MCQs > Educational Subjects & Techniques > Interdisciplinary Studies MCQs > Thinking About Disciplinary Perspectives MCQs

Thinking About Disciplinary Perspectives MCQ

Thinking About Disciplinary Perspectives MCQ

1. Dualists believe that knowledge is relative.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. The dualist and relativist positions are simplistic epistemic positions because they rest on the assumption you already “know what is true” about a given subject.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Multiplicity refers to when you experience several plausible yet contradictory explanations of the same phenomenon as opposed to one simple, clear-cut, unambiguous explanation.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Political science is relevant to the issues of human cloning because it examines the role of the federal government and particular agencies.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Literature searches are not important in interdisciplinary work as they are discipline-specific.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Because different disciplines will have relevant perspectives on complex problems and these perspectives will reflect the discipline’s perspective, ______.

Answer

Correct Answer: It is important to consider the perspectives of the different disciplines to ensure you have considered how it illumines different parts of the problem

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Dualists believe that knowledge ______.

Answer

Correct Answer: Is objective, certain, and absolute

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. If you wanted to study the homeless population in a particular community, you should ______.

Answer

Correct Answer: Make sure that the disciplines you choose cover all the aspects of the problem and how they interact with other aspects

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. When choosing disciplines to carry out interdisciplinary research on a particular problem, you should consider ______.

Answer

Correct Answer: The disciplines that study phenomena connected with the chosen complex problem

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. To interrogate in an interdisciplinary sense means to ______.

Answer

Correct Answer: Practice critical pluralism by asking critical and probing questions of each relevant discipline

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Sophisticated epistemic position sees multiple and conflicting perspectives as ___________ of the subject under study.

Answer

Correct Answer: Partial understanding

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Simplistic epistemic positions include

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Simplistic epistemic positions rest on the assumption the one already “knows what is true” about a given subject.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Relativism is belief that there is no such thing as objective knowledge

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Perceptual apparatus is a discipline’s denying elements

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Multiplicity is the ability to work effectively with several _______ yet contradictory explanations of the same phenomenon as opposed to one simple, clear-cut, unambiguous explanation.

Answer

Correct Answer: Plausible

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Asking critical and probing questions of each relevant discipline is to

Answer

Correct Answer: Interrogate in an interdisciplinary sense

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Basic knowledge about each potentially relevant discipline is known as interdisciplinary breadth

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Epistemic position is understanding

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Dualism is a belief that knowledge is

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. According to critical pluralism knowledge is

Answer

Correct Answer: Objective

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one