MCQs > Admin Support > Email Writing MCQs > Basic Email Writing MCQs

Basic Email Writing MCQ

1. Which two of the following Options are not good practices for reacting to virus hoaxes and chain letters?

Answer

Correct Answer: Forwarding them to your friends, as often advised by the e-mail hoax itself.
Considering them, and forwarding them to your entire contacts list so that other people can help you ascertain their authenticity.

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Why is it sometimes important to leave the message(s) thread, i.e., the previous message(s), in the email chain?

Answer

Correct Answer: To facilitate better comprehension of the latest message, and to show the history of messages that led to this point in the exchange.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. What is a useful last thing to do before sending out any e-mail?

Answer

Correct Answer: All of the above.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Why is it important to be careful with formatting when sending an e-mail message?

Answer

Correct Answer: Because the recipient may not be able to read certain fonts or formats on his or her computer

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Which of the following is the best advice when writing a business e-mail?

Answer

Correct Answer: To keep the information relatively short, precise and always polite, with simple questions relating to what you expect to happen.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. When writing an e-mail, it is generally a good idea for your paragraphs to be .

Answer

Correct Answer: short

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. What should you do if you do not want to type your name at the end of every email you send?

Answer

Correct Answer: Create a signature that will get automatically attached to every email you send.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Which of the following is the best technique for sending a large e-mail attachment?

Answer

Correct Answer: Break the attachment into several smaller downloads, or 'zip' the f‌ile, if possible.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Why should you not type in all caps when writing an e-mail?

Answer

Correct Answer: Options a and c

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. What are vCards and why are they sometimes distracting or difficult for the recipient?

Answer

Correct Answer: vCards are electronic business cards, but they often take the form of an e-mail attachment, therefore making every e-mail look like it has an attachment.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. When e-mailing or posting online, which of the following options is an alternative to the use of bold or italic styles for the purpose of emphasizing the message?

Answer

Correct Answer: Use carefully chosen words and phrases, so that the meaning is clear and not ambiguous and unlikely to cause misunderstandings.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. What does "spamming" mean, and is it good or bad netiquette?

Answer

Correct Answer: Sending unsolicited emails or communications to people online (bad netiquette).

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Why is it always good to use proper grammar and correct spelling in Internet postings such as message boards?

Answer

Correct Answer: Good grammar and spelling keep ambiguity to a minimum, thereby communicating the message more clearly.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. What does "HTH" mean in an e-mail or on a message board?

Answer

Correct Answer: Hope this helps

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. What is the correct way to address someone online, if you are unsure of how he or she would like to be addressed?

Answer

Correct Answer: Use their last name, such as Mr. Jones or Ms. Jones.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. What does it mean to 'respect somebody else's bandwidth'?

Answer

Correct Answer: To be conscious of how much storage space you are controlling in any given communication. since everyone has the limited space.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. What does "flaming" or "to flame" mean in the online world?

Answer

Correct Answer: Flaming means to deliver a strongly held Opinion without holding back any emotion, often offending the person who is 'f‌lamed‘.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Which of the following best reflects the "golden rule" of interpersonal internet etiquette?

Answer

Correct Answer: Remember the human (remember that a real person is receiving the message).

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. Which of the following is the best explanation of "netiquette"?

Answer

Correct Answer: An abbreviation for 'internet etiquette‘ or even 'ethics on the net', the correct way to interact in an online setting.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20.

Complete the following sentence using the option that best fits the meaning of the sentence as a whole.

No other but the of bilateral talks only can reconcile the issue.


Answer

Correct Answer:

rationale. Pursuance


Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21.

Complete the following sentence using the option that best fits the meaning of the sentence as a whole. 

burning of fossil fuels has resulted in Climatic Changes leading to global warming.


Answer

Correct Answer:

indiscriminate, sustained


Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22.

Choose the option which completes the following sentence:

Many cynics regard traditional philosophies as too abstract and remote


Answer

Correct Answer:

from real human experience.


Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23.

Complete the following sentence using the option that best fits the meaning of the sentence as a whole.

A person who works in a __ manner, always achieves great heights in life.


Answer

Correct Answer:

persistent 


Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24.

Complete the following sentence using the option that best fits the meaning of the sentence as a whole. 

It is a accepted fact that all that glitters is not gold.