Entrepreneurship of Financial Statements and Projections for Startups MCQ
Entrepreneurship of Financial Statements and Projections for Startups MCQ
1. ______ is a measure of the number of days it takes you to pay your bills.
Answer
Correct Answer:
DPO
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. ______ expenses are the expenditures that the company makes to generate income.
Answer
Correct Answer:
Operating
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. When conducting a ______, a minimum of three scenarios is recommended: best case, worst case, and likely case.
Answer
Correct Answer:
sensitivity analysis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. ______ is a measure of the number of days it takes to collect on accounts receivable.
Answer
Correct Answer:
DSO
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. Using comparable data that you gathered during your research to compare with financial statements of existing businesses allows you to conduct the ______.
Answer
Correct Answer:
reasonableness test
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. In many types of businesses, the people who work for the business (i.e., labor) can account for ______ of operating costs.
Answer
Correct Answer:
75–85%
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. In determining which market(s) to enter, Manny’s Cookies examined publicly available demographic data, including census reports and other local government data to ascertain whether a given market had a sufficient customer base. The type of research Manny’s Cookies was conducting is called ______.
Answer
Correct Answer:
secondary
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. The ______ is a financial report that shows what the company owes, and what it owns, including the shareholders’ stake, at a particular point in time.
Answer
Correct Answer:
balance sheet
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. ______ is determined by accounting principles and includes accruals and noncash items such as depreciation and amortization. ______ only deals with actual cash transactions.
Answer
Correct Answer:
Net income; Cash flow
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. Which of the following is true with respect to financial projections for startups?
Answer
Correct Answer:
Often entrepreneurs build their financial projections based on third-party data sources that are misinterpreted.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. The ______ (also known as the profit and loss statement) is a financial report that measures the financial performance of your business on a monthly or annual basis.
Answer
Correct Answer:
income statement
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. ______ refers to the number of days a company’s cash is tied up in the production and sales process.
Answer
Correct Answer:
Cash conversion cycle
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. A ______ financial statement gives one an idea of how the actual statement will look if the underlying assumptions hold true.
Answer
Correct Answer:
pro forma
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. Which of the following relationships between financial statements is accurate?
Answer
Correct Answer:
The ending cash balance on the cash flow statement is equal to the cash on the balance sheet.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. Which is true with respect to building pro forma financial statements?
Answer
Correct Answer:
Pro forma financial plans must be both strategically compelling and operationally achievable.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. In Short-Term Debt the portion of long-term debt that must be paid within a year.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. In shareholder equity the money that has been ________ plus the cumulative net profits and losses the company has generated.
Answer
Correct Answer:
invested in the business
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. Secondary research refers to data gathered from _______ such as industry publications, websites, government agencies, and so on.
Answer
Correct Answer:
Secondary Research
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. Definition of Retained Earnings
Answer
Correct Answer:
The cumulative amount of profit retained by the company and not paid out in the form of dividends to owners.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. The price and timing of raw materials and other goods and services necessary to build, sell, and support productsThis statement relate to
Answer
Correct Answer:
Purchasing Policy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
21. Primary research refers to data gathered by yourself through sources such as focus groups, interviews, and surveys
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
22. How pricing will be determined for your products and services.
Answer
Correct Answer:
Products & services.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
23. Which statement is true about Prepaid Expenses?
Answer
Correct Answer:
The payments the company has already made for services not yet received.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
24. The process and timing in which obligations to pay for goods and services received by the business will be paid is known as
Answer
Correct Answer:
Payables Policy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
25. Short-term liabilities that do not fall into a specific category, such as
Answer
Correct Answer:
Sales text & income text
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
26. In operating profit the amount left over from revenue once all costs and expenses are subtracted
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
27. Net Income indicates:
Answer
Correct Answer:
what is left after all costs, expenses, and taxes have been paid.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
28. Long-Term Investments assets that are
Answer
Correct Answer:
more than 1 year old
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
29. Obligation for debt that is due to be repaid in more than 12 months is best statement for
Answer
Correct Answer:
Long-Term Debt
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
30. Economic obligations of the company, such as money owed to lenders, suppliers, and employees is best statement for
Answer
Correct Answer:
Liabilities
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
31. Inventory moves from the _____
Answer
Correct Answer:
business to the customer.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
32. Which of the correct statements is interest expense?
Answer
Correct Answer:
The extent of the company’s debt burden as well as representing any interest owed on borrowed money.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
33. In intangible assets the value of patents, software programs, copyrights, trademarks, franchises, brand names, or assets that cannot be physically touched.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
34. A financial report that shows revenue, expenses, and profit for a period of time, typically a month, quarter, or year is known as
Answer
Correct Answer:
Income Statement
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
35. DSO measures the number of days that it takes to collect on accounts receivable.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
36. A measure of the number of days it takes you to pay your bills is best statement for
Answer
Correct Answer:
Days Payable Outstanding
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
37. DOI stand for in Entrepreneurship
Answer
Correct Answer:
Days of Inventory
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
38. Bills that must be paid within 1 year of the date of the balance sheet is best statement for___.
Answer
Correct Answer:
Current Liabilities
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
39. _______ assets that can be converted into cash within a year.
Answer
Correct Answer:
Current Assets
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
40. which process obligations to pay for products and services sold will be billed and collected.
Answer
Correct Answer:
Credit Policy
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
41. In compensation policy The level of compensation and benefits for each type of position in the business.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
42. A financial report that details the inflows and outflows of cash for a company over a set period of time are called ?
Answer
Correct Answer:
Cash Flow Statement
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
43. The number of days a company’s cash is tied up in the production and sales process is known as
Answer
Correct Answer:
Cash Conversion Cycle (CCC)
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
44. In capital Stock the original amount the owners paid into the company plus any additional paid-in capital to purchase stock in the company.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
45. Estimating revenues and costs from the smallest unit of sales, such as a day is known as ?
Answer
Correct Answer:
Bottom-Up Method
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
46. Backlog shows what the company owes, what it owns, including the shareholder’s stake, at a particular point in time ?
Answer
Correct Answer:
Balance Sheet
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
47. Orders that have been received but not delivered to the customer are called ?
Answer
Correct Answer:
Backlog
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
48. In accrued expenses costs incurred by the company for which no payment has been made.
Answer
Correct Answer:
True
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
49. Which of correct statement about Accounts Receivable?
Answer
Correct Answer:
Money owed to the company for goods or services provided and billed to a customer.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
50. Money owed by a business to its suppliers.
Answer
Correct Answer:
Accounts Payable
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one