa.
Answer
Correct Answer:
The home team has the advantage in this game.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
124. Translate. Charles left without /rhyme or reason./ Calos salio sin _________
Answer
Correct Answer:
ton ni son
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
125. Translate. Mary puts on the airs of the great lady. Maria ________ de gran persona
Answer
Correct Answer:
se da tono
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
126. What does the word "aguachento" mean?
Answer
Correct Answer:
Watery
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
127. What is "acudir" ?
Answer
Correct Answer:
to go or come
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
128. ¿Cuántos años tienes?
Answer
Correct Answer:
How old are you?
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one