MCQs > Educational Subjects & Techniques > Interdisciplinary Studies MCQs > Rise of Modern Disciplines and Interdisciplinarity MCQs

Rise of Modern Disciplines and Interdisciplinarity MCQ

Rise of Modern Disciplines and Interdisciplinarity MCQ

1. Informed borrowing is selecting one path to understanding while ________ others.

Answer

Correct Answer: Bracketing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Perspective in an interdisciplinary sense refers to a discipline’s unique view of that part of reality that it is typically most interested in.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The humanities produce many of the artistic artifacts that are studied by scientists.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. The two most influential developments in the social sciences since the end of World War II are area studies and quantitative research methodology.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Investigations of real-world problems of interest to the natural sciences have become less interdisciplinary in recent years.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. An interdisciplinary study has a specific substantive focus that is so broad or complex that it exceeds the scope of a single perspective.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. The underlying premise of interdisciplinary studies is that ______.

Answer

Correct Answer: The disciplines are themselves the necessary foundation of the interdisciplinary enterprise

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. The purpose of interdisciplinary studies is to ______.

Answer

Correct Answer: Develop your capacity to integrate and apply knowledge

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. The rise of interdisciplinarity began in the United States with ______.

Answer

Correct Answer: The reform of general education after World War I

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. One of the reasons universities started to organize themselves around the disciplines was ______.

Answer

Correct Answer: To effectively compete for resources

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The term “discipline” was introduced by the ______.

Answer

Correct Answer: Romans

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Perspective in an interdisciplinary sense refers to a discipline’s unique view of that part of reality that it is typically most interested in.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Creative breakthroughs often occur when __________ are brought together.

Answer

Correct Answer: A & C

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. The circumstances or setting in which the problem, event, statement, or idea exists is known as

Answer

Correct Answer: Context

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one