Programming MCQ

1. Code that has already been tested and used in a variety of situations is said to be ____.

Answer

Correct Answer: Reliable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. The ________ operator could be used, in some situations, to simplify nested selection structures.

Answer

Correct Answer: AND

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. As programs become larger and more complicated, the need for good planning and design ____ .

Answer

Correct Answer: Increases

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. A(n) ____ is a software package that provides an editor, a compiler, and other programming tools.

Answer

Correct Answer: GUI

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. A device's ____ detects its orientation in space.

Answer

Correct Answer: Gyroscope

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. A counter is a(n) ________ that can be incremented or decremented each time a loop runs.

Answer

Correct Answer: Integer variable

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Referential integrity prevents the creation of ____ records.

Answer

Correct Answer: Orphan

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. For the ____ operation, it is required that the the two tables have a common attribute.

Answer

Correct Answer: Join

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. When method printf requires multiple arguments, the arguments are separated with ________.

Answer

Correct Answer: Commas (,)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. Computer programmers often refer to memory addresses using ____ notation

Answer

Correct Answer: Hexadecimal

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. Snarled program logic is called _____ code.

Answer

Correct Answer: Snake

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. Programmers create ____ and compilers turn it/them into ____.

Answer

Correct Answer: Source code, object code

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one