Small Communities MCQ

Small Communities MCQ

1. Time-limited group is a _________ group whose members or leader establish a certain length of time that they will meet as a group.

Answer

Correct Answer: Any of the the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Therapy group is a natural group that uses an intensive group format to promote growth in its members

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Task-oriented leader facilitates problem solving within the context of the

Answer

Correct Answer: Group

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. A group formed to accomplish a specific goal or objective is called

Answer

Correct Answer: Task group

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Self-help group is a natural group which is professionally led

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. __________ is a formed group focused on providing information and support concerning a particular problem area or issue; such groups usually meet over a short period of time.

Answer

Correct Answer: Psychoeducational group

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Process-oriented leader is a leader who _______ group relationships.

Answer

Correct Answer: Both

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Closed group is a natural or formed group that includes any person who would like to become a member

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Ongoing Group is set up without a time limit and meets until the group is disbanded

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. A group that occurs naturally, without external initiative is known as

Answer

Correct Answer: Natural group

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Mutual aid group is a formed group of persons who use the support, encouragement, and feedback from other persons in the group to work on certain ________ problems

Answer

Correct Answer: Common

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Leadership refers to process of influencing a group to achieve a common goal.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Interdisciplinary team is a special type of task group composed of

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Group dynamics are the patterns of _______ that emerge in groups

Answer

Correct Answer: Interaction

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A therapy group for women with eating disorders falls under formed groups

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. __________ refers to organization and pattern of communication among group members.

Answer

Correct Answer: Communication networks

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. Closed group is a natural or formed group that is open to all persons all the time

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Brief treatment model is a type of practice modality char-acterized by a brief time period for intervention and practice techniques that are _______ focused.

Answer

Correct Answer: Solution

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Groups offer individuals an opportunity to meet others and to work together to achieve and provide social support connections.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. The primary difference between a task group and a treatment group is ______.

Answer

Correct Answer: The purpose

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. ______ focus on the provision of information about an experience or problem.

Answer

Correct Answer: Psychoeducational groups

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. A parenting skills group for parents who want better understanding of their role as parents is what type of group?

Answer

Correct Answer: Psychoeducational group

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. The type of modality used to assist individuals to resolve emotional and behavioral problems is a ______.

Answer

Correct Answer: Therapy group

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. With today’s concern about cost containment, groups are viewed as financially prudent.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. According to Yalom, how many factors shape the functioning of therapeutic groups?

Answer

Correct Answer: 11

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. Which aspect of small group theory is concerned with communication networks, leadership, and roles of group members?

Answer

Correct Answer: Group dynamics

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Which is NOT a characteristic of a successful team?

Answer

Correct Answer: They are led by a social worker.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. In a mobile society, where family members live in different parts of the country and community gathering places may be few, groups serve a useful function.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. The group process theory that purports that social power is what determines who gets valued resources in groups is ______.

Answer

Correct Answer: Exchange theory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. When making decisions about dimensions of group structure, you must consider all of the following EXCEPT ______.

Answer

Correct Answer: If it will be homogeneous or heterogeneous

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. According to Yalom, “problem members” such as scapegoats and clowns serve only to disrupt the group and offer no positive benefits to the group process.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. Formal and informal group leaders focus on ______.

Answer

Correct Answer: Individuals in the group and the group as a whole

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one