MCQs > Writing & Translation > Copywriters Skills MCQs > Basic Copywriters Skills MCQs

Basic Copywriters Skills MCQ

1. Writers use foreshadowing to _____.

Answer

Correct Answer: Build dramatic tension and suspense

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. On creating her two-page resume, Emma finds that the paragraph heading for her "Professional Achievements" paragraph is showing at the bottom of the first page, while the details are on the next page. To keep the paragraph heading as well as the paragraph text on the same page, and assuming there are no empty paragraph markers in the document and the widow/orphan option is turned on, Emma should click in the paragraph heading and select which option from the Paragraph group?

Answer

Correct Answer: Keep with next

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Which of the following is a diagram drawing software application used to draw diagrams like flowcharts?

Answer

Correct Answer: Visio

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. State whether True or False.
The kind of rights where you agree to first serial rights, you give a magazine the right to be the first to publish your article, but you own the rights and you can later have the article published elsewhere are known as simultaneous rights.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Which of the following are Help Authoring Software?

Answer

Correct Answer: Microsoft HTML Help

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:

Answer

Correct Answer: does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. In Microsoft Word 2010, "Keep lines together" paragraph formatting:

Answer

Correct Answer: does not work for paragraphs within a table if "Allow row to break across pages" is also selected.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. A PDF file can be viewed if ____________ is installed.

Answer

Correct Answer: Adobe Acrobat Reader

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. State whether True or False.
If you want to write childrens books, you must be an illustrator as well as a writer.

Answer

Correct Answer: False 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What is the method of finding inspiration from an already published piece of writing and creating stories with the same characters in a different situation, or different characters in the same situation called?

Answer

Correct Answer: Fan Fiction

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. State whether True or False.
Editors would not take a blog seriously as an example of someone writing skills.

Answer

Correct Answer: False 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Which kind of readers are targeted by the picture books?

Answer

Correct Answer: Young children

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Anna selects a paragraph in a Microsoft Word 2010 file. On the horizontal ruler, she drags the Hanging Indent marker to the left. What will happen?

Answer

Correct Answer: All but the first line will get indented to the left. 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. What view must be used when inserting a subdocument?

Answer

Correct Answer: Outline

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Microsoft Word 2010 has enabled ligatures for which of the following fonts?

Answer

Correct Answer: Open Type fonts

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. When you apply a theme to a Microsoft Word 2010 document, all the tables, charts, SmartArt graphics, shapes, and other objects are updated to complement one another.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. What are copyrights?

Answer

Correct Answer: the legal right to reproduce, publish, sell, or distribute the matter

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Applying a theme to your document affects all content except tables

Answer

Correct Answer: False 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Which is the standard language used to create Web pages?

Answer

Correct Answer: Hypertext Markup Language (HTML)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. Using the thoughts and writings of other people and passing them as your own is known as_______.

Answer

Correct Answer: Plagiarism

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21. You want to select all instances of a specific style used in your document. However, the Select All command in the Styles pane is not available (grayed out). You must enable:

Answer

Correct Answer: Keep track of formatting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22. State whether True or False.
Blogging does not necessarily require skilled writers.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23. To select vertical blocks of text, you would hold down which key while dragging the mouse?

Answer

Correct Answer: Alt

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24. State whether True or False.
When you agree to first serial rights, you give a magazine the right to use your article only.

Answer

Correct Answer: False 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25. State whether true or false:
A person work is only recognized as original if it has a copyright notice attached.

Answer

Correct Answer: False 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26. As a writer, what do you do when you create a macro?

Answer

Correct Answer: You create a shortcut for performing repetitive tasks in a program.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27. Choose the INCORRECT statement:

Answer

Correct Answer: Only high-risk documents from an uncertain location are opened in Read-Only view.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28. A diamond shaped box in a flowchart signifies:

Answer

Correct Answer: A decision that must be made

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29. At what age are children ready for books that delve into themes like bullying and adventure?

Answer

Correct Answer: At the middle school stage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30. Which of the following best defines RoboHELP?

Answer

Correct Answer: It is an application software that helps create "computer help files" in various formats.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31. State whether true or false:
Different states have different copyright laws in America.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32. _____ is a method by which you enter a contract with a publishing company to print your manuscript in book form for you.

Answer

Correct Answer: Self-publishing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33. What are screen shots?

Answer

Correct Answer: Graphics of computer screens that are captured to be inserted in a technical document

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34. Josh is to create a technical write-up comprising short paragraphs with double line spacing. Each paragraph is to be separated from the other by a single line space. He writes a paragraph, selects the text, points to Line Spacing on the paragraph toolbar and sets it to 2.0. He gets the paragraph double spaced. The moment he clicks enter to start a new paragraph, it automatically gets double spaced. How can Josh achieve paragraphs separated by single line spaces from each other within the document?

Answer

Correct Answer: He selects the double-spaced paragraphs and clicks on Paragraph.Then under Indents and Spacing, he sets the Spacing "Before" and "After" options to zero.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35. State whether True or False.
Chapters for the young readers should be long, so that they may not be able to read the chapter quickly and feel as if they have accomplished something

Answer

Correct Answer: False 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36. What should you do to avoid plagiarism?

Answer

Correct Answer: Cite sources when using copyrighted material.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37. State whether true or false:
A copyright in the context of authorship immediately becomes the property of the person who wrote the work.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38. On creating her two page resume, Emma finds the paragraph heading for her "Professional Achievements" paragraph is showing at the bottom of the first page, while the details are on the next page. To keep the paragraph heading as well as the paragraph text on the same page, and assuming there are no empty paragraph markers in the document and the widow/orphan option is turned on, Emma should click in the paragraph heading and select which option from the Paragraph group

Answer

Correct Answer: Keep with next

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39. PDF is an acronym for:

Answer

Correct Answer: Portable Document Format 

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40. What is a query letter?

Answer

Correct Answer: A letter (or email) sent to the editor of a magazine which tries to "sell" the article to the editor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41. Which of the following works are not protected?

Answer

Correct Answer: Standard calendars

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42. What is self-publishing?

Answer

Correct Answer: It is a method by which you enter a contract with a publishing company to get your manuscript printed in book form for you

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one